Beauté Pacifique

Boganmeldelse // De Savnede // Thomas Rydahl


Boganmeldelse


Titel: De Savnede

Forfatter: Thomas Rydahl

Forlag: Politikens Forlag

Udkommet: d. 9/11-2016

Genre: Spændingsroman

Antal sider: 515

Læst som: Bog for Politikens Forlag.


7

De savnede, er Thomas Rydal’s 2. bog, om 9-fingrede Erhard. I den første – Eremitten – møder vi Erhard, der lever på Fuerte Ventura – langt fra (x)familien i Danmark. Han er taxachauffør, og klaverstemmer. Vi følger hans vej, fra at være taxachauffør, til at være involveret i en masse spændende ting. Om kærlighed, venskab, og om de rigeste og mest magtfulde  på øen. Forholdet til hans 2 geder, hans kærlighed til Monica, og hans venskab til Aaz.

Thomas vandt, med Eremitten, Bogforums Debutantpris i 2014. Og i 2015 Glasnøglen, og Harald Mogensen-Prisen. 3

I De savnede – er Erhard ikke længere taxachauffør. Han fik i sidste bog, en ny stilling hos et andet selskab, hvor han ikke længere behøvede at køre taxa alle ugens dage, for at have til dagen og vejen. Men det ender pludseligt. Og da vi møder Erhard igen, har han ikke salt til et æg. Han har lejet sig ind i et boligkompleks, der endnu ikke er færdiggjort. Han har 3 par underbukser 😉 i hverfald i starten… Han er stadig forgabt i Monica, og vil stadig gerne være der for Aaz, men det er svært, fordi danselæreren blander sig.2Erhard prøver at tjene lidt småpenge ved at finde forsvundne ting. Knallerter, hunde, og hvad folk ellers måtte savne. En dag bliver han kontaktet af en kvinde, der ikke kan forstå hvor hendes mand er blevet af. Hun kan ikke gå til politiet, da de er kommet illegalt til landet, og hun har ikke andre muligheder end at spørge Erhard. Men hun har ikke råd til at betale ham – det har en af nonnerne til gengæld. Men de kan kun mødes i skjul.

Det er også her i bogen, vi møder et filmhold der kommer til landet, for at optage et afsnit af “De savnede”. Et program der finder forsvundne danskere. Vi møder Lene, der leder efter sin far – men hun har lidt svært ved at følge filmselskabets regler, og hun går sine egne veje. Og egentlig kan hun slet ikke lide sin far – han forlod dem hjemme i Danmark for, efterhånden, rigtig mange år siden.

De savnede er en spændingsroman om savn, magt og kærlighed. Eller mangel på kærlighed. Og der er lagt op til bog nr. 3. For det er nemlig en triologi Thomas er igang med. Og det har været meningen helt fra starten.

Thomas er født i Århus i 1974, gift, far til 2, og uddannet på forfatterskolen.5Jeg var til et rigtig hyggeligt bloggermøde med Thomas Rydahl, Politikens Forlag, og en håndfuld andre bloggere i Århus, dagen før bogen udkom. (Thomas og pigerne 😉  – han var nemlig den eneste mand) Det var rigtig dejligt, at høre om hvordan bogen er blevet til. Høre om Thomas, og hvordan han skriver. Hvor han skriver (Mest på Louisiana, med kaffe, og en masse laksespisende ældre kvinder i baggrunden 😉 ). Og hans tanker bag. Jeg synes det gav rigtig god mening, og jeg forstod nogle af hans valg i bogen, fordi han forklarede dem.

Og rigtig spændende at høre, at han faktisk kun har været på Fuerte Ventura en enkelt gang (og en dag), men alligevel formår at skrive så detaljeret om øen. Jeg har været der 2 gange – 1 uge i 2010 – og 2 uger i 2012, hvor vi lejede en bil og kørte hele øen rundt.

Stranden hvor bilen med den lille dreng bliver fundet (i Eremitten) – har jeg været på. Og hans malende beskrivelser om “dynerne”, varmen og de lange veje, er som at være tilbage på skønne og solrige Fuerte Ventura. Så tak for det Thomas – jeg får helt lyst til at tage tilbage.

Thomas kommer til Bogforum i weekenden, hvis du har lyst til at se mere til ham, og evt. få en autograf i din bog.
6Og så bliver jeg altid imponeret, når der er nogle der kan huske mig. Eller mit navn. Og det kunne Thomas – efter 2 timer med spørgelystne bloggere, kunne han stadig huske mit navn, da han skrev i mine bøger. Men det kan så også godt være, at der ikke skal så meget til, for at imponere mig. . 😉

Jeg giver De Savnede 4 hjerter.

Jeg synes den er bedre end Eremitten, og der sker lidt mere denne gang. Men engang imellem er det som om jeg taber tråden lidt. Jeg er ikke igang konstant, som jeg nogle gange er, når jeg læser, jeg kan godt lægge den fra mig.

Men jeg synes Thomas skriver rigtig godt, og det giver altså også nogle hjerter. Og så gav det noget helt andet, da han selv fortalte om bogen. Man kom dybere ind i bogen, og nogle ting gav bare rigtig god mening. med hjerter4

Bogen er modtaget fra Politikens forlag. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og jeg tjener ingen penge på bloggen. Jeg skriver om det jeg finder interessant, og som passer ind i bloggens tema. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beauté Pacifique