Fælles Fredag // Én farve - 3 nuancer

Thyroid Disease Awareness Month // Butterfly manicure – Sommerfugle mani.

Her i Januar måned, er det stofskiftesygdomme der bliver sat fokus på, med Thyroid Disease Awareness Month.

På #TDAMani på Instagram, kan du læse meget mere om det, og se en masse smukke mani’er.

Hvis du har læst med jævnligt, ved du, at jeg kæmper med sygdommen for lavt stofskifte. En, jeg har haft i snart 11 år, som gør mig så træt, som dagen den er lang !
Pga. den, skal jeg ind og sove (helst minimum) 2 timer hver eftermiddag, når jeg kommer hjem fra arbejde. Blandt andet, pga. den, er jeg flexjobber, og kan for øjeblikket ikke arbejde mere end 16 timer om ugen, fordelt på 4 dage. Jeg har fri om onsdagen – min såkaldte sovedag. Og det gør jeg.

Sover altså.

Helst hele dagen.

Eller ihvertfald til omkring kl. 10 eller 11. Så er jeg oppe i et par timer, og hvis jeg, den dag, har noget energi, kan det godt være jeg lægger noget tøj sammen, eller gør badeværelse rent. Men langt de fleste dage, er jeg bare træt og uden energi eller overskud. Så læser jeg lidt. Og når klokken nærmer sig 13. Ja, så tager jeg lige 2 timer på langs igen….

“Fedt nok”, tænker du måske !

“Fedt, kun at arbejde 4 timer om dagen, og have en ugentlig fridag”

“Fedt at have tid til det man gerne vil”.

“Bare det var mig.”

Jeg vil til hver en tid, gerne bytte med én, der har et 37 timers job – og som ikke er syg. Man du skal tage det hele med så !

Du kan ikke nøjes med de 4 timers arbejde og den ugentlige fridag. !

Du skal tage trætheden med. Det er ikke bare en træthed, efter en lang nat i byen. Det er en dræbende træthed, der gør det svært at holde øjnene åbne, (mest) i løbet af formiddagen.

Depressionerne.

Nedturene.

At jeg fryser – langt ind i knoglerne, og sover med vinterdyne og extra tæpper om sommeren. Og med varmepude. At jeg (Pinedød) SKAL ind og sove hver eneste f*****ng eftermiddag, og har svært ved at vågne helt op igen, før vi når omkring kl. 18-19 hver aften. At de fleste af mine weekender bliver brugt til at sove, og at min familie savner mig.  At jeg ikke kan holde ud at være i store forsamlinger. Voldsomt generet af støj og høje lyde – det gør mig extra træt. Så en stor familiesammenkomst, kan gøre at jeg er træt en hel uge efter.

Update ! Åh ja… Glemsomheden.. Det glemte jeg lige.. Jeg er så frygtelig glemsom.. Husker virkelig dårligt..

Det er en sygdom, jeg skal have resten af livet. Jeg skal tage medicin resten af livet. Jeg skal kæmpe med lægerne, fordi de siger, at tallene fra blodprøverne er ok.

De ligger indenfor referenceværdierne.

Ja Tak!! Men det er min krop, og jeg ved (efter godt 11 år…) Hvornår min krop har det godt. Hvor tallene skal ligge, for at jeg kan være til.

Der findes forskellig slags medicin, og nogle tåler det ene, og andre tåler det andet.
Tilskud, af T3 medicin – det har jeg lige lært at kende…

Din skjoldbruskkirtel sidder foran på halsen, og har form som en sommerfugl. Den producerer T4, hvis den fungerer som den skal.
Det skal kroppen så omdanne til T3 – for at det kan komme ud i alle cellerne i din krop – din hjerne, dine muskler osv.
Hvis din skjoldbruskkirtel ikke længere producerer T4 – hvis du f.eks. har for lavt stofskifte – skal du altså have tilført T4 via en lille pille.

Det er jo alt sammen meget godt. Men nogle stofskiftepatienter, kan så ikke omdanne den T4 de får tilført, til T3 – og her kan man så få en anden pille…. Med T3.!!

Der findes også andre former for stofskiftesygdomme. Du kan have for højt stofskifte, eller være født uden skjoldbruskkirtel. Nogle har også fået den fjernet helt, måske pga. kræft i skjoldbruskkirtlen. Jeg følger en del forskellige grupper vedr. stofskiftet, på Facebook. Hvilket er rigtig dejligt, da de har mange af de samme symptomer, som jeg selv, og kommer med flere forskellige gode råd.

Nå men…. Historien er allerede blevet for lang.

Jeg ville egentlig vise Jer nogle negle, jeg har lavet i forbindelse med, at Januar måned er

Thyroid Disease Awareness Month.

(Du ved – ligesom at oktober er Breastcancer Awareness Month.)

Jeg følger en anden negleblogger på Instagram, og det er der jeg har set, at Januar er måned for “sommerfugle på neglene,” og derudover er det farven blå, der er gældende. At det lige er blevet sommerfugle der symboliserer stofskifte – er ikke så mærkeligt. Det er den der altid går igen, alle steder hvor du kan læse om stofskiftet. Fordi skjoldbruskkirtlen ligner lidt en lille sommerfugl.

Du kan finde mange flere negle inde på Instagram under #TDAMani

“Bunden” er lakkerne jeg brugte til Fredagens Fælles Fredag Èn farve, 3 nuancer.  som var en gradient, med 3 blå farver. Og ovenpå har jeg så lavet nogle sommerfuglevinger, med en nailartpen til stregerne, og mit dottingtool til prikkerne.

 

Kender du noget til stofskiftesygdomme ? Så del endelig. Hvis du har spørgsmål, vil jeg også rigtig gerne hjælpe. Bare spørg løs.

 

2 kommentarer

 • Tak Tina. Det lyder til dit er helt "på plads" og der er styr på det. For nyligt fik jeg taget nogle flere blodprøver end jeg plejer – fordi jeg selv bad om det. Og her fandt jeg så også ud af, at jeg også har den autoimmune Hashimotos… Men når lægen ikke selv foreslår blodprøverne, er det jo svært.. Så det skal jeg lige lære at deale med 😀 Har godt hørt, at præcis den læge du nævner, er rigtig dygtig.

  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • God aften søde !

  meget meget flotte negle i rigtig gode farver 🙂

  Jeg føler med dig med din stofskiftesygdom og forstår dig fuldt ud, hvordan du har det og hvordan din krop har det, for ikke at tale om det, som kan ske oppe i hovedet.

  Jeg har selv en stofskiftesygdom og fik den konstateret i slutningen af 1990érne.
  Jeg har for lavt stofskifte med en bindevævssygdom på skjoldbruskkirtlen. Den hedder Hashimotos.
  Jeg har desuden fået dårligt hjerte og en pacemaker, måske er årsagen stofskiftet, det undersøges jeg for på Riget.
  Jeg har desuden en bindevævssygdom som hedder SLE.
  Da jeg fik diagnosen for mere end 15 år siden, fik jeg samtidig beskeden, at 60 % dør indenfor 10 år.

  Hovsa tænkte jeg, det vil jeg ikke læne mig tilbage med, så jeg fik hjælp af den kendte læge (radiodoktoren) Carsten Vagn-Hansen og har fulgt hans råd til punkt og prikke og fik bragt min stofskiftesygdom og bindevævssygdom under kontrol.

  Jeg vil anbefale alle med stofskiftesygdom (og alle mulige andre sygdomme) at læse nærmere på lægens hjemmesiden, hvor han har råd for alle sygdomme også stofskiftesygdommene.
  http://www.radiodoktoren.dk
  Desuden hjælper privat klinikken/hospitalet i Lyngby også, du kan læse nærmere på http://www.IOM.dk

  Håber det er eller kan være til lidt gavn, det hjalp mig rigtig meget.
  God weekend fra Tina
  "En verden af kunst" på http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fælles Fredag // Én farve - 3 nuancer