Goodiebox // Marts 2017

Boganmeldelse // Mirakelmanden // Julie Hastrup


Boganmeldelse


Titel: Mirakelmanden

Forfatter: Julie Hastrup

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Krimi

Serie: Rebekka Holm – 6. bog i serien.

Udgivet: 30. marts 2017

Antal sider: 368 sider

Læst som: Hard back.


Mirakelmanden er Julie Hastrups 6. selvstændige bind, i serien om den danske drabsefterforsker Rebekka Holm. De kan læses individuelt, eller – som jeg – lige så snart de udkommer 😉

Rebekka Holm er sygemeldt efter et voldeligt overfald, og har svært ved at få tiden til at gå, da hun hellere bare vil på arbejde. Hun tager efter lange overvejelser op til hendes svenske kollega og kæreste Niclas Lundell.

Hun prøver at komme sig over overfaldet, og skal bl.a. lære at se sig selv i spejlet, efter hun har fået et stort ar, der går ned i hele den ene side af ansigtet.

Rebekka begynder naturligvis hurtigt at kede sig, i Niclas super flotte lejlighed, og går lidt på opdagelse. Tidligere har Rebekka fundet et bryllupsbillede af Niclas og hans tidligere kone Magdalena. Han har bare ikke fortalt hele historien, og noget af denne historie, finder Rebekka i et værelse i nogle flyttekasser.

Hun finder mange interessante ting, og hun kan ikke helt lade være med at studere det nærmere. Rebekka finder ligeledes ud af, at Nicklas’ tidligere kone er død, og at han er igang med sin egen private efterforskning, for at finde ud af hvorfor og hvordan hun døde. En efterforskning der er så privat, at det kun er ham selv, og hans makker, der kender til den.

Niclas er overbevist om, at han ved hvem der har slået hende ihjel, han kan bare ikke finde nogle beviser. Efterforskningen har stået på siden Magdalena døde, og Niclas kæmper en kamp for at finde beviser. Han er ikke tilfreds med den grundige efterforskning der var da Magdalena blev fundet død. Lige før hun døde var Niclas nemlig undercoverbetjent i en virksomhed, men blev opdaget. Og han er sikker på at det har noget med det at gøre.

Det hele var startet, da Juri i sin tid blev kontaktet af en kvinde, hvis søster, Vala, var forsvundet. Vala havde været en hyppig gæst i Gøgereden, og ifølge søsteren skulle Vala mødes med en fra værestedet den aften, hun forsvandt. Hvorvidt der var tale om en ansat eller en anden bruger, vidste søsteren dog ikke med sikkerhed, men hun havde fået den opfattelse at der var tale om en jobsamtale af en art. Senere opdagede hun, at nøjagtigt det samme skulle være overgået en anden af stedets brugere, en mand ved navn Seppo.” 

Rebekka finder ud af, at Magdalena var igang med en historie, som handler om forsvundne mennesker. En historie som hun var igang med, sammen med en finsk journalist. Rebekka bliver nødt til at dykke ned i sagen, som bare bliver mere og mere spændende jo flere sider vi kommer hen. Hun går i Magdalenas fodspor, og opdager at der er både forsvundne og døde mennesker, hvorend hun kommer hen. Hun kommer bl.a. til Finland, hvor hun selv tror hun bliver forfulgt, og ser at nogle tager i døren til hendes hotelværelse….

Hun skulle netop til at træde op på fortovet, da hun fik øje på bilen, der med slukkede lygter kom susende mod hende. Hun kastede sig forover, snublede og tog fra med hænderne på asfalten, der skrællede huden af hendes håndflader.”

Pageturner… Fra første side. Julie Hastrup har gjort det igen. Fra man starter til man slutter, er man fanget i hendes net. Må bare lige læse endnu en side. Hun skriver spændende, fængende og helt utroligt realistisk. Det er, til tider, som at være der selv. Man kan følge med hele tiden, og man tror man kender sandheden – og så – BANG – bliver man overrasket.

Jeg kan kun sige – køb den. Du vil ikke fortryde. Hvis du har læst de andre krimier om Rebekka Holm, ved du hvad jeg taler om – Der er drøn på. Har du dem endnu tilgode ? Så kan du glæde dig.

Se <3 Julie Hastrup havde været forbi forlaget, før de sendte bøgerne ud <3

Der er, naturligvis, 5 hjerter fra mig til Julie for dette pragteksemplar af en krimi <3

Jeg skal møde Julie Hastrup i morgen d. 1. april til krimimessen i Horsens. Jeg glæder mig til at høre hvad hun har at fortælle. Og måske høre ind til, hvor hun får inspiration til bøgerne fra. Har du noget du gerne vil vide ? Så skynd dig at skrive, så jeg kan nå at spørge hende.


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og tjener ingen penge på at blogge. Jeg gør det af ren interesse.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // Marts 2017