Goodiebox // April 2017

Boganmeldelse // Kærlighed for Voksne // Anna Ekberg


Boganmeldelse


Titel: Kærlighed For Voksne

Forfatter: Anna Ekberg (aka A.J. Kazinski – Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich)

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Kærlighed/Spændingsroman

Udgivet: 2. Maj 2017

Antal sider: 384

Læst som: Papirbog for Politikens Forlag


Fredag var jeg et lille smut i Århus. Jeg var, af Politikens Forlag, inviteret til frokostmøde med forfatterne bag bogen “Kærlighed for Voksne”. Forfatteren er Anna Ekberg. Men bag det navn, gemmer der sig et par herrer. Nemlig Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Måske kender du dem bedre under navnet A.J. Kazinski ? Det er nemlig også dem 😉 Det fik vi en lille snak om, over en lækker omgang tapas på Bådcafe, ved Tangkrogen. (På brædtet ligger der mad til 3… jeg spiste ikke sådan en platte selv, selvom de fiskefrikadeller, var bedre end nogen andre, jeg før har smagt..)De fortalte om hvordan de skriver, hvordan de deler opgaverne imellem sig, og hvorfor de egentlig skriver under andre navne end deres egne. Vi var 10 bloggere med, og det er bare altid hyggeligt når jeg er afsted med Politiken. Det er både hyggeligt, og afslappende, lærerigt og rigtig sjovt. Så vi fik et par timer til at gå med at høre anekdoter om deres karriere, der, bogmæssigt, går tilbage til 2010, hvor den første Bentzon krimi, Den sidste gode mand, udkom under navnet A.J. Kazinski. Der er indtil videre 5 bøger om Bentzon.

Hvordan er bogen blevet til ? Hvor får de idéerne fra ? Kan de have gang i mere end en bog ad gangen ? (Okay det var så mig der spurgte om det 😉 ) Hvordan skriver de? Hvor skriver de? Hvorfor har de valgt et kvindenavn som alias ? …

Under navnet Anna Ekberg, er der tidligere udkommet Den hemmelige kvinde, i 2016.

Ydermere har de skrevet En hellig alliance fra 2013 og Forfølgerne fra 2014. Normalt er jeg jo ikke den der siger alt for meget i større forsamlinger, (13 er “større” for mig 🙂 ) og slet ikke, hvis ikke jeg kender særligt mange. MEN – jeg havde et enkelt spørgsmål til herrerne i jakkesæt. Noget om en telefon, der pludselig dukker op. MEN – den kan vi tage en anden dag, hvis du opdager det 😉 

Efter hyggelig snak, lækker mad og mange grin, fik vi vores bøger signerede. Og godt nok havde jeg fået en autograf i min bog, inden jeg modtog den 😉 Men jeg blev nødt til at have en mere, når nu jeg mødte dem personligt, så de smed lige en krusedulle og en hilsen mere i min bog. Altså, jeg mener bare – de var der jo. Ligesom.. Men hey – se lige der… det er min kuglepen den orange der 😉 Nu ved jeg hvem der har den. Tsk tsk.. 😉 Herefter var der tid til fotografering, og det var altså også ret skægt 😉 Jeg smider lige et par stykker, for at I kan få fornemmelsen. Først går det meget godt, men så skal Anders lige tjekke – han synes nemlig det ser ud som om der er en der er ved at falde over bord 😉 (Og altså – det er jo ikke fordi jeg synes det var sjovt, hvis der virkelig var nogen der var ved at falde over bord.. men.) (Billederne er taget af skønne Maria med hendes I-phone7 – sådan en må jeg altså eje…)


NU til bogen, jeg tænker at det måske er derfor du kigger forbi 😉 

?Mænd gifter sig med kvinder i håbet om at de aldrig ændrer sig.

Kvinder gifter sig med mænd i håbet om at de ændrer sig.

I sidste ende bliver de begge skuffede…? H.M. Harwood.

Christian er gift med Leonora. De har det hele. Masser af penge, lækkert hus, og Christian har eget firma.

De kan endelig slappe af, Johan, deres søn, er endelig fri af lang tids sygdom.

De har været gift i 20 år, og nu skal de bare hygge sig og slappe af.

Leonora var professionel violinist, men da Johan blev syg, ofrede hun alt for ham, så hun går hjemme og passer huset, og vasker bilen (ret ofte).

Christian har dog en lille affære med sin kollega, og han har svært ved at vælge mellem hende og konen. Og hvad er det egentlig Leonora ser ? Og 

?Som chef er Christian vant til at tage beslutninger. Du er fyret, du kan blive, den slags. Men Leonora. Tanken om at vælge hende fra. Hans hustru, hans livsvidne gennem mere end 20 år, Johans mor. Den kvinde der mere end noget andet menneske har været ved Johans side, støttet ham, hjulpet ham i hans kamp mod den værste modstander. Tanken om at se hende i øjnene… det er som at skære en del af sig selv af, blive til en anden. Hvem er denne anden ? En egoist ? Eller bare et menneske der insisterer på kærligheden??

Da Christian beslutter sig for at han vil skilles fra Leonora, går hun helt i opløsning, og stiller ham et ultimatum. Så han beslutter at han vil forsøge at finde nogle der kan hjælpe hende. Han tjekker hendes facebookprofil, for at finde nogle af hendes gamle veninder.

Da han tager ud for at besøge hendes barndomsveninde, følger Leonora med. Det opdager Christian ikke. Men Leonora har ingen idé om, hvorfor Christian opsøger hendes fortid.

Bogen starter med det allermest uhyggelige ? men vi ved ikke det hele. Det er en fed måde at starte på, så man (tror man) ved hvad den ender med. Og så går historien i gang bagefter.

Og man ved ikke helt hvordan man skal forholde sig til karaktererne i bogen. Er han den man forestiller sig ? Er Leonora ? Og hvad er det lige vi skal med Holger og datteren ? Hvem er fjenden ? Kan man stole på nogen ? 

Bogen skifter mellem at være Christian og Leonora der fortæller, og hører den pensionerede politimand Holger, fortælle sin datter om netop denne historie.

Holger og hans afdøde kone Karen, havde et helt perfekt ægteskab, og det er som om det er kontrasten til Christian og Leonoras ægteskab.

?Hvad skal man gøre hvis kærligheden dør ? Det burde man aftale ved kærlighedens begyndelse?

Det er slet ikke så dårligt et råd, Holger her kommer med. For man kan ikke tænke nogle logiske tanker, der er ok, hvis kærligheden går hen og dør.

?Men kærlighed forandrer sig, årene med det samme menneske forandrer kærligheden. Fra den første forelskelse til… venskab ? Respekt ? Praktik ? Måske en blanding af det hele ? Tilsat lidt elskov der med tiden bliver sværere og sværere, noget man til sidst dropper. Er det kærlighedens naturlige historie ??

?Det er bare 3 ord. Jeg vil skilles. Men ligesom Jeg elsker dig, er det 3 ord der kan føre til katastrofer, starte krige og ændre verden.?

Der er så mange citater i denne bog, at jeg har haft svært ved at vælge et enkelt eller 2.

Jeg synes bogen er super spændende, og rammende. For det er da nogle af de tanker vi alle sammen går med. Hvad hvis kærligheden dør ? Hvad gør man ? Hvordan kommer man videre ?

Bogen slutter jo på ingen måde som man havde regnet med.

Jeg er vild med stilen, som bogen er skrevet i. Den er spændende. Utilregnelig 😉 (På den gode måde). Nytænkende. Nervepirrende. Den er sørgelig. Og på ingen måde svær at læse. Jeg synes Anders og Jakob formår at få så mange fine detaljer med, så man kan nikke genkendende til rigtig meget. De fanger nerven. De fanger kærligheden der foregår mellem voksne. Både i medgang og modgang. Jeg synes jeg skal et lille stykke ind, før jeg lige er med, men så er man også fanget, og vil bare lige læse en enkelt side mere. Men SÅ, er man fanget, og bliver nødt til at læse et kapitel mere 😉 Og så foregår den i Vejle – tæt på hvor jeg bor, og det gør altså også et eller andet ved mig. At jeg næsten kan mærke hvor det sker. Og så siger de at der er “fede ord i Vejle” <3 😉

Bogen får helt klart 5 hjerter fra mig. Jeg er fanget i Christian og Leonora’s spind. Eller af Anders og Jacob’s ord. 


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg tjener ingen penge på at blogge, og bliver ikke bedt om at skrive denne anmeldelse. Jeg blogger om det jeg synes passer ind i bloggens tema. Jeg gør det fordi jeg har lyst. Fordi jeg ikke kan lade være at læse og skrive. Og så deler jeg det med Jer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // April 2017