I Guds Rige // Boganmeldelse // Anne-Grethe Bjarup Riis

Ødemark // Boganmeldelse // Stina Jackson

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Ødemark

Forfatter: Stina Jackson

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Genre: Spændingsroman

Antal sider: 365

Udgivet: 1. september 2020

Læst som: Papirbog – læseeksemplar, modtaget fra forlaget.

Stina Jackson, Ødemark, Lindhardt og Ringhof, krimi, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Fra bagsideteksten: 

Selvom kalenderen siger forår, har kulden bidt sig fast i Ødemark, en lille by beliggende allernordligst i Sverige. I byen bor Liv med sin gamle, sære far Vidar og sin teenagesøn Simon. De er en usædvanlig familie og Liv kan ikke undgå at bemærke naboernes blikke. Når hun arbejder aftenvagt på benzintanken, er hun helt bevidst om, at kunderne kigger på hende. Folkene i den lille by undrer sig over, hvorfor Liv har valgt at blive boende sammen med sin far, også efter hun fik Simon, og de spørger hinanden, hvad det mon er, der holder hende herude i ingenting. Alle taler om Vidars formue, hvor rig han må være efter sine mange handler med jord og skovbrug, og hvor lette ofre den lille familie må være… 

******************************

Liv bor med sin søn og sin far i Ødemark. Det er langt fra alting – selv fra naboerne. Liv arbejder på en tankstation, hvor faren kører hende frem og tilbage. Det er ikke sådan at han sikkert skulle bruge bilen i løbet af dagen, så egentlig kunne hun være kørt selv… Men sådan er det ikke. Liv er også gammel nok, til at hun burde være flyttet for mange år siden. Sådan blev det bare ikke, hende og sønnen bor stadig hos ham, og Liv kan egentlig ikke forklare hvorfor. Ingen kan lide Vidar, og der florerer mange rygter om ham, og familien generelt.

“Men Ødemark havde alligevel sine nøje udmejslede revirer, som hun tidligt havde lært sig ikke at overtræde. Det var en sandhed, som Vidar ofte gentog, at Björnlunds-slægten ikke var meget for at mænge sig. Vi har ensomheden i blodet, plejede han at sige, når vinteren kastede sit slør over markerne, og kulden og stilheden trængte menneskene væk. Men han delte aldrig en forklaring på, hvordan det var blevet sådan.”

Der er lange og malende beskrivelser af området, tankstationen og vejen til og fra. Jeg synes beskrivelserne er gode, og det er personkarakteristikkerne også. Jeg må sige, at jeg blev en anelse bange for Vidar, det er ihvertfald ikke en jeg har lyst til at møde i skoven 😉

Jeg synes det var en lang bog. En smule langtrukken til tider. Men der er, helt til sidst, et twist-plot, som jeg ikke havde set komme. Og jeg vil sige, at i den sidste del af bogen, kom der mere skred i tingene, og det gik lidt lettere med at læse.

“”Det må have været utrolig hårdt,” sagde Hassan, “at vokse op uden en mor.” Liv rejste sig op og fløjtede efter hunden. Hun var øm i hele kroppen af udmattelse, hver skridt gjorde ondt, ved hoveddøren standsede hun op og så på ham en sidste gang. “Folk siger, at det var min fars skyld, at hun gjorde det. De siger, at han elskede hende ihjel.”

Jeg giver Ødemark 3 ud af 5 hjerter ♥♥♥ Egentlig synes jeg bogen er ganske ok. Historien er vigtig og fin, men røg lidt udenfor min genre. Men det er jo bare min mening! Jeg var vild med Stina Jacksons første bog og gav den 4 hjerter. Der var lidt mere “gang i den” i hendes debutbog, end i denne. Men jeg kan rigtig godt lide hendes skrivestil. Jeg synes indimellem det var lidt svært at følge med i denne, da den sprang meget imellem nutid og datid.Stina Jackson, Ødemark, Lindhardt og Ringhof, krimi, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Bogen er modaget i gave. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Guds Rige // Boganmeldelse // Anne-Grethe Bjarup Riis