Søster min // Boganmeldelse // Helle Vincentz

Krimimesse 2019

ØKrimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens, Fængslet, 2019, Så er der snart tid til årets bogfest i Horsens.

Krimimessen.

D. 6. og 7. april bliver Fængslet i Horsens igen mødestedet for landets krimiglade læseheste.

Skal jeg med? Ja, det kan du lige tro jeg skal. Jeg glæder mig til at være en del af hele showet igen. At møde søde og herlige bloggere  – måske møde nye? At gensé og grine sammen med skønne og søde forfattere, som jeg er kommet til at holde utrolig meget af. Og møde nye, som jeg ikke har set før. Måske kommer der nye bøger med hjem som jeg vil glæde mig til at læse. Og ikke mindst, skal jeg hilse på alle de seje og skønne mennesker jeg mailer med hos forlagene. Krimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens Krimimesse, Horsens krimimesse 2019, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Bøger, Krimi, Der er en (ret sjov) historie til dette billede med Jesper Stein… Spørg hvis du vil høre 😉

Her i månederne op til krimimessen, er der rigtig mange udgivelser. Så jeg får travlt det næste stykke tid, for at nå at læse så mange af dem som muligt. Flere af forfatterne skal jeg møde for første gang, og jeg kan rigtig godt lide at være velforberedt, når jeg er til bloggermøder.

For ja – jeg skal igen i år deltage i lidt forskellige bloggermøder til selve krimimessen. Det er forlagene der har inviteret, og jeg glæder mig, som altid, til at være en del af det.

Jeg har sagt det før, og det tåler så absolut en gentagelse. De bloggere, forlag og forfattere man møder, bliver en slags bog-familie. Vi hygger os, griner, taler om alt andet end bøger, taler også lidt om bøger 😉 , giver krammere og tager ufattelig mange selfies. Og jeg elsker det. Og jeg ved at jeg ikke er alene om at synes det. Krimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens Krimimesse, Horsens krimimesse 2019, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Bøger, Krimi,

Det er 3. gang jeg skal med til krimimessen. Jeg skal både være “mig selv” i år, og være en lille smule assistent.Krimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens Krimimesse, Horsens krimimesse 2019, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Bøger, Krimi,

Og det assistentjob, er så fedt! Det er ligesom dét der har startet det hele. Maria min rigtig gode veninde, som jeg har kendt ALTID!, er bog- og kulturanmelder hos Horsens Posten Weekend. Hun er kvinden bag Krimi Bingo-Banko, der er et kæmpe tilløbsstykke der løber af stablen søndag eftermiddag (15.20).  Krimi Bingo-Banko er, som altid, med Bille & Bille. Der er kun et antal begrænsede plader, så det gælder om at være på pletten! Og der er kommet rigtig mange til de sidste par år, så nogle må gå med uforrettet sag, desværre. Men let bingo, som Steen Bille er opråber for – og hans skønne kone Lisbeth, som også hedder Bille 😉 er boguddeler. Alle kan være med, de fleste går hjem med en bog. De bøger der bliver uddelt, er nogle som de forskellige forlag har givet – og jeg hjælper så Maria med at samle dem ind.

Men ellers er jeg også med hende til nogle af de interviews hun laver, tager billeder, og sørger for at hun husker at spise og drikke vand 😉 At gå med den tunge vogn, og sørge for at hun er ok. Jeg elsker det job.

Når jeg bare er mig selv, lister jeg bare rundt omkring, og er med til nogle af bloggermøderne. Det vigtigste for mig til krimimessen er at have det sjovt, og møde alle de skønne forfattere jeg kender i forvejen, og hilse på mine blogger-kollegaer, samt at møde nye folk.

Hvis ikke man har været på fængslet i Horsens før, er det også muligt at komme på en rundvisning (Ikke med i prisen), tjek programmet for tider. Det er også muligt at leje en celle at sove i hvis man er der flere dage. (De er garanteret udlejet nu – men til en anden gang, hvis du er interesseret.) Du kan også komme med på vandretur med Jørgen Bartholdy gennem gerningssteder i Horsens, og se MORD TIL FODS.

Det er Horsens Kommunes Biblioteker der står for krimimessen, og de gør et virkelig stort stykke arbejde. Krimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens Krimimesse, Horsens krimimesse 2019, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Bøger, Krimi,

Rundt omkring på Fængslet, er der flere steder man kan få mad og drikke. I den store sal, er alle Forlagene præsenteret, og her vil forfatterne være indimellem. Flere gange i løbet af weekenden er der interviews på én af scenerne, eller i en af de andre haller med forfatterne, eller forfattere imellem. Der kan købes bøger hos alle forlagene, og Føtex plejer f.eks. også repræsenteret. Krimimessen, Krimimesse 2019, Krimimessen Horsens, Horsens Krimimesse, Horsens krimimesse 2019, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Bøger, Krimi, Krimimessen har eksisteret siden 2001, hvor den første gang løb af stabelen. Først i 2007 rykkede de dog på Fængslet. Dørene er åbne lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-16. Du kan købe billet i indgangen, eller her.

Har du set programmet? Ellers  kan du læse det her – eller være heldig at finde det i din lokale Bog & Ide eller på biblioteket.

Det som jeg glæder mig mest til at opleve fra programmet er følgende: (NEJ! Jeg når ikke det hele… Og det er ikke det hele jeg har skrevet op 😉

Lørdag

Magasinet – Rød Scene:

11:40: Rebekka fra Vild med Krimi taler med Søren og Lotte hammer om Mirakelbarnet. 

12:00: Jens Strandbygaard taler med Per Drustrup Larsen om Jihadbruden. 

14:20: Julie Hastrup taler med Lisbeth Bille om Blodspor.

Magasinet – Sort Scene:

12:40: Jakob Melander taler med Line Louise Peters om Fjenden iblandt os.

13:00: Thomas Bagger taler med Rebekka Andreasen om Grav (det ville jeg virkelig gerne have hørt, men har et møde på det tidspunkt.)

Snedkeriet:

12:15: Forfatter til forfatter. Stefan Ahnhem, Joakim Zander, Helle Vincentz og Anne Mette Hancock stiller hinanden spørgsmål.

Gymnastiksalen:

12:05: Her kan du bl.a. gætte med hos Politikens Forlag, der inviterer til en spændende plot-konkurrence imellem to hold bestående af flere af forlagets krimiforfattere.

13:15: Lindhardt & Ringhof præsenterer Leif og MORDopolet. 5 af Danmarks bedste spændingsforfattere svarer på læsernes krimi-dilemmaer fra facebook-siden Gerningsstedet. Vær med og stil MORDopolet et spørgsmål. Leif Davidsen, Anne Mette Hancock, Lone Theils, Steffen Jacobsen og Stefan Ahnhem.

Teltet: 

14:30: Camilla Läckberg og Sara Blædel taler med Lene Johansen.

2. Øst 

10:10: Maria Bruun Fanø taler med Andreas Monrad Pedersen om Åbne Hænder. (Jeg kan ikke nå at være med til det hele, men skal helt sikkert lige forbi)

Og så tror jeg egentlig min lørdag er ved at være brugt 😉 Jeg når helt sikkert ikke det hele, og der er et par arrangementer jeg gerne ville ha set/hørt, men jeg må lære… at jeg ikke kan det hele..

Søndag.

Magasinet – Rød Scene:

13:40: Helle Vincentz taler med Henrik Palle om Søster min.

Magasinet – Sort Scene: 

12:00: Sydbank overrækker Krimimessens Publikumspris.

Trykkeriet:

10:20: Med lyden i fokus – tre tilgange til lydbogen. Lars Bom, Christian Dorph og Katrine Engberg taler med Rebekka Andreasen.

15.15: Danmarks Bedste Krimiblogger 2019. Gerningsstedet står bag denne helt nye pris, hvor kandidaterne er blevet  indstillet af læserne, og vinderen kåres af et panel bestående af de største krimiforfattere og branchefolk.

Snedkeriet:

10:00: Jesper Stein taler med Carl Wengel Grauballe om Solo.

12:00: Bogselskabet med Anne Glad taler med Katrine Engberg.

Gymnastiksalen:

12:05: Viveca Sten, Mari Jungstedt, Sofie Sarenbrant, Lina Bengtsdotter og Martin Österdahl. Moderator: Ulla Hinge Thomsen.

15:20: Krimi Bingo-Banko med Lisbeth og Steen Bille. Maria Bruun Fanø præsenterer. 

Helt seriøst!!! Jeg kan jo ikke nå alt det der… Men jeg vil gøre et ihærdigt forsøg. Og der er rigtig mange ting jeg ikke har skrevet på, fordi jeg ved jeg ikke kan nå det… Men det her er lidt af det jeg drømmer om at nå lidt af 😉

Men tjek programmet, og se hvad der frister. Håber vi ses 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søster min // Boganmeldelse // Helle Vincentz