CND Vinylux // Chic Shock Collection - forår 2018

Leah på Offbeatet// Boganmeldelse // Becky Albertalli


Reklame


Titel: Leah på Offbeatet

Forfatter: Becky Albertalli

Forlag: Carlsen Puls

Genre: YA / Kærlighed/college/high school

Udgivet: 24. April 2018

Antal sider: 352

Serie: Selvstændig fortsættlse til Simon vs. Verdens forventninger. 

Læst som: Bog – modtaget fra Carlsen Puls. 


Leah på Offbeatet, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Carlsen Puls, Anmeldelse, Boganmeldelse Leah på offbeatet, YA, Love, Simon, Jeg modtog Leah på Offbeatet, men bestemte mig for at jeg blev nødt til at læse Simon Vs. Verdens Forventninger først. Så den lånte jeg på biblioteket – og skøjtede heldigvis lige igennem den, så jeg kunne nå til Leah. Men det er en selvstændig fortsættelse til Simon vs. verdens forventninger.Leah på Offbeatet, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Carlsen Puls, Anmeldelse, Boganmeldelse Leah på offbeatet, YA, Love, Simon, Før jeg læste disse, læste og anmeldte jeg jo Fordelen ved hemmelige forelskelser  af selvsamme forfatter. Jeg tror jeg skulle have ventet med den til efter de her to. For jeg tror det ville have været mindre forvirrende for mig, imens jeg læste Leah. MEN – man kan altså fint læse Fordelen ved hemmelige forelskelser – uden at have læst de andre to. Det er bare ærgerligt, hvis du snyder dig selv for hele læseoplevelsen. Synes jeg.

“Altså, forældre får nogle gange kærester. Det ved jeg godt. Mødre er teknisk set mennesker, og mennesker må gerne have kærlighedliv. Men jeg får pludselig en fornemmelse af, at jeg står på et løbebånd, der kører alt for hurtigt – som om alting suser forbi, og måske snubler jeg og bliver kylet af.” 

Leah på Offbeatet, handler om Leah som er trommeslager. Og biseksuel. Dog er det kun hendes mor der ved det sidste. Også selvom hendes bedste ven Simon, fortalte hende at han var bøsse, har hun stadig ikke fortalt det til ham.

“Vi ved jo godt alle sammen, at du i virkeligheden elsker at spille bløde, drømmende melodier på klaveret, så hold nu op med at lade, som om du er sådan en hård negl. Og hold op med at fucke med mit hoved. Enten så flirter du med mig, eller også lader du helt være. Enten er du lækker, eller også er du ikke.”

Hun er virkelig god til at tegne, og har en hemmelig profil på Tumblr, hvor hun lægger tegninger op, under et andet navn. Nogle mener hun er så god til det, at hun kunne tjene penge på det.

“Jeg tror overhovedet ikke, hun kender til ordet diskret. Når man kommer væltende og taler om Nick for så at fortsætte med at tale om Nick, er det rimelige fucking åbenlyst, at man gerne vil tale om  Nick.

Det er snart slut med high school, og de skal videre på college. Leah og en veninde tager afsted sammen og skal se det hele lidt mere an. Eller faktisk er de ikke så tætte veninder længere, som de har været – men det kan de jo blive igen. Men åhh – det er jo noget med at hun crusher en smule på hende..

“Det må bare være lettere for folk med dillere. Bliver du stiv, når du tænker på hende her? Ja? Super. Før i tiden troede jeg, at en stådreng bogstavelig talt pegede mod den, man var vild med. Som et kompas.”

Det er en historie om ungdom – til og for ungdom. Og til de der godt kan huske hvordan det var at være 17 år gammel. Om den første store kærlighed. Om venner og veninder, kærester. Om at acceptere sin seksualitet, og om at turde kaste sig ud i nye ting og stå på egne ben. At skulle sige farvel til de venner man har haft igennem mange år, for at søge nye udfordringer – langt væk fra familien og fra vennerne.

Der er mange i vennekredsen, og indimellem skal man lige holde tungen lige i munden. Fordi det godt kan rode lidt. Men måske blander jeg dem også bare sammen, fordi jeg har læst alle 3 på under en uge..

“Hun lader skørtet falde. Og fuck mit liv for evigt. Hun ligner en sky. Eller en ballerina. Hele hendes kjole er af lyseblå tyl, fjerlet og med stropper, der krydser fint mellem hendes skulderblade. Hendes hår er sat løst op, hendes pandehår er redt til siden, og hendes læber og kinder er bløde og lyserøde. Det er for meget. Ahmen, for helvede.”

Jeg synes Becky Albertalli skriver rasende godt. Let læseligt sprog, og mega sjovt. Der er vildt mange lækre og skønne citater, der får dig til at grine, og tænke. Til at mene og synes. Og til at være. Stå ved sig selv, men vide at andre også kan være i tvivl. At du ikke er alene. og DÉT er smukt.

5 ud af 5 hjerter fra mig. (Både til Leah og til Simon vs. verdens forventninger)Leah på Offbeatet, Simon vs. verdens forventninger, Becky Albertalli, Carlsen Puls, Anmeldelse, Boganmeldelse Leah på offbeatet, YA, Love, Simon,


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg har ingen økonomisk interesse i at blogge. Simon vs. vf – har jeg lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CND Vinylux // Chic Shock Collection - forår 2018