Boganmeldelse // Løgneren // Nora Roberts

Boganmeldelse // Tørst // Jo Nesbø


Boganmeldelse


Titel: Tørst

Forfatter: Jo Nesbø

Forlag: Modtryk

Genre: Krimi / spænding

Udgivet: 21. Marts 2017

Antal sider: 524

Læst som: Indbundet bog, for Modtryk. Harry Hole, der de seneste 3 år har været underviser på Politiskolen, bliver indkaldt til at hjælpe politiet, efter mordet på en kvinde. Det er den anden kvinde på kort tid, der findes myrdet, efter hun har været på tinderdate. Ikke bare er hun myrdet, men hun er også tømt for blod. Myrdet i sin egen lejlighed. Hun må have kendt morderen, for der er intet tegn på indbrud. Til gengæld har hun bidemærker..

Harry har svært ved at vende tilbage – han har ikke lyst til at være en del af jagten igen. Men politiet har brug for ham, og da han endelig siger ja, er han klar. For det kan meget vel være ham der slap væk fra Hole. Ham der er fanget i hans drømme. Og drømmer om at fange.

Ping pong mellem journalisterne og politiet. Journalisterne er der med det samme, når de kan fornemme der er noget i gære. Og i det der er nye politifolk, skal de se om de kan få dem indfanget, og få dem til at sige noget, de garvede ikke vil fortælle. Mona Daa, er på sagen, og hun er benhård. Og der er en fra efterforskningen der giver oplysninger videre. Mona er på jagt efter historien.

“De døde var døde. Og de levende snart døde. Han trak vejret dybt. Manden havde kontaktet ham. og havde vækket tørsten i am, den tørst, som han troede, årene havde kureret ham for.”

Katrine Bratt er ung. Hun er kvinde. Og hun er chefen. Det er ikke alle der har det helt godt med det. Bellmann er selvfølgelig også med, han er dog ved at være klar til at rykke videre til stillingen som justitsminister. Så han håber at sagen bare går sin gang, og han kan afslutte politikarrieren med et brag.

Vi kommer også indenom Oleg og Rakel. Oleg er startet som politielev, og Rakel og Harry er gift på 3. år. Men pludselig bliver Rakel indlagt, og Harry er lige ved at gå i brædderne.

“Og da telefonen ringede fra “privat nummer” havde hun blot 2 spørgsmål. ‘Hvor og hvornår’. ‘Havnegate 3. I morgen aften klokken otte. Ikke  noget med at sige noget til nogen, før det er overstået, Husk, at jeg kan se dig hele tiden’. ‘Er der nogen grund til, at vi ikke kan tage det over telefonen’ ? ‘Den at jeg VIL kunne se dig hele tiden. Og du vil også gerne se mig. Sov godt. Hvis du er færdig på det løbebånd’.”

Jeg kommer ind på flere forskellige teorier undervejs i denne historie, men den skifter hele tiden vinkel, lige når man tror man har regnet den ud. Men man finder ikke helt ind til kernen før til aller allersidst. Og så lægger den op til bog nr. 12. Og alt sker af en grund. Alt der bliver sagt eller gjort tidligt i bogen, har betydning senere hen.

Historien er god, og den er velskrevet. Men jeg kan altså ikke lade være med at kede mig lidt undervejs (undskyld..). Jeg er SÅ ked af at skrive det… For Harry Hole var jo ham der lærte mig om krimi. Han var den første drabsefterforsker jeg stiftede bekendtskab med. Jeg ved ikke om det er fordi der er så mange år siden jeg var helt forgabt i ham, og jeg i dag kender mange andre drabsefterforskere/journalister/læger osv. Er han blevet mere kedelig undervejs ? Eller har jeg bare skiftet smag ? Jeg ved det ikke. Det er heller ikke hele bogen der er kedelig. Den starter langsomt – man skal jo lige igang – og herefter kom jeg langt ind i den, hvorefter jeg måtte holde en pause. Så læste jeg lidt igen – men hoppede til og fra. Den formåede ikke at holde mig til ilden ihvertfald. Jeg tror det er de lange forklaringer, og de mange bipersoner man skal forholde sig til.

Jeg kommer helt sikkert til at læse den næste også, fordi jeg er så langt inde i Hole-verdenen. Jeg kan ikke stoppe her, og må selvfølgelig vide hvordan det går ham fremadrettet. Og den slutter selvfølgelig sådan, at man sidder helt yderst på sofaen..

Denne bog er 11. bind fra Jo Nesbø, om Harry Hole. Harry er den bedste drabsefterforsker Oslo Politi har haft. Men også den værste…Hvis du har læst de første 10 bind i serien, skal du ikke snyde dig selv for denne her. Men har du ikke læst de første 10, skal du ikke gå i gang med denne her som den første. Du vil have brug for at vide noget om alle de personer der er med. Den ene bog fører den anden med sig, så de er altså ikke enkeltstående.

Jeg giver 4 ud af 5 hjerter. Det er en god historie, og et godt plot. Jeg er bare ikke helt fanget. Desværre.


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og tjener ingen penge på at blogge. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boganmeldelse // Løgneren // Nora Roberts