Goodiebox // August 2016

Boganmeldelse // En mors historie // Amanda Prowse


Boganmeldelse


Titel: En mors historie // A mother’s story

Forfatter: Amanda Prowse

Genre: Roman – kærlighed, tab, sorg, depression.

Forlag: Flamingo

Udgivet: e-bog 9. maj 2016 – Paperback 11. august 2016

Antal sider: 760 som e-bog på Iphone.

Læst som: E-bog på min Iphone


En mors bekendelser citat 2En mors historie, er en historie om den største kærlighed. Den største sorg. Den største krise og den største glæde.

Da Matthew og Jessica møder hinanden, er det bare kærlighed ved første blik. De oplever en stormende forelskelse, og ved at det skal være dem for evigt. De bliver gift, og vi følger dem på dagen, og tiden bagefter. Samtidig med at vi følger dem i det man tror er nutid – hører vi samtidig en historie, fortalt som i dagbogsform (fremtid ?) om Jessica. Man finder ud af at hun er et sted – på et hjem af en slags, men man ved ikke helt hvad det er, og hvorfor. Og den hopper så frem og tilbage mellem datid og nutid ?! eller hvordan det lige forholder sig. De er meget forelskede, flytter i et lækkert hus, og har ofte besøg af deres venner. De har det super dejligt, og har en 5-års plan – de har styr på livet. Men så skrider planen.

Jessica bliver gravid, og graviditeten er ligeså lykkelig som deres liv, og de kan ikke ønske sig mere. Men fødslen går slet ikke som planlagt. Jessica har ellers en fødselplan klar, og ved hvordan det hele skal foregå.

Man hører hvordan Jessica havde det da hun voksede op, og hendes tanker om, hvordan hendes mor var overfor hende, om deres ferier, sammen med hendes storebror. Ferier hun ønskede, aldrig stoppede.

I starten er der en del forvirring og lidt svært at finde hoved og hale i det hele. Fordi Jessica og Matt er så lykkelige, og man ikke helt ved hvad der sker. + det, at man hopper lidt frem og tilbage. Undervejs, finder man selv på teorier om, hvad det kan være – det gjorde jeg også. Men de holdt ikke stik alligevel.

Hen mod slutningen begynder de at flyde lidt sammen, datid og dagbogsformen, de nærmer sig hinanden, og her kan man så se en rød tråd i det. Man forstår bogen bedre, og det giver fuldstændig mening. Og det er også her man bør have kleenex parat.

Jeg havde ikke helt forestillet mig, at den handlede helt om det den gjorde, og det satte dybe mærker i min sjæl. Flere gange måtte jeg lige holde en pause, og synke klumpen i min hals.

For hold da op ! Jeg fløj lige 10-11 år tilbage i tiden. Tiden da jeg blev mor for 2. gang. Fik en søn 5 uger for tidligt, samtidigt med at hele familien var syg med influenza. Et barn der havde hul i hjertet (heldigvis lukkede det sig selv igen.), blev født langt fra mit eget sygehus, kom på neonatalafdelingen, og jeg så ham først ½ døgn efter han var født. Min moderkage sad fast så jeg skulle opereres, og jeg besvimede i kørestolen bagefter, fordi der var en der mente, at jeg var for rask til at få blod… Men det fik jeg så alligevel.. Han fik sonde i starten, og lå i varmekasse. Samtidig med at min 3-årige boede hjemme ved mormor imens, og havde influenza. Bagefter fik jeg for lavt stofskifte, og en kæmpe depression oveni. En tid, jeg ikke håber for min værste fjende, at de skal opleve. En tid, hvor jeg var så træt, at man skulle tro det var umuligt. (Jeg er stadig træt !! – Men det er på en helt anden måde nu).

Her beskriver de i bogen, hvilken træthed Jessica har – og det er præcis samme måde jeg var /er træt på.En mors bekendelser citat med pile(Hvis du er blevet interesseret i at læse noget af min historie ? Kan du finde dem under “Bag facaden” her på bloggen. Og lad mig da med det samme lige sige – jeg er ikke depressiv længere. Jeg får medicin, som jeg vil tage resten af mit liv – både for depression og for det lave stofskifte. Jeg har forsøgt flere gange at trappe ud af min medicin, og det gør jeg IKKE igen. Jeg bliver depressiv, og ligger i sofaen og tuder efter 5 dage. Så det bliver et nej tak herfra !. Jeg bliver nemt stresset, og SÅ kan jeg få depressive tanker, men slet ikke i nærheden af, hvad der har været. Jeg skal bare passe på mig selv, huske at sove nok, og lave noget jeg godt kan lide at lave. Blogge f.eks. <3

Nå – det blev s** lidt personligt 😉 MEN – Det er en rigtig god bog, der selvfølgelig får 5 ud af 5 hjerter fra mig. Den går i dybden, og man kan virkelig fornemme hvordan Jessica har det. Man er med i hendes træthed, og enhver der har haft en depression, vil nikke genkendende til det der sker i bogen, og det hun tænker. Den er hård. Den er følelsesladet. Men den lægger ikke skjul på noget. Den fortæller, råt for usødet,  hvordan det er at have en depression.  Det kunne JEG godt have brugt, da jeg var allermest syg. En mors bekendelser med hjerter

Jeg har fået tilsendt bogen fra Flamingo. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og jeg tjener ingen penge på bloggen. Du får altid min helt ærlige mening.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // August 2016