Det gyldne bur // Boganmeldelse // Camilla Läckberg

Åbne hænder // Boganmeldelse / Andreas Monrad Pedersen

Boganmeldelse

Gæsteindlæg af Allan Rand

Titel: Åbne hænder

Forfatter: Andreas Monrad Pedersen

Forlag: Mellemgaard

Genre: Roman

Udgivet: Februar 2019

Antal sider: 656

Læst som: Papirbog. Modtaget af forfatteren.Åbne hænder, Andreas Monrad Pedersen, Boganmeldelse, Anmeldelse, Gæsteindlæg, Gæsteblogger, Krummeskrummelurer, krummes krummelurer, Allan Rand, De der kender mig godt, ved at jeg normalt ikke læser bøger der har historie som tema. Men da jeg har en bror der er meget interesseret i emnet, og vi før har talt bøger, gæsteblogger og mulighed for at være anmelder på bloggen, synes jeg det var perfekt at starte ud med bogen fra Andreas Monrad Pedersen.

Så tag godt imod Allan Rand, der til dagligt er folkeskolelærer og har stor interesse i bl.a. historie.

Medrivende debutroman fra Andreas Monrad Pedersen.

Er du til kold krig og varm kaffe, kan jeg anbefale Åbne hænder.

Vi bliver taget med ind bag jerntæppet og ser den kolde krig fra et Østtysk perspektiv. Vi følger hovedpersonen Johannes Knudsen, “En dansk tredjerangs privatdetektiv”, som “snubler over en forbrydelse af et uoverskueligt omfang. Kriminalitet, der trækker tråde bagud til den kolde krig i det delte Berlin, hvor ofrene var østtyske borgere, og gernengsmændene arbejdede for DDR-staten.”

Vi befinder os på en knejpe i Berlin, hvor Johannes møder Martin. Gennem deres dialog indhylles vi i historien og gradvist får vi foldet Johannes’ karakter ud, mellem en nutidig dialog eg flashbacks til Johannes’ egen personlige historie.

Som historien skrider frem, bliver Johannes’ person mere og mere interessant i takt med at selve handlingen bliver mere intens. Noget af en pageturner og man har hele tiden lyst til at vide mere om Johannes og er spændt på om han kan opklare forbrydelsen uden selv at miste livet i forsøget.

Udover den spændende historie om den kolde krig og de forbrydelser, som er omdrejningspunktet i historien, er det også en kærlighedshistorie mellem en dansker og en ung Østtysk pige.

Bogen er med til at give et mere nuanceret billede af den kolde krig, hvor det er forfriskende at se de gode, såvel som de dårige sider fra den anden side af muren. Man får mange historiske inputs undervejs, uden at det bliver tørt og det er lidt af en præstation når historien bliver foldet ud på 656 sider.

Det er tydeligt at mærke forfatterens baggrund som historiker og bogen virker meget gennemarbejdet og researchet. Jeg kan på det varmeste anbefale bogen og håber at en efterfølger er i støbeskeen.

Tak for anmeldelsen Allan, jeg er sikker på der kommer flere bøger til bloggen som du gerne må gæsteanmelde.

OG – det må I også gerne. Så hvis der ligger en lille anmelder gemt i maven på DIG – så skriv, så er jeg sikker på vi finder ud af noget 😉

Andreas Monrad Pedersen er uddannet historiker og gymnasielektor. Han er forfatter til flere historiske publikationer om besættelsestiden (bl.a. Schalburgkorpset 1943-45). Gennem de seneste 10 år har han opholdt sig med delvis bopæl i Berlin.

5 ud af 5 hjerter giver Allan til Åbne hænder. Og de gange vi har talt sammen om bogen mens han har læst, har han fra dag ét været meget positiv, og talt virkelig godt om bogen. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at han har nydt den. Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Jeg har ingen økonomisk interesse i mine indlæg. Normalt ville jeg ikke læse en bog der har historie som tema. Men da jeg ved Allan har stor interesse i det, valgte jeg at lade ham gæsteblogge om denne bog. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gyldne bur // Boganmeldelse // Camilla Läckberg