By Noor // Cocopanda

Boganmeldelse // Ondt blod // Emelie Schepp


Boganmeldelse


Titel: Ondt Blod

Forfatter: Emelie Schepp

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Krimi

Serie: 3. selvstændige bind om Jana Berzelius. Nr. 1 hedder Mærket for livet (2013) og nr. 2 hedder Hvide spor (2015)

Antal sider: 390

Læst som: Papirbog for Politikens Forlag.

Udgivet: 17. Februar 2017.


Emelie Schepp - Ondt Blod redigeretOndt blod er Emelie Schepp’s  3. selvstændige bind om anklager Jana Berzelius. Det vil sige at man ikke behøver at have læst de 2 forgående bøger. Men hvis man kommer ind her, så vil jeg mene at man mangler lidt baggrundsviden. En viden, som jeg ihvertfald synes kommer mig til gode, når jeg læser Ondt blod. Selvfølgelig får man nogle ting at vide undervejs, men jeg vil anbefale at læse dem alle 3 😉

En kvinde findes bagbundet og brutalt myrdet på sin bopæl. De første der kommer til stedet er ambulancebehandler Philip Engstrøm, som synes han kender den myrdede kvinde. Hun ender desværre med at dø mellem fingrene på ham. Der går ikke længe før der myrdes en ny, og også her, synes Philip at han kender personen… Der går en sandhed op for ham, og han begynder at blive en smule angst.


Der var stille i lejligheden bortset fra regnen, der trommede mod ruderne. Da hun gik hen mod badeværelset, fik hun øje på ham. Han lå i sofaen inde i stuen med lukkede øjne og så ud til at sove. Tøjet lå på gulvet, kondiskoene var snøret op og tasken lukket.

Han lignede en levende målskive mod de hvide puder. Hun tænkte på knivene i køkkenet og ville ønske, at hun havde en af dem i hånden, at hun af alle kræfter kunne bore den gennem hans krop. Eller bare bruge hænderne.

Sådan havde hun engang dræbt en mand. Havde knust hans strubehoved med et håndkantslag, nøjagtig som hun havde lært. Men det var længe siden – hun havde været ung. Og dødsensangst. Nu var hun ikke dødsensangst, bare rasende. 


Vi følger Philip ligeså meget som vi følger Jana Berzelius denne gang. Hans kone, hans handlinger – vi er langt inde i hans historie.

Vi hører også mere til bl.a. Gunnar og Anneli, som vi har fulgt meget igennem de 2 første bøger.

Samtidig med at mordene sker rundt om Philip, bliver Jana kontaktet af en person fra hendes fortid (Bl.a. her er der nogle ting man misser, hvis man ikke har læst de 2 første), som hun på ingen måde har lyst til at møde igen. Og han får hende til at gøre ting, som hun slet ikke selv vil/kan stå inde for.

Jana kobles også til sagen om de myrdede personer, og inden længe opdager hun selvfølgelig et mønster. Et mønster der viser at personen har planlagt mordene nøje, og igennem længere tid.

Også i Janas personlige liv, sker der ting og sager, da hendes mor dør. Der rykkes op i mange minder, og det er svært for Jana, at få det hele til at gå op i en højere enhed, med hensyn til begravelsen, og hendes far der sidder i kørestol. Da Jana er i kapellet for at sige et sidste farvel til sin mor, opdager hun dog noget skrækkeligt. Og så går jagten ind på at få det opklaret også, samtidig med sagen om de myrdede kvinder. Og samtidig med at personen fra hendes fortid, indtager hendes lejlighed, og hendes liv.

Man tror hele tiden, at man ved hvad der nu skal ske. Jeg var ikke ret langt henne i handlingen, da jeg tænkte – HA ! Jeg ved godt hvem morderen er. Men så let skulle det alligevel ikke gå, 😉  Og da sandheden var ved at gå op for mig længere henne i bogen, turde jeg ikke helt tænke at jeg nu var på rette spor – for det kunne jo sagtens nå at ændre sig igen 😉 Og man bliver holdt fanget til sidste side. Den er vanvittig spændende synes jeg.

Emelie Schepp skriver fantastisk godt og fængende. Jeg var bjergtaget helt fra starten, og det er så fedt at være igang med en bog, som man ikke rigtigt kan lægge fra sig. De 2 andre bøger jeg har læst af Emelie Schepp, har været nøjagtig på samme måde, så jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse denne. Den indfriede mine forventninger 100 %

Emelie Schepp blev årets svenske krimiforfatter i 2016, og jeg forstår godt hvorfor. Hun er knagende dygtig. Tak for en skøn bog Emelie, jeg ser allerede frem til den næste 😉

Du kan møde Emelie Schepp d. 1. og 2. April på krimimessen i Horsens. Kommer du ?

Jeg er så heldig, at jeg skal møde Emelie Schepp til krimimessen d. 1. april. Hvis du har nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på, må du meget gerne stille dem her, så skal jeg se om jeg får lejlighed til at stille dem. Jeg glæder mig ihvertfald til at møde hende. Men jeg er lidt nervøs 😉 Tænk om jeg ikke forstår hvad hun siger 😉

Ondt blod får selvfølgelig 5 hjerter ud af 5 hos mig.

Emelie Schepp - Ondt Blod med hjerter


Indlægget er sponsoreret på den måde, at jeg har fået bogen tilsendt fra Politikens Forlag. Jeg er ikke blevet bedt om at skrive dette indlæg, og jeg tjener ingen penge på at blogge. Jeg blogger af interesse, og skriver fordi jeg kan lide det. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By Noor // Cocopanda