Little Harbour // Boganmeldelse // Sophia Soames

Kastaniens DNA // Boganmeldelse // Palle Hyldgård Poulsen

Boganmeldelse

Titel: Kastaniens DNA

Forfatter: Palle Hyldgård Poulsen

Forlag: Peckinpah (Stiftet i 2018 af Palle Hyldgård Poulsen)

Serie: William Kastanien (Der kommer ihvertfald en 2’er)

Genre: Krimi

Antal sider: 383

Læst som: Bog, modtaget af forfatteren. Kastaniens DNA, Palle Hyldgård Poulsen, Boganmeldelse, Anmeldelse, Krummes Krummelurer, Peckinpah forlag, På 3 år, er der fundet 9 mænd og kvinder dræbt med munden skåret op som klovnesmil.

Da Falckredderne kommer ud til det de formoder er endnu et drab, finder de Yasmina med klovnemund. Et kæmpe smilende hakket kødsår, hvor hele tandsættet var blotlagt og indsmurt i blod. Derudover er hendes ene bryst skåret halvvejs af.

Men Yasmina er ikke død. Så da hun ligger på båren, får hun forklaret drabschefen fra Københavns Politi, Michael Skåstrup, hvem det er hun har set i sin lejlighed. De har et gennembrud.

Vi følger William i nutid – men vi hører også om hans barndom, hvor hans forældre og tvillingebror drukner. Han er forsvarsadvokat i firmaet Laen, Kastanien & Co, hvor han startede i firmaet da han var 21, og allerede 3 år efter var han partner, som den yngste i firmats historie. To år senere er han medejer.

Flere og flere påstår at William måske slet ikke er William. Måske var det faktisk William der druknede sammen med deres forældre, og Zander der overlevede. Men nu er folk begyndt at se Zander nogle steder også.

William er fræk, sarkastisk, sin egen, belærende og nok det som jeg ville kalde (Pisse)irriterende. Men han er dygtig til sit job, og forstår at få drejet tingene til sin (og selvfølgelig også sine klienters) fordel.

“En høj ejendom lige overfor Laen, Kastanien & Co. blev oplyst af et gulligt skær fra tre lygtepæle på fortovet. Et digitalt ur på ejendommens facade viste, at klokken var 0.04. I mørket rundt om hjørnet på bygningen stod en person helt klædt i sort og kiggede op på vinduet til Williams kontor. Lyset inde i kontoret var tændt, mens lysene var slukket på alle de andre kontorer hos Laen, Kastanien & Co. “Perfekt. William er alene,” tænkte Klovnemorderen og smilte bag gitteret på fægtemasken. Hurtigt tjekkede Klovnemorderen, om alt var parat. Det var det. Pistolen med lyddæmperen, hammeren med sølvhovedet og den sorte fjerkræsaks skulle på arbejde igen. Klovnemorderen kiggede sig fra side til side. Der var ingen mennesker eller biler i nærheden, så Klovnemorderen kunne uset løbe over til bygningen, hvor Laen, Kastanien og Co. holdt til.”

Pierre Astola bliver udpeget som gerningsmanden, Yasmina ser i døren. Hans DNA er også på gerningsstedet. Han skal forsvares af William Kastanien, så han er sikker på at han klarer frisag.

Der skiftes hele tiden point of view, og det kan indimellem virke lidt forvirrende. Egentlig tror jeg vi hører mest fra Williams point of view, men den skifter så vi f.eks. også er med fra bl.a. Hanne’s, William’s, Yasmina’s, og Frank’s.

Vi er midt i en retssag, med alt hvad dertil hører. Meget detaljeret og beskrivende. Lidt for meget til min smag, men er man glad for den verden, er det her den perfekte historie. Nervepirrende og spændende fra side 1, og man har ingen idé om, hvordan den kommer til at ende. Alle tråde flettes ind i hinanden, for til sidst at ende i en fin historie.

Palle Hyldgård Poulsen er uddannet journalist og har siden 2003 arbejdet på TV2, og har 2 gange været med til at vinde “TVprisen”, der er den største pris i den danske tv-branche. Kastaniens DNA er hans debutroman.

Der er 3 hjerter ud af 5 til Kastaniens DNA. Det er udelukkende fordi jeg ikke gribes helt ind i hjertet af historien. Plottet er fedt, historien lige tilpas lang, og hænger godt sammen. Jeg blev bare ikke grebet.Kastaniens DNA, Palle Hyldgård Poulsen, Boganmeldelse, Anmeldelse, Krummes Krummelurer, Peckinpah forlag, krimiBogen er modtaget til anmeldelse. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som passer ind i bloggens tema.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Little Harbour // Boganmeldelse // Sophia Soames