Cocopanda lækkerheder :)

Jordemoderen fra Hope River

 

Så blev jeg færdig med bogen  “Jordemoderen fra Hope River” af Patricia Harman. Det er ikke den slags bøger jeg normalt læser, jeg er mest til krimi. Men hold da op, den var god, og rigtig svær at lægge fra sig. Jeg har lånt den på biblioteket, og været i kø LÆNGE. Tror det er en bog, rigtig mange vil læse.

Den foregår i USA i 1929, og handler om venskab mellem sorte og hvide. Hvordan de opstår, og hvad andre mener og tænker.

Vi møder den hvide Jordemoder Patience, der hjælper de fødende (hvide) kvinder. Vi møder flere jordemødre i starten, men til sidst er der faktisk kun Patience og hendes fødselshjælper, Bitsy der kan klare opgaven. Bitsy kommer med til flere og flere fødsler, og de lærer faktisk en masse om og af hinanden. Bitsy er en sort pige som oprindeligt arbejdede for en rig familie som Patience har været jordemoder hos. Men hun mister sit job, og har brug for et nyt sted at bo. Til sidst er hun uundværlig for Patience. Da børsen netop krakkede på dette tidspunkt, er det de færreste der betaler Patience for hendes hjælp til fødslerne, og ofte bliver hun først tilkaldt sent i forløbet, eller når det er ved at gå galt. Lige netop fordi folk ikke har råd til at tage til lægen eller sygehuset. Og de sorte piger har ingen jordemoder længere.

Der er mange forviklinger, når man har en sort pige boende på denne tid, og de kommer ud for en del.

Vi møder også Bitsy’s familie og lærer dem at kende, og hører deres historie.

Der er kærlighed, venskaber på kryds og tværs, forviklinger, vold og livets almindeligheder i bogen. Jeg vil ikke fortælle mere om den, blot anbefale den stort.

5 Hjerter ud af 5 fra mig.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cocopanda lækkerheder :)