Goodiebox // April 2018 // Beauty Geniuses

Fordelen ved hemmelige forelskelser/Anmeldeldelse/ B. Albertalli


Boganmeldelse


Titel: Fordelen ved hemmelige forelskelser

Forfatter: Becky Albertalli

Forlag: Carlsen Puls

Udgivet:  24. April 2018

Genre:  YA – kærlighed

Serie: Af forfatteren til Simon vs. verdens forventninger (filmen Love, Simon) og Leah på Offbeatet

Antal sider: 356

Læst som: Bog, modtaget fra forlaget. Softcover. 


Fordelen ved hemmelige forelskelser, Love, Simon, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Boganmeldelse Fordelen ved hemmelige forelskelser, Carlsen Puls, Anmeldelse, Krumme anmelder,


Måske har du hørt om bogen Simon vs. verdens forventninger? – Eller filmen bag som hedder Love, Simon og snart har premiere i danske biografer? Well – det er samme forfatter. Jeg har (endnu) ikke læst Simon vs. v.f. , men det laver jeg om på lige om lidt. For bog nr. 2 i den serie – Leah på offbeatet, ligger nemlig her og venter.. Men først må jeg altså læse om Simon.

NÅ! Men dette er ikke om Simon (Selvom jeg er ret sikker på, at han lige optræder ganske kort i forbindelse med et skypeopkald 😉 )Fordelen ved hemmelige forelskelser, Love, Simon, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Boganmeldelse Fordelen ved hemmelige forelskelser, Carlsen Puls, Anmeldelse, Krumme anmelder, “Der er ligesom en grund til, at jeg har haft 26 crush og ingen kærester. Ikke at jeg sådan helt til bunds har fattet, hvordan nogen får en kæreste. Det gælder både piger og drenge. Oddsene virker bare ret umulige. Du skal have et crush på den helt rigtige person på det helt rigtige tidspunkt. Og den anden skal have det på samme måde med dig. Et perfekt sammenfald af følelser og omstændigheder. Det er nærmest ufatteligt, at det sker så ofte, som det gør. “

Molly har været forelsket 26 gange. Haft 26 crush(es?) – men hun er aldrig blevet kysset. Det vil hendes tvillingesøster Cassie, frygtelig gerne lave om på, og får det simpelthen som sin næste mission. For Molly skal simpelthen bare lade hæmningerne falde, komme ind i kampen, tage desp. til et nyt niveau.. Kvinde sig op!

“Nogle gange føler jeg mig som den sidste i verden, der er ene og alene. Måske er der ikke syv  en halv milliard  mennesker i verden. Måske er der syv en halv milliard og en. Og den der ene er mig.” 

Hun møder Cassies kærestes, bedste ven, og ham synes Cassie hun skal have. Og han virker interesseret – det er bare at springe ud i det.

“Shit, det med vores telefonnumre. Ikke fordi det betyder noget. Det gør det helt klart ikke. Og jeg ved ikke, hvorfor jeg pludselig nærmest ikke kan få vejret. Ens lunger er åbenbart de værste forrædere. Ligesom maver. Og hamrende hjerter.”

Molly starter på et nyt sommerferiejob, og her møder hun Reid. Reid er ikke populær, eller speciel, eller én som alle vil ha. Han er Reid, og han er faktisk ret sød. Betyder det nu at hun er oppe på at have 28 crush?? Ja, det vil tiden vise, hvis du falder for denne bog.

“Det er bare totalt i orden, siger jeg. Jeg tror jeg siger totalt ret tit. Jeg siger totalt meget totalt ret tit. Det må så være et særligt træk ved Fulde Molly. Ligesom almindelige Molly bare med hundrede og halvtreds procent flere totaler..”

Den handler om alle de ting som man er nysgerrig efter, og bekymret for når man er ung og sårbar. Om drenge, om kys, om sex, om venner og veninder. Om at blive afvist. Om kærlighed, familie og alt derimellem.

Og hvis ikke du har set hvordan mine bøger ser ud imens jeg læser, og indtil jeg har anmeldt – ja, så kan du se her 😉 Jeg er tit blevet gjort grin med 😉 Men det hjælper mig til at huske de vigtige ting jeg gerne vil have med, og også på de lækre citater, som jeg elsker at samle på 😉 Fordelen ved hemmelige forelskelser, Love, Simon, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Boganmeldelse Fordelen ved hemmelige forelskelser, Carlsen Puls, Anmeldelse, Krumme anmelder, “Når man i så lang tid intenst ønsker sig noget, og så rent faktisk ender med at få det – så er det magisk.” ” Jeg kan ikke helt sætte ord på, hvor dejlig den følelser er. Når man finder ud af, at den dør, man har hamret løs på, endelig er blevet låst op. Måske stod den åben fra starten.”

Jeg elsker altså de her bøger. De læser nærmest sig selv. Kærlighed og det at kunne huske at være 17 år igen. Det er fantastisk! (Og kalder SKAM-følelsen frem igen..) Becky skriver fantastisk, morsomt, hyggeligt, sjovt og med så mange følelser. Man kan føle alt hvad de føler i bogen. Og jeg tror det vil få de fleste til at mindes hvordan det er at være ung igen. At være forelsket, blive forelsket, hvordan kroppen (og hjernen) reagerer.

Følelser der alle er skrevet ned og omskrevet, og læst og følt så mange gange. Men Becky formår lige at få den twistet og gjort ny igen.

“Jeg syntes, han var meganuttet: Ikke så høj, med mørkt strithår og klare, blå øjne. Og de øjenvipper. Mindst 75 % af Seans kropsvægt var øjenvipper.”

Det er YA når det er bedst. Også når man er 41 😉 Og så undskylder jeg alle de citater. Men den bog her – den er bare fuld af festlige, farverige, hyggelige og kærlige citater. Det var lidt kærlighed fra mig <3

“Et par står og snaver op ad en billetautomat. Og det er helt klart ikke det, den er beregnet til.”

Der er naturligvis 5 ud af 5 hjerter fra mig.Fordelen ved hemmelige forelskelser, Love, Simon, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Boganmeldelse Fordelen ved hemmelige forelskelser, Carlsen Puls, Anmeldelse, Krumme anmelder,


Bogen er modtaget til anmeldelse. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder passer ind i bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg har ingen økonomisk interesse i at blogge. 

1 kommentar

  • Pia

    Jeg har fået en svaghed for YA-litteratur – en svaghed jeg faktisk ikke havde, dengang alderen passede, men bedre sent end aldrig. Denne her må bestemt på min læseliste!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // April 2018 // Beauty Geniuses