Sydens Forbandelse // Boganmeldelse // Henriette Vesterbak

Hele vejen til dig // Boganmeldelse // Tiina Nevala og Henrik Karlsson

Reklame

Boganmeldelse

Titel: Hele vejen til dig

Forfatter: Tiina Nevala og Henrik Karlsson

Forlag: People’s Press

Genre: Roman – kærlighed

Udgivet: 16. maj 2019

Antal sider: 398

Læst som: Papirbog. Modtaget af forlaget.  Hele vejen til dig, Roman, People’s Press, Tina Nevala, Henrik Karlsson, För såna som oss, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Fra bagsideteksten:

Forlagsredaktøren Liv og den fraskilte litteraturlektor Jens møder hinanden fire gange på et år. Første gang falder de i snak under nattehimlen på en strand i Grækenland. Anden gang sidder de over for hinanden i en debat på direkte tv. Tredje gang viser det sig, at de har alt for meget til fælles til ikke at mødes igen, også selvom Liv egentlig har en kæreste. Fjerde gang må både Liv og Jens se i øjnene, at de må træffe et valg: Vil de blive, hvor de er, eller tør de følge forelskelsen? 

Svensk forfatterpar’s debutroman. De gør det rigtig godt, og jeg føler på intet tidspunkt, at der er forskel i bogen – man kan ikke læse sig frem til, hvem der skriver hvad. Bogen er udkommet for et godt stykke tid siden, jeg har bare først fået den læst og anmeldt nu.

Liv og Martina er på ferie. Martina tænker bryllup og ser alt med de øjne. Liv er ikke helt så sikker, og hun har svært ved at være i nu’et. Hendes arbejde som forlagsredaktør fylder, og specielt én af hendes kunder trækker tænder ud, og har ingen forståelse for hverken privatliv eller ferie. Og børn! Martina vil have det hele, og Liv er der bare slet ikke. Lige nu i hvertfald. Der er lidt skyer på kærlighedsfronten, men de håber begge at tiden på ferien kan hjælpe lidt. Måske kan de indgå et forlig 😉

“Hun studerede omslaget. Farverne var matte, typografien pæn og afstanden mellem titel og billedet på omslaget føltes rigtig. Logoet var diskret placeret i højre hjørne, med tilstrækkelig margen i forhold til yderkanten. Katja Simonssons navn bredte sig i guld. Naturligvis havde forfatteren fået det, som hun ville have det. Foliering var dyr, men Liv havde lagt hovedet på sned overfor produktionsafdelingen, der havde fået omkostningerne ned på grund af det store opslag. Så nu havde Katja fået sit guld og et oplag der krævede alt af salgsafdelingen. Sådan kunne Katja Simonsson lide det – hun var lige så meget business woman som forfatter.” 

Kender vi ikke alle én, som man ville ønske ikke talte engelsk? 🙊 Eller ihvertfald kan blive pinligt berørt over. Eller dem som i princippet er fuldstændig ligeglade med hvordan det lyder. Dét kan jeg egentlig godt lide. Onkel Ulf er det sødeste menneske, og har inviteret hele familien med på ferie i anledning af sin fødselsdag. Men ligger der andre tanker bag? Ulf er en af bipersonerne i bogen. En herlig fyr, som jeg kom til at holde meget af undervejs.

Jens er litteraturlektor, og har generelt, en ok tilværelse efter han sidste år blev single, da hans kæreste forlod ham til fordel for en anden mand. Han er glad for sit job, har gode venner og familie. Der mangler bare et eller andet. Det hele tager fart, da han bliver kontaktet, om han vil anmelde en bog.

“Ulf, jeg…” begyndte Jens, men afbrød sig selv. Ulf lyttede ikke, han lænede sig ind over disken og havde tillagt sig en venskabelig tone. Kvinderne havde fået smil i øjnene. “You see, I pay a lot of money for expensive holiday, and no bags… My… eh… friend needs good shorts so he meets nice woman. All clothes in lost bag. Not good, not good.” 

Liv og Jens’ veje mødes, og de føler begge en gnist. Går hver til sit, og tænker ikke over hinanden igen. Men deres veje mødes igen. I en heftig debat på tv, hvor de på ingen måde er enige. Men skal man altid være det?

Vi følger både Liv og Jens’ liv og hverdag, og det er med til at gøre historien levende, at vi ved hvad de begge tænker og laver. Begge er nogle skønne personligheder, som er “helt almindelige”, og jeg kom til at holde af dem begge.

Gode personkarakteristikker, og betragtninger. Især blev jeg meget opslugt af Jens’ og Ulf’s forhold til hinanden og deres historie. Og så dét at jeg tror det er meget “hverdagsagtigt”, at det kunne ske for de fleste mennesker, det de alle gennemgår.

Spændende at følge bogens udgivelse undervejs. Både forfatterens historie, Liv på forlaget, og Jens som anmelder.

Om at møde kærligheden igen. Om at følge sit hjerte. Lytte godt efter, og turde hoppe ud i livet. Om kærlighed til familie. Kærester. Ægtefolk.

Der er 4 hjerter ud af 5 ❤❤❤❤ til Hele vejen til dig. Jeg var godt underholdt det meste af tiden. Og jeg synes det er en sød historie, som sagtens kunne ske i det virkelige liv. Hele vejen til dig, Roman, People’s Press, Tina Nevala, Henrik Karlsson, För såna som oss, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Bogen er modtaget i gave. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydens Forbandelse // Boganmeldelse // Henriette Vesterbak