Det ender med os // Boganmeldelse // Colleen Hoover

Jeg finder dig altid // Boganmeldelse // Elsebeth Egholm

Reklame


Boganmeldelse


Titel: Jeg finder dig altid

Forfatter: Elsebeth Egholm

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Krimi

Udgivet: 28. juli 2017

Antal sider: 423 sider

Serie: Rina 

Læst som: Hårdt indbundet bog – modtaget af Politikens Forlag“Du kan ikke gemme dig. Jeg finder dig altid. Private Eye must die.”

Rina arbejder som læge, og er derudover meget aktiv i en klatreklub. Hun har klatret i mange år, og fører nærmest et dobbeltliv, da hun også er den hemmelige Private Eye, der laver street art på byens bygninger. 

En nat hun er ude, går det galt,da for da hun kommer hjem bliver hun overfaldet af en mand med en kniv. Hun får sig trukket fri, manden taber kniven, og Rina tager den med sig og gemmer den. Hun ringer ikke til politiet, da hun har meget dårlige erfaringer med hjælp fra dem. Og der er jo ikke sket noget. Herregud, det er jo tilfældigt det lige er hende han overfalder..

“Hr. betjent, hr. betjent, du ka’ ikk’ vær’ det bekendt.

Det måtte snart holde op, det her. Hvor mange betjente kunne der lige være i en by på denne størrelse, og skulle hun hele tiden bumpe ind i dem”?

Samme nat er der sket en forbrydelse. En anden klatrer er blevet skubbet ned af bygningen ved siden af den Rina har klatret på, og er fundet død. Har han opdaget hvem hun er, og er fulgt efter denne nat ? Er der andre der har opdaget hende ?

Da Rina var barn, blev hende og hendes bror kidnappet, og politiet var lang tid om at finde vej. Dengang fik politiet manipuleret med hende, og den dag i dag, stoler hun stadig ikke på dem. 

Efter et uheld i en p-kælder, møder Rina efterforskeren Stanek. Senere ringer han til hende, netop som hun kommer hjem og opdager hun har haft indbrud. Et indbrud, som hun selvfølgelig heller ikke har til hensigt at melde, fordi.. politiet ? … 

“De satte sig ved et bord. Han trængte til kaffen, mere end han ville have indrømmet. Efter den første mundfuld steg instruktør Joakim Kiil til tre bønner på hans indre kaffeskala.”

Rina og Stanek taler lidt sammen, og Rina befinder sig pludselig i en situation, hvor det nu er hende der kan hjælpe Stanek. Noget der ikke kan komme frem i lyset. Noget Rina kan til fingerspidserne. Men met ét kædes Rina sammen med den dræbte mand, der faldt ned fra taget. Fortiden kommer rullende, og Rina ved ikke længere hvem hun kan stole på. Er det hende de er efter ? Hvem er det ? Kan hun overhovedet stole på politiet nu ? Rina befinder sig nu på flugt. På flugt fra politiet. På flugt fra gerningsmanden. På flugt fra alle. 


Kunne du lide Dicte Svendsen ? Journalisten, der stak sin næse i alt, og kom ud for mere, end man næsten kan forvente en person bliver udsat for ? Så vil du elske Rina. Det er noget helt andet end den nysgerrige journalist Dicte, men der sker hele tiden noget i Rina’s liv, og du keder dig ikke undervejs 😉 Og hun ér også nysgerrig 😉  Største anbefalinger herfra. Og så er jeg vild med den måde Elsebeth Egholm formår at skrive Chung’s udtale på. Jeg kan ikke lade være med at udtale ordene for mig selv – altså inde i hovedet 😉 Med japansk accent.. “Han lign Lobert Ledford i Ou o Aflica.” 

Virkelig god bog. Spændende krimi med et perfekt plot. Med et tiny twist af humor. Den er spændende til allersidste side, og lægger virkelig op til en nr. 2. Så jeg tænker bare, at Elsebeth Egholm, starter på nr. 2 med det samme, hm ? 

Faktisk skal jeg møde Elsebeth Egholm her i august, til en lille bogsnak. Om denne bog, om Århus, og hvad vi ellers kan finde på at spørge hende om. Dét glæder jeg mig til. Har DU noget du kunne tænke dig at vide ? Så lad mig det endelig vide, så skal jeg se om jeg får lejlighed til at spørge hende. 

Selvfølgelig er der 5 ud af 5 hjerter, til Jeg finder dig altid. 


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg. Jeg blogger fordi det er min store interesse, og jeg deler fordi jeg ikke kan lade være. Jeg skriver om det jeg finder, passer i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne og ærlige mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det ender med os // Boganmeldelse // Colleen Hoover