Depend Cosmetic // Summer 2018 // Highlight The 80's

Mercedes-Snittet // Boganmeldelse // Anne Mette Hancock

Reklame


Boganmeldelse


Titel: Mercedes-Snittet

Forfatter: Anne Mette Hancock

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Genre: Krimi

Serie: 2. bind i den selvstændige serie om journalist Heloise Kaldan, og politibetjent Erik Schäfer.

Udgives: 1. Juni 2018

Antal sider:  799 på Iphone

Læst som: E-bog på min I-Phone. Modtaget fra forlaget.


Mercedes-snittet, Anne Mette Hancock, Anne Mette Hancock Mercedes-snittet, Lindhardt og Ringhof, Anmeldelse, Boganmeldelse, Ligblomsten, Erik Schäfer, Heloise Kaldan, Krumme Anmelder, 2. selvstændige bind i serien om journalisten Heloise Kaldan, og hendes ven og politibetjent Erik Schäfer. Om deres respektive arbejdspladser, og deres venskab. Og selvfølgelig også om deres familieliv, og deres arbejdskammerater.

1. bind i serien om Kaldan og Schäfer hedder Ligblomsten – læs anmeldelse her.

Man kan godt læse Mercedes-Snittet, uden først at have læst Ligblomsten. Men snyd ikke dig selv for fornøjelsen.

En dreng meldes savnet, da han ikke dukker op på fritidshjemmet som planlagt. Både hans mor og far har været på arbejde, og ingen har savnet ham i løbet af dagen. Straks går jagten ind, på at finde ud af hvem der så ham sidst, hvem der kan have taget ham, og hvorfor.

“”Men så mødte hun ham hér Niels. I folkemunde – Nordea-Niels. Og så fik de børn, to styks – og de er nu meget søde, det er de sgu. Men nu er de flyttet til Holte, hvor de har købt en etplansvilla og en eldrevet plænekliper med alt, hvad der bimler og bamler af gadgets og festlige funktioner.” “Og hvad så?” ” Og nu er hun bare så fucking kedelig.” “Men er hun lykkelig?” “Ja, gu er hun lykkelig! Men det klæder hende virkelig ikke.”  Heloise undertrykte en latter, så lyden kom ud gennem næsen.” 

Heloise har det svært personligt for tiden, hun er ikke rigtigt glad i sit forhold til Martin, og hun ved ikke helt hvordan hun skal takle det hele.

“”Nej, nu må du for helvede vågne op, Heloise!” “Okay, STOP!” Hun holdt en hånd op. “Det er sødt af dig, at du hidser dig op på mine vegne, og jeg sætter pris på, at du er her, det gør jeg. Men du er ikke min far, okay? Jeg kan godt klare det her selv.” “Jeg er ikke din far, men hvis jeg var, havde du kraftpetervæltme fået stuearrest med den opførsel”. “Er du sur? “”

Erik Schäfer er gift med Connie, og de er netop hjemvendt fra deres yndlings feriested, den ø hvor Connie var født og opvokset. Et sted Schäfer har lyst til at flytte permanent til. Nu – helst. Han er indimellem splittet i sit forhold til Kaldan – de er nære venner, men de arbejder også i hver deres lejr – det er ikke altid let at få det til at gå op i en højere enhed.

De bliver selvfølgelig begge involveret i sagen om den savnede dreng. Schäfer leder efterforskningen på stationen, og Heloise bliver smidt af den sag hun arbejder på p.t. for at kunne skrive om drengen. En sag om PTSD-ramte soldater. Men pludselig er der spor der peger i retning af, at der kan være en sammenhæng imellem de 2 ting. Heloise’s bedste veninde arbejder som psykolog med … de selvsamme PTSD-ramte soldater, måske kan hun hjælpe.

“”Der findes omkring 18 forskellige typer smil, men kun ét af dem handler om glæde.”  “18 typer smil? ”  “Ja, nogle smil opstår som følge af smerte eller frygt. Andre smil handler om, at man befinder sig i en pinlig situation. Der er også mange mennesker, der udtrykker forargelse, vrede eller målløshed med et smil, og folk smiler sommetider, når de lyver eller er i vildrede.” “

Anne Mette skriver fantastisk. Bum! Så er der egentlig ikke mere at sige om det. Jeg er ikke god til store og fine ord, der egner sig til bagsiden af næste oplag. Men jeg mener det – hun er virkelig dygtig. Hun har styr på historien og plottet, der er intet der ikke passer sammen. Det er et let og humoristisk sprog, den er let at læse, flere jokes indimellem, sammen med den alvor der naturligvis er, når et barn forsvinder. Men hun formår at gøre det på en måde så man stadig kan smile langt henad vejen. Men indimellem sidder man også og bider negle. For hvad får Heloise  nu rodet sig ud i.

“”Jamen jeg beundrer Jer skam for, at I altid springer over, hvor gærdet er højest,”  smilede Schäfer. “Ikke engang når en mand er blevet skudt i hovedet, vil i fastslå en dødsårsag, før han er blevet tjekket for både lungebetændelse og syfilis. Det er sgu grundighed.”  Oppermann lagde et Mercedes-snit i ligets hjerte. Tre snit, der mødtes på midten som i billogoet.”

Jeg læste bogen på 1½ døgn – så jeg var helt skeløjet dag jeg gik i seng den anden dag – det er meget at læse på en lille telefon – men jeg kunne ikke lægge den fra mig igen – og jeg kunne da slet ikke vente til jeg fik den fysiske bog i hænderne. Siderne vender nærmest sig selv, og man når egentlig ikke at tænke så meget undervejs. Jeg tænkte ellers – nu starter jeg bare… så kan jeg læse videre i næste uge. Ja ja – jeg startede – og pludselig var jeg ved kap. 11 – næste gang jeg kiggede var det kap. 47.

“”Jeg vil gerne tale med den advokat nu.”  “Og jeg vil gerne ligge i en strandseng med en kold bajer i hånden, men sådan er livet så uretfærdigt”  Sagde Schäfer”

De personer som er med i bogen, ser jeg helt klart for mig. Anne Mette er så god til at forklare personers udseende, at man slet ikke er i tvivl om, hvordan de ser ud.

“”Jens og Anne Sofie Bjerre,”  sagde hun og pegede på forældrene. De stod og skændtes med ordenspolitiet og en kvinde, som lignede en stregtegning i en avisstribe, så papirtynd, at hun virkede todimensionel.  “Kvinden de taler med, er lederen af fritidshjemmet. Jeg har også talt med hende dér.”  Augustin pegede på en høj, mørkhåret gazellekvinde, som stod midt i skolegården med en mobiltelefon i  den ene hånd og et barn i den anden. “Og med skolepædagogen derovre.”  Hun nikkede over mod en ung, androgyn skikkelse med asiatiske træk. Vedkommende havde langt, sort hår samlet i et springvand oven på hovedet, makeup om øjnene og en udpræget maskulin kropsbygning. Schäfer havde svært ved at afkode, om der var tale om en mand eller en kvinde.” ” 

Så venner – lad mig bare sige – ryd kalenderen – smid børnene i seng, over til naboen, eller på ferie, eller hvad du nu kan finde på – sæt dig godt til rette – og start på bogen. Og lad mig så høre, om du bliver ligeså tryllebundet af Anne Mettes ord, som jeg.

Jeg kan i hvertfald sige, at jeg allerede nu glæder mig til at se hvad Heloise og Schäfer finder på af narrestreger i nr. 3, som du vel forhåbentligt er startet på? IGÅ Anne Mette? <3

Der er naturligvis 5 hjerter ud af 5 fra Krumme til Mercedes-snittet.Mercedes-snittet, Anne Mette Hancock, Anne Mette Hancock Mercedes-snittet, Lindhardt og Ringhof, Anmeldelse, Boganmeldelse, Ligblomsten, Erik Schäfer, Heloise Kaldan, Krumme Anmelder,


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg har ingen økonimisk interesse i at blogge. Jeg skriver om det jeg finder interessant og som passer ind i bloggens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Depend Cosmetic // Summer 2018 // Highlight The 80's