Matas Micellar Water

PAPA // Boganmeldelse // Jesper Stein

Reklame.


Boganmeldelse


Titel: PAPA

Forfatter: Jesper Stein

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 8. Juni 2017

Genre: Krimi

Serie: Axel Steen – 5

Antal sider: 411 sider.

Læst som: Papirbog / anmeldelse for Politikens Forlag.


Sidste onsdag var jeg en tur i København, til en hyggelig dag med Jesper Stein og Politikens Forlag. Vi blev vist rundt i Botanisk Have, og hørte hvordan Jesper Stein havde brugt haven i sin nye bog PAPA. Vi fik kaffe i haven, og en rigtig god snak vedr. Axel Steen, Jesper Stein, og hvordan fremtiden ser ud. Vi sluttede dagen af med en lækker anretning på SULT. Maria og jeg skulle desværre skynde os rigtig meget til toget, så vi blev ikke så længe. Men det vi nåede af dagen, var virkelig rigtig rigtig hyggelig. At vi så mødte Jesper Stein i Kongens Have på vej mod Botanisk Have, og fik fortalt ham (før vi havde hilst på ham. Overhovedet… At det jo altså ikke var der vi skulle mødes, og om han kendte vejen…. (Really ??? – til Botanisk Have, hvor bogen foregår…. :O )) Var noget af det vi grinte mest af, på vejen hjem i toget 😉  Men han endte med at hilse pænt på de 2 jydetosser, og viste os vejen.

NU til bogen.

Axel Steen er tilbage. Woow – med masser af nyheder, spændende gangsterbekendtskaber, knas i kærligheden, børn, hverdag og som undercover spion. 

Vi følger 3 forskellige historier. Axel’s, Cecilie’s og Vicki’s. 

Scenen starter ud med at Emma fortæller Axel noget om hverdagen hjemme hos hendes mor, som Axel bliver nødt til at konfrontere Cecilie med – med det samme. Også selvom han egentlig lover Emma at holde tæt med det. 

Herefter går vi med det samme igang med den ene af de 2 historier der kører samtidigt.

I København er der blevet begået et boksrøveri af værste slags. Ingen har opdaget noget, alarmen er gået flere gange i løbet af weekenden. Der har været vagter i banken hver gang. Som til sidst, i samarbejde med banken, slukker for alarmen.. Og røverne stikker af med indholdet af diverse bokse. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre ? Hvad har de taget ? Hvorfor? Gik de efter noget specielt ? Er der overhovedet system i det ? 

Det er vicepolitikommisær Vicki Thomsen, der kommer til at lede efterforskningen. Meget imod hendes mandlige kollegaer. Der er rav i den alle steder. Og bl.a. Mørk gør alt, for at hun skal klokke i det. Men Wagner stiller op for Vicki.  

Hele vejen igennem har Vicki problemer med nogle af de mandlige kollegaer, og hun aner til sidst ikke hvem hun kan stole på. Folk forsvinder, og dukker op på de mærkeligeste tidspunkter, og de særeste steder. Vicki opdager heldigvis hurtigt spor, som hendes mandlige kollegaer har overset.

Ingen ved hvad der præcist var i boksene, men de finder hurtigt ud af at der er en forbindelse til det russiske kriminelle miljø. Men også, at der er folk i PET f.eks. der har en hemmelig boks i banken..

“Ja, der var tre personer, der besøgte deres boks mere end én gang i ugen op til. Jeg mener da bestemt, at I har tjekket dem. Jeg har ikke rapporten her, men jeg finder den.”

“Vil du det? Og  vil du samtidig undersøge, hvem der har modtaget den hos os? Og hvem der har givet Jer det indtryk, at vi har tjekket de tre boksejere?”

Vi lægger hårdt ud,  midt i en mission på et hotel, hvor Axel og Khalid forsøger at bluffe sig igennem en stor operation. Allerede her bliver Axel faktisk en smule forelsket i Judith.. 

“Og for den rigtige kriminelle var der kun én ting der talte. Og den havde ingen gud, nationalitet eller hudfarve. Den var sin egen gud. Lave dem. Flere og flere. Penge. Mange. Mange penge.”

Axel, som går under dæknavnet Hans Hauser, har igennem ½ år været udstationeret i Holland, for at implementere sig, og blive kendt i det lokale miljø. For at møde de rigtige mennesker. For at blive kendt med de rigtige. At vise han er til at stole på. Stiller de rigtige spørgsmål, til de rigtige mennesker, og viser sig de rigtige steder. Han er blevet undercoveragent i PET, og infiltrerer kriminelle miljøer. 

Han synes det er hårdt. Indimellem må han jo lige hjem om en tur, og være sammen med Emma. Og det er så vigtigt, at der ikke er nogle af hans nye “venner” der opdager når han tager afsted. 

“Stoisk ro og tændvæske” 

På sin videre færden møder Axel også en virkelig sød pige imellem disse gangstere. Han kan ikke rigtigt finde ud af hende, men hun er interesseret, og de har en god kemi. Hun er søster til en af de kriminelle han arbejder med. Men det er farligt, når han er undercover. Hvad hvis han pludselig kommer til at sige noget han ikke skulle ha sagt… Og har han overhovedet en mulighed for at få hende, når operationen er slut ? 

Vi hører også om hvordan det går med Axel’s ekskone Cecilie, der nu er sammen med Jens Jessen. Eller var sammen med JJ. For hun har sagt fra. Hun har fundet en anden. Og det er han ikke glad for. Eller enig i… (JJ)

Til gengæld er Vicki interesseret i Jens Jessen. 

Man begynder at nærme sig, og kan fornemme at de 2 sager hænger sammen, men man mangler stadig at komme helt ind til kernen.

Slutningen kan man ikke regne sig frem til. Det er en slutning man ikke kan gætte sig frem til. Det er en slutning der gør – at man har lyst til at (SlåPåJesperStein) blive en anelse muggen ! (For at sige det mildt…) Og det ved Jesper Stein godt 😉 Vi har nemlig fortalt ham det. Og så lægger den helt klart op til en 6’er med Axel Steen. Absolut spænding til det sidste. Og de sidste 100 sider, læser nærmest sig selv.

Jeg har svært ved at der er så mange forskellige personer med, der hedder noget så forskelligt. Danske navne på danskerne, udenlandske på de udenlandske, ville være lettere for mig at forstå. Jeg får dem let blandet sammen. En anden gang vil jeg, fra starten, lave min egen lille liste med navnene, så jeg kan holde styr på dem. For det gør, for mig, at jeg mister koncentrationen lidt undervejs.

I forvejen har jeg jo rigtig mange sedler igang imens jeg læser en bog 😉 Her er jeg lige igang med at koordinere lidt, inden vores aftale i Botanisk Have. 

Virkelig spændende krimi, med en masse gode plot i. Og Jesper Stein skriver som sædvanlig super godt, og har styr på sine facts. 

Det var ydermere rigtig hyggeligt at blive vist rundt i Botanisk Have, så vi lige kunne få rundet historien godt af og se hvor det hele var foregået.  Jeg er vild med Axel Steen. Og hvis du er Axel Steen fan, må du ikke snyde dig for denne spændende krimi. 

Og så er det jo faktisk sådan, at bokskuppet har fundt sted. ! Læs evt. mere om det på Jesper Stein – forfatter’s facebookside. 

Krimien får 5 ud af 5 hjerter. Den er spændende, plottet er perfekt, detaljerne er med. Man venter bare på den næste Axel Steen krimi. Den får 5 hjerter – OGSÅ selvom jeg tabte pusten undervejs. Det er udelukkende fordi jeg ikke kan have så mange forskellige personer i mit hoved på én gang. 


Bogen er modtaget til anmeldelse. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og tjener ingen penge på at blogge. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som passer ind i bloggens tema. Det er altid min helt ærlige mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matas Micellar Water