Nattens Sanger // Boganmeldelse // Christina Bonde

Vovestykket //Boganmeldelse // Simona Ahrnstedt

 

Boganmeldelse


Titel: Vovestykket

Forfatter: Simona Ahrnstedt

Forlag: Flamingo Books

Genre: Roman / Kærlighed

Serie: Nr. 3 af De la Grip (Arvingen er nr. 1, og Løftet nr. 2)

Udgivet: 7. Juni 2017

Antal sider: 564

Læst som: Papirbog – modtaget som gave fra Flamingo Books.


Ambra Vinter er journalist, og arbejder på den største nyhedsavis i Sverige. Hun bliver sendt til Kiruna få dage før jul. Ambra hader Kiruna, og vil bare have det overstået hurtigst muligt.

Der er hundekoldt på hendes værelse, så hun arbejder i restauranten på hotellet, og her møder hun første gang den tidligere elitesoldat Tom Lexington. Tom har været taget til fange, og er styrtet ned med sin helikopter, og for øjeblikket tager han bare en dag ad gangen. I Kiruna. For det er her hans ekskone bor med sin nye kæreste. Eller det er ikke derfor… for han savner hende jo ikke. Eller noget…

Ambra er vokset op i forskellige plejefamilier. I den sidste plejefamilie hun bor hos, møder hun sin søster. Ikke søster af blod. Men de har kun hinanden, og er blevet hinandens familie. Jill er en kendt popsanger, og rejser land og rige rundt og synger. De ser derfor ikke så meget til hinanden.

Toms gamle soldaterkammerat, Mattias kommer til Kiruna for at besøge (eller tjekke op på) Tom. Ser hvordan han har det. Om han overlever dagen og vejen.

“Bortset fra at Tom aldrig brølede, spillede med musklerne eller hævdede sig. Han var mere som et erfarent rovdyr. Tavs og iagttagende. Og, som sagt, sexet.”

Ambra og Tom mødes, og de falder for hinanden. De kysser. Og så skilles deres veje. Ambra skal hjem, og Tom skal videre med sit liv. I det, liv hvor han savner sin ekskone.

Skæbnen vil, at der ikke er plads på flyet, så Ambra må blive i Kiruna julen over. Og så mødes de igen. Og igen.

Ambra skal interviewe en ældre dame, og finder herved ud af, at hendes gamle plejeforældre stadig har plejebørn. Ambra sætter alt i sving, for at finde ud af, hvordan hun kan stoppe det. Men ingen på kommunen vil hjælpe hende.

Jill kommer til Kiruna, og møder Ambra, Tom og Mattias.

Vi hører om Tom’s tidligere karriere, om hans liv med ekskonen, og arbejdet med Mattias. Og herved kommer vi til, at Tom nu er sikkerhedschef i De La Grip koncernen, og det er her bogen smelter sammen med de 2 tidligere bøger – Arvingen og Løftet. 

Det er en fordel at have læst de 2 foregående bøger, men jeg synes ikke det er et must. Der bliver skrevet noget om det, der er sket tidligere, men jeg synes egentlig det er ok forklaret, og man vil godt kunne følge med.

“På hvilken måde?” Spurgte Mattias og stillede en sort sportstaske på bordet. Mattias’ dublet af listen var allerede brændt, og lugten af røg hang stadig i luften. De kunne navnene udenad begge to, og Tom ville brænde sit eksemplar, inden de tog af sted.

“På alle måder, vel.” svarede Tom, rev papiret i småstykker og lod dem falde ned i en tom konservesdåse. “Men altså, at de er helt almindelige mennesker. Den slags fyre, man møder hver dag. Det er nedslående.” 

Man kunne have forventet, at det ville være psykisk syge mennesker, som hadede og chikanerede kvinder, der ytrede sig – syge mænd på samfundets rand. Men navnene på deres liste var almindelige mænd med almindelige job.

Simona Ahrnstedt skriver godt, og har mange gode vinkler. Jeg synes den var lidt svær at komme helt godt i gang med. Jeg tror jeg synes der var for meget baggrund med.? Men alligevel, er baggrunden rar at have hørt, jo længere vi kommer ind i bogen. Jeg tror måske den fyldte lidt for meget, og at vi fik lidt for meget at vide, som vi ikke kom til at bruge til noget. Men den får lige pludselig et virkelig spændende twist, som man ikke lige havde set komme. 😉 

Men jeg synes bogen er god, og en god opfølger på de 2 forgående bøger.

Den dag neglene passede til bogen 😀 

Den får 4 ud af 5 hjerter herfra. Den manglede lige det sidste, der gjorde at jeg var fanget hele vejen igennem.


Bogen er modtaget som gave fra Flamingo Books. Jeg bliver ikke bedt om at skrive dette indlæg, og jeg tjener ingen penge på at blogge. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg synes passer ind i bloggens tema. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nattens Sanger // Boganmeldelse // Christina Bonde