Leah på Offbeatet// Boganmeldelse // Becky Albertalli

Superstar // Boganmeldelse // Thomas Bagger

Reklame


Boganmeldelse


Titel: Superstar

Forfatter: Thomas Bagger

Forlag: EC Edition

Genre: Krimi

Serie: Nr. 2 om Ask Hjortheede og Camilla Staal.

Udgivet: 16. April 2018

Antal sider: 374 sider

Læst som: Papirbog.


Thomas Bagger Superstar, Superstar, Thomas Bagger, Anmeldelse af Superstar af Thomas Bagger, Anmeldelse, Krumme anmelder, Krimi, EC Edition,


2. selvstændig bind i Thomas Bagger’s krimiserie om Ask Hjortheede og Camilla Staal. Handlingen foregår endnu en gang i og omkring Aarhus. Bog nr. 1 hedder Den Permanente.

Ask har ladet sig indlægge på Psykiatrisk Hospital, efter at hans kone på bastialsk vis blev myrdet for øjnene af ham i “Den Permanente”. Han isolerer sig, og ingen kender til hans tilstand – han vil helst være alene.

I hans midlertidige fodspor, er Camilla Staal blevet indsat som vikarierende leder for Østjyllands Task Force.

“Du spræller Staal. Man ser enhjørninger overalt, når man er løbet tør for muligheder i den virkelige verden. Og inden du render tilbage til Nangijala, så stil dig selv dette spørgsmål: Hvordan i alverden skulle MW kunne overmande JT? ” (Kun bogstaver – for ikke at afsløre 😉 )

En ung kvinde bliver fundet i Marselisborg Skov. Hun har fået skåret ordet SUPERSTAR ind i hendes underarm, og hun er stærkt nedkølet, da et ældre ægtepar finder hende.

Der begynder at tegne sig et mønster. En pige er nemlig blevet fundet ugen tidligere. Hun er lagt i kunstigt koma, da hun er slemt tilredt, og har samme skrift skåret i armen.. Først nu reagerer sygehuset, da de får den nye pige ind, og ser de samme skader. Sigrid, en af efterforskerne, opdager hurtigt, at de 2 piger begge har medvirket i samme realityshow.

Gruppen mangler Ask, og Camilla savner ham. Da de finder ud af, at der er en pige indlagt på samme Psykiatriske Hospital som Ask, og at hun også har medvirket i det samme show, begynder der at trække sig tråde imellem flere forskellige spor.

Og pludselig finder de en ung halvnøgen mand, der render rundt i Aarhus’ gader i kulden. Hans arm er også blevet præget med SUPERSTAR…

“Han følte sig pinefuldt levende i nat. Kroppen afviste alkoholen som en forkert blodtype. Forbandede ham i stedet med en blære som en luftballon og glasklare sanser, der fortalte ham, at sekunderne gik, at han var nødt til at gå nedenunder og finde nattens mål. Nu.” Thomas Bagger Superstar, Superstar, Thomas Bagger, Anmeldelse af Superstar af Thomas Bagger, Anmeldelse, Krumme anmelder, Krimi, EC Edition,Vi følger bl.a. med hos både Staal, Sigrid, Bavne og hos SUPERSTAR, som serieforbryderen hurtigt døbes, og det gør den spændende – for så må man lige læse et enkelt kapitel mere, for at se hvad der nu sker. Vi følger også andre som jeg ikke vil afsløre her, men det gør at man hele tiden tror man ved hvem der er Superstar. Og det er så godt skrevet at man sidder og hopper flere gange undervejs.

“Bavne sad ved bordet, gumlede halvhjertet på et stykke sushi. Stedets klientel var udelukkende kærestepar eller venindegrupper. Det var i grunden underligt. Bavne mindedes ikke nogensinde at have spist sushi med en anden mand. Eller at have set andre gøre det. Spiste mænd ikke sushi med mænd?” 

Super spændende, ligesom sin forgænger Den Permanente. Man får bestemt mest ud af at læse begge bøger, men hvis man starter ud med Superstar – kommer der forklaringer henad vejen, og man kan godt følge med alligevel. Den er også sjov indimellem, og jeg har flere gange siddet og grint for mig selv, mens jeg læste.

Thomas er imponerende god til at finde på navne man ikke lige hører hver dag. Det gode ved det er, at man ikke blander dem sammen. Der findes kun én Ask. Én Rafn. Én Sigrid og kun én Njal Sebastian. Navnene er særprægede, men man blander dem ikke sammen, 😀 hvilket, for mig ihvertfald, ofte kan være tilfældet med mange personer i samme bog.

Superstar handler om ungdommens besættelse af berømmelse. “Hvis du vil leve med stjernerne, må du miste jordforbindelsen”. Løgn og fortielse, mobning, sex, ungdom. Om at leve livet. Være ung med de unge. Om hverdagen, arbejdet, besættelse, kærlighed, berømmelse og den mørke skygge bag berømmelsen.

Der er 5 hjerter ud af 5 herfra. Keep on going Thomas. Jeg håber der kommer mere om Svenskeren i nr. 3 😉 Og vi ved jo… at der kommer mere om Camilla.. Så jeg er klar til 3’eren. Sådan set. 😀

Jeg spår Bagger en stor fremtid i krimiverdenen. Han er kommet for at blive.  <3 <3 <3 <3 <3 Thomas Bagger Superstar, Superstar, Thomas Bagger, Anmeldelse af Superstar af Thomas Bagger, Anmeldelse, Krumme anmelder, Krimi, EC Edition,


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er min helt uforbeholdne mening du får, jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg skriver kun om ting jeg interesserer mig for, og som passer ind i bloggens tema. Jeg har ingen økonimisk interesse i at blogge. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leah på Offbeatet// Boganmeldelse // Becky Albertalli