Hævnen // Boganmeldelse // Inger Wolf

Tour de chambre // Boganmeldelse // Tine Høeg

 Boganmeldelse

Reklame

Titel: Tour de chambre

Forfatter: Tine Høeg

Forlag: Gutkind

Genre: Roman

Antal sider: 324

Udgivet: 27. maj 2020

Læst som: Papirbog. Modtaget af forlaget.

 Tine Høeg, Gutkind, Forlaget Gutkind, Tour de chambre, anmeldelse af Tour de chambre, Roman, anmeldelse, boganmeldelse, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, anmeldereksemplar, (Læg evt. mærke til, at jeg farvekoordinerer mine post-its 😉 )

Fra bagsideteksten:

“Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er 10 år siden, han døde. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai. Nu skriver Asta på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Den får fortid og nutid til at flette sig ind i hinanden. Fester, længsler og vaklen vækkes til live, sammen med dét Asta aldrig har kunnet fortælle Mai. Tour de chambre er en roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Et begær, der har sin egen vilje.”

************************************

Jeg har lidt svært ved at sige hvad jeg tænker. Derfor har den også ligget lidt og kigget 😉 på bordet. Jeg var på den ene side fuldstændig fanget, og kunne ikke slippe den. Læste den på en enkelt aften. Hele tiden måtte jeg lige læse videre. Og sætningerne ender og starter samme sted, så man lige pludselig er i en helt anden tid. Et andet sted. Svært at navigere i, samtidigt med at det er fuldstændig tidsopslugende. Og man mærker det. Helt ind i hjertet!

“vi er kun mig og en lille ældre dame

vi triller rundt med hver vores vogn

kanelknækbrødet er på tilbud, hvor heldig kan man være

jeg tager tre pakker

udvælger en hvidvin, det føles voksent 

liebfraumilch

jeg falder over en rød keramikskål på en rodehylde, den er pæn og billig

de har jo alt hvad hjertet begærer i den her butik

håndsæbe, saltstænger

ved kassen er der problemer med bonapparatet

ét sekund siger den unge fyr.”

Der er ingen punktummer i bogen. Der er mest “bare” sætninger – 2 ad gangen, nogle gange 3. Eller blot en enkelt.

Asta fortæller hele vejen igennem bogen. Om livet. Kærligheden. Om at møde nye mennesker. Om forelskelse, venskab og fester. Hemmeligheder og om tab. Livet på kollegiet. Om de vildeste fester – Tour de chambre, hvor hvert værelse har en bestemt genre, og så turnerer man rundt og er med i festen.

Jeg synes Tine Høeg skriver fantastisk. Det er poetisk. Det er fængende. Det er anderledes og det er altopslugende.

Den får 4 hjerter ud af 5 ♥♥♥♥ Simpelthen fordi jeg var så opslugt. Men den får ikke det sidste, fordi jeg stadig går og ruger over den. Måske er jeg simpelthen bare ikke helt “klog nok” 😉 til at forstå mig på den. Tine Høeg, Gutkind, Forlaget Gutkind, Tour de chambre, anmeldelse af Tour de chambre, Roman, anmeldelse, boganmeldelse, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hævnen // Boganmeldelse // Inger Wolf