Marie Christine // Makeup // Beautycenter Cosmetics

Boganmeldelse // Møgunge! // Jim Lyngvild


Boganmeldelse


Titel: Møgunge!

Forfatter: Jim Lygvild, i samarbejde med Karen Seneca

Forlag: Politikens Forlag.

Genre: Biografi

Udkommet: 4. Oktober 2016

Antal sider: 210

Læst som: Indbundet Bog


Jim Lyngvild (1)

Jim Lynvild – fra barn til voksen – og alt derimellem. Vi følger Jim’s opvækst hos hans mor, i lejlighedskomplekset. Hører om hans barndom og ungdom. Hans kamp om at være den han er. Og stå ved det.

Vi læser om hans venskab, med mange forskellige mennesker. Og det er noget af det jeg synes er fedt ved ham – at han kan med alle mennesker, der har noget at byde på. Uanset køn, alder, farve og størrelse.

Vi hører om hans mange kampe, hans vej til det han er i dag. Om hans firma der er i rivende udvikling, og er blevet kæmpe stort. Faktisk var et af de produkter jeg testede (og bloggede om) allerførst, en håndcreme fra Raunsborg. Og det er – stadig – den bedste håndcreme jeg til dato har prøvet.

Vi hører om tilblivelsen af hans lækre vikingeborg, om at blive snydt, og kæmpe sig tilbage. Om at bygge en vikingeborg. Selv… Og om hans virkelig lækre hunde. Dem er jeg faktisk lidt forelsket i 😉

Vi er dog knap halvvejs, før jeg er rygende uening med ham. Han fortæller om skønhedsidealer, plastikoperationer og måden hvorpå vi selv kan lave det om vi er kede af.

Han skriver : “Det samme med vægten, som heldigvis er en meget billigere måde at ændre sig på, end operationer. Hvis du er træt af din vægt, så tab dig eller hold kæft. Der er kun et meneske i verden, der kan ændre dig, og det er dig selv. Så er der mange, der siger: Jeg kan ikke tabe mig, det er mit stofskiftes skyld”. Nej, du fylder dig selv med mayonnaise og kager, og derfor kan du ikke tabe dig! En dieselbil kan ikke køre, hvis den får benzin i stedet. Det er det samme med mennesker. Chokolade og hvidt brød er ikke godt for din krop, den kan ikke bruge det til noget som helst overhovedet. Den kan bruge fisk, kød, salat og frugter, men ikke en hel masse mad uden indhold, og hvis du bliver ved med at fylde tomme ting i din krop, står den af”. 

NEJ – Jim Lyngvild – det er ikke helt rigtigt. Jeg har for lavt stofskifte, og på trods af salat og gulerødder, sport og sundhed – så KAN JEG IKKE tabe mig. Jeg fylder mig ikke (altid) med kage og mayonnaise. Og på trods af det, så sker der nærmest ingenting.

JOW – selvfølgelig har han ret. MANGE fylder sig med kager og mayonnaise, og kan ikke forstå de ikke taber sig. Men jeg bliver simpelthen så provokeret når jeg læser sådan noget. Og det kan fint være, at han godt ved hvad jeg mener. Det skulle bare lige ud 😉

Normalt er jeg ikke til biografier. Der er rigtig mange oplysninger i en biografi, som min hjerne simpelthen ikke formår at forstå, og ikke kan huske bagefter.. (Stofskifte… Gå væk.)

Men der er bare enkelte personer jeg interesserer mig mere for end andre. Og én af dem er Jim Lyngvild. Jeg kan ikke sige hvorfor. Han er spændende, interessant, og tør sige sin ærlige mening. Ligegyldigt, hvor mange der så hader ham bagefter. Og så har han opnået rigtig meget i hans – endnu unge – liv. Han inspirerer mig til at turde være den jeg er. Til at stå ved mine meninger !  Og dét synes jeg er fedt.

Jeg var ikke særlig længe om at læse denne biografi. Men sådan er det vel, hvis man kan lide det man læser, og finder det interessant.

Bogen er fyldt med smukke citater, fra bl.a. Einstein, Mae West, Lincoln, Chris McDonald, Kierkegaard og andre.

“Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vel den leve hele sit liv i den tro, at den er dum” A. Einstein.

Vi (gen)læser nogle af de sjoveste facebook-opdateringer.

Der er smukke billeder i, både af Jim selv, men også nogle af dem som Jim selv har taget. Det er han nemlig også god til. At tage billeder.

Det er en smuk bog, fordi den rummer så meget. Så mange forskellige ting. En stor blanding af hverdag, kærlighed, smukke billeder, gamle ordsprog, og hudløs ærlighed.

Tak for denne bog Jim Lyngvild. Jeg er stadig fan.Jim Lyngvild med hjerterBogen er anmeldt for Politikens Forlag. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og tjener ingen penge på bloggen. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marie Christine // Makeup // Beautycenter Cosmetics