Goodiebox // Cheer Up //Januar 2018

I mit blod // Boganmeldelse // Elisabeth Norebäck

Reklame


Boganmeldelse


Titel: I mit blod

Forfatter: Elisabeth Norebäck

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Spændingsroman / Psykologisk thriller

Udgivet: 26. Oktober 2017

Antal sider: 377 sider

Læst som: Papirbog – modtaget fra Poltikens Forlag


I mit blod, Politikens Forlag, Boganmeldelse, Boganmeldelse I mit blod, Elisabeth Norebäck, Krimimessen 2018, Krummeskrummelurer, Krumme anbefaler, 5 hjerter, Stella mister som helt ung, sin datter i det der ser ud som en frygtelig ulykke. 20 år senere er hun – næsten – kommet videre med sit liv. Hun er gift, og har en søn. Men en dag møder hun en ung pige i sin konsultation, og hun rammes af panik. For hun er ret overbevist om at det er hendes forsvundne datter. Men har hun ret? Eller er hun ved at blive skør? Er der nogen der stoler på hende? Og kan hun stole på sig selv?

Stella bliver nødt til at efterforske lidt mere i dette her, og vi kommer med hende rundt til de steder og de personer hun mødte for 20 år siden. Hun bliver mistænkt for at være skør. Hun drikker lidt for meget. Hun bliver beskyldt for de værste ting. Men hun skal lige lidt videre.. Lige grave lidt mere i fortiden.

“At være bagklog er spild af tid og energi. Det har jeg aldrig egnet mig til. I stedet kan man lære af sine fejltagelser og forsøge at gøre tingene anderledes i fremtiden. Det er det råd, jeg giver mine patienter. Jeg formår ikke selv at følge det.” 

Vi følger også Isabelle og hendes mor, så synsvinklen skifter imellem dem. Vi hører om hvor ensom Isabelles mor er, og hvor synd hun synes det er for sig selv, at hendes mand er gået bort. Vi følger Isabelle når hun går til samtaler hos Stella, og at hun føler hun skal passe på sin mor. Fordi hun også synes det er lidt synd for hende, at hun er så meget alene. Men Isabelle får ikke lov til at have det sjovt med veninderne, og der er faktisk også en sød fyr, hun tænker lidt på.

“Panikken stiger i mig. Jeg er så vred, at jeg bliver bange for mig selv. Hvorfor gør hun altid sådan der? Kommer og blander sig, roder rundt i noget, der er privat? Hvorfor lader hun mig aldrig have noget i fred?”

Super spændende, og til tider meget nervepirrende. Den er forbandet godt skrevet, og man kan ikke før til sidst sige, hvordan den ender. Dét er for mig en god bog. Hvor forfatteren formår at holde os på pinebænken til allersidste side.

Man sidder flere gange med hjertet i halsen, fordi man faktisk ikke helt ved hvem der har ret, og hvem man kan stole på. Man hepper på det rigtige, og skal lige læse en side mere.

Der er 5 hjerter ud af 5 til I mit blod fra mig. Dette er hendes debut, og hun fik ideén da hun lige selv var blevet mor, og tænkte på at nogen… kunne løbe med hendes barn. Jeg håber der kommer mere fra hende. I mit blod, Elisabeth Norebäck, Boganmeldelse, Boganmeldelse I mit blod, Politikens Forlag, Krummeskrummelurer, Krumme anbefaler, 5 hjerter, Krimimessen 2018


Bogen er modtaget som gave. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og jeg har ingen økonomisk interesse i mine indlæg. Jeg skriver om det jeg finder interessant, og som passer ind i bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // Cheer Up //Januar 2018