Goodiebox // juni 2016

Boganmeldelse // Færgen // Mats Strandberg


Boganmeldelse


Titel: Færgen

Forfatter: Mats Strandberg

Genre: Spænding/”Gys”

Forlag: Modtryk

Udkommet: Udkommer d. 20. maj 2016

Antal sider: 1073 på min Iphone.

Læst som: E-bog på min Iphone – for Liveboox.com.


Jeg vandt en konkurrence på Liveboox’s facebook side, om at få lov at læse og anmelde Færgen af Mats Strandberg. Den udkommer d. 20. maj, og jeg havde ca. 1 uge til at læse og anmelde i.faergen 1

1200 passagerer stiger ombord på Finlandsfærgen, “Baltic Charisma” fra Sverige til Finland, hvor de skal hygge sig, spise god mad, feste, og drikke alt det de har lyst til. Mange har været afsted før, nogle, endda mange gange, mens andre, prøver det for første gang. Det er en 24 timers overfart, tur/retur, med mulighed for at handle toldfrit.

Vi møder en hel masse “hovedpersoner”, som vi følger igennem hele bogen, og vi hører om hvad deres forhold er, og hvorfor de har valgt at tage med færgen. Dem vi møder er helt almindelige mennesker som vi støder på i vores hverdag, hvilket gør den lidt “Levende”.

Vi møder dem alle, skiftevis i kapitlerne. Følger deres rejse, fra de stiger på færgen, mens de gør sig klar, og mens de spiser. Og det er som om, de alle på en måde møder hinanden, før eller senere.

Derudover følger vi også en hel del af de ansatte/tidligere ansatte om bord. Så hvis man er interesseret i færger, vil man få en hel del oplysninger her.

Et par stykker af dem vi følger er:

Calle, er tidligere ansat, med en romantisk plan for turen.

Lo og Albin, er fætter og kusine, og er med deres forældre på tur. De har ikke (Lo og Albin) set hinanden i mange år, og nyder endelig at kunne hygge sig med hinanden. Men hvad er der lige med den far der ?

Dan, er vært på skibet’s karaokebar, og tidligere deltager i Melodi Grand Prix.

Pia er vagt på skibet.

Marianne er den ensomme dame, der håber, måske at få venner på skibet.

Vi følger medarbejderne, både mens de er på job, og i deres fritid, og lærer dem faktisk bedre at kende, fordi vi hører så meget om dem.

I løbet af aftenen sker der pludselig ting og sager, da en lille dreng kalder efter hjælp nede i kahytten. En af medarbejderne går derind, for at hjælpe drengen. Men føj for en lugt, er toilettet i uorden ? Lyset må ikke tændes, da barnet ikke kan tåle at få lys i øjnene. Og hvorfor er det lige, at et lille barn ligger alene i kahytten uden forældre ? Sidder de mon bare oppe i baren og drikker sig fulde ? Burde han ikke få efterlyst forældrene over højttalerne i receptionen ?

Filip, Marisol, Marianne, Mårten, Linda, Zandra, Madde, Stella, barnet, mor, kvinden. Der er virkelig ! mange personer at holde styr på. Og rigtig mange steder på færgen man skal huske.

Ikke gys ! Der er måske lidt spænding, og selvfølgelig en masse uhyggelige ting, men på ingen måde en gyser. Jeg har ikke på noget tidspunkt været ved at lukke bogen, fordi jeg ikke “turde” læse videre. Jow – det kunne da godt være lidt gyseligt, når man var på de nederste dæk, hvor der hverken er vinduer, eller lys nogle steder. Normalt er jeg ikke til gys, så jeg var spændt på om den blev for meget for mig. Spænding kan jeg lige holde til, og jeg elsker krimier.

Jeg synes bogen var virkelig langtrukken. Og alt for meget. Hvis man er til sci-fi bøger, vampyrer, mærkelige væsener, vold blod og den slags. Så vil du sikkert kunne lide bogen.

Jeg er ikke til den slags bøger, og jeg har virkelig skullet tage mig sammen for at få læst bogen, inden fristen udløb. Hold da op, hvor har jeg lavet mange overspringshandlinger. Og det ligner altså ikke mig, at skulle kæmpe med en bog.

Jeg valgte at takke ja til at anmelde bogen, og derfor læste jeg den færdig. Havde jeg selv lånt bogen, på biblioteket f.eks, havde jeg lagt den til side næsten med det samme. Grunden til, at jeg håbede den var spændende, er fordi jeg på ingen måde selv kan lide at sejle. Og på ingen måde kan lide at være under vandoverfladen. Derfor kunne det godt have være en “gyser” for mig.

Bogen er anmeldt for Liveboox.dk, hvor jeg vandt en konkurrence. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // juni 2016