Boganmeldelse // Tørst // Jo Nesbø

Boganmeldelse // Flosset // Cecelia Ahern


Boganmeldelse


Titel: Flosset

Forfatter: Cecelia Ahern

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Roman

Udgivet: 7. April 2017

Antal sider: 343

Læst som: Indbundet bog, for Politikens Forlag


Celestine er perfekt. Hun har et perfekt liv. Perfekt familie. Og en perfekt kæreste, der hedder Art. Art’s far står i spidsen for byens korstog, hvor alle der ikke er perfekte bliver brændemærket og sat i bås.

Det er Dommer Crevan, der bestemmer. Det er ham der er loven i byen. Hvis man gør noget der strider mod Lavet’s regler, bliver man smidt i en form for fængsel, indtil sagen kommer for, og Dommeren dømmer om man er Flosset eller ej. Er man Flosset, bliver man for det første brændemærket med et F – Der er forskellige steder på kroppen man bliver brændt, alt efter hvad man dømmes for. For det andet skal man altid gå med et rødt bånd om armen med et tydeligt F. Derudover må man ikke skjule de brændmærker man har som er fuldt synlige.

“Bosco, kaldet dommer Crevan af alle andre end Art og mig, er overdommer i en komité ved navn Lavet. Lavet, der oprindeligt blev stiftet som en midlertidig offentlig undersøgelseskommision, der skulle slå ned på fejlagtige handlinger, er nu en permanent anordning, som tager sig af undersøgelserne af individer der beskyldes for at være Flossede. De Flossede er almindelige borgere, som har begået moralske eller etiske fejl.”

Ingen må hjælpe en Flosset. En Flosset får en angiver tilknyttet. En person der skal holde øje med, om man spiser efter den diæt der er udstukket for en Flosset – Familien må ikke spise det samme ! Man skal være i sit eget hus inden kl. 23 – ellers bliver familien til den Flossede, straffet.  En angiver må til enhver tid gennemrode en Flosset’s værelse/hus. En Flosset bliver mere eller mindre frosset ud af alle. Hver dag kommer angiveren til den Flossedes hus, for at tage prøver, og lave en løgnedetektortest .Celestine er perfekt! Indtil en dag, hvor hun ikke længere er det, og forsøger at hjælpe en Flosset, der er i knibe. En ældre mand der er skidt tilpas, og ikke kan få et sted at sidde i bussen. For 2 ikke Flossede har taget de 2 pladser som tilhører de Flossede. Han hoster fælt, og de 2 damer ænser ham ikke. For han er jo ikke en af dem. Celestine ved jo godt hun ikke må hjælpe ham, så hun forsøger at henvende sig til damerne, for at få dem til at flytte sig. Det går ikke som planlagt. Hun bliver selvfølgelig fanget, og kommer for dommeren. Hun håber at han ser på hende med andre øjne, end han ser på andre. Det er jo Art’s far.

“Men de går ikke hen til ham. Det er mig de er kommet for at hente. Og så tager de mig med.”

I en celle ved siden af Celestine, er der en ung fyr, der også venter på at komme for en dommer. Han er vred og arrig, og har åbenbart set sig sur på Celestine, selvom hun ikke har en idé om, hvorfor.

Celestine bliver dømt. Og fra nu af, kan hun ikke stole på nogen. Ingen som helst. Ikke engang hendes søster, der er begyndt at snige sig ud om natten.

Hun tager igen i skole, da hendes brandmærker er helet. Men der er ikke særlig rart at være. Og ikke alle lærerne vil undervise hende.

Celestine er perfekt. Og er det nu så galt det hun har gjort ? Celestine har altid heppet på Lavet, men nu bliver hun i tvivl.

Kan hun stole på nogen ? Hvorfor er der ingen der kontakter hende, med de oplysninger de har ? Hvorfor kommer Art ikke ? Hvem er fyren i den anden celle ?

Det er en helt vildt god bog, der er en pageturner fra side 1. Man lever sig virkelig ind i Celestines verden, og mærker hvordan hun har det. Cecelia Ahern skriver vanvittig godt og dragende. Og hun får alle følelser med. Nu er det så bare, at jeg håber så meget, at der kommer en opfølger til denne. For hold nu op, det har jeg brug for. Jeg synes at den minder mig en smule om Hunger Games – ikke i handling. Men på en den måde det er bygget op på. Og jeg er vild med Hunger Games. På den måde at det er en verden, vi ikke rigtigt kan sætte os ind i. En verden vi ikke kender.

Den får helt klart 5 hjerter ud af 5 fra mig. Læs den. Bare læs den, man kan ikke undgå at leve sig vildt ind i den.


Bogen er modtaget til anmeldelse. Jeg er ikke blevet bedt om at skrive denne anmeldelse. Jeg har heller ikke modtaget penge – jeg tjener ingen penge på at blogge. Det er altid min helt ærlige, og uforbeholdne mening du får. Jeg skriver om det jeg kan lide, og som passer ind i bloggens tema. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boganmeldelse // Tørst // Jo Nesbø