Depend Cosmetic // o2 Autumn '18 // Like an artist

Stefan Ahnhem // Bloggermøde og en lille smule omkring de 3 første bøger.

Inviteret af forlaget.

En meget lille!! opsummering af de 3 første bøger af Stefan AhnhemOffer uden ansigt, Den niende grav og Atten grader minus

Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelder

Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelderAtten grader minus, Offer uden ansigt, den niende grav, Stefan Ahnhem, Motiv X, Bloggermøde, Forfattermøde, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar Fabian ringer hver dag til sønnen når han har frikvarter (altså sønnen) – det har han gjort siden 2010, da han lod sønnen være alene i flere dage, da han troede han kommunikerede med ham, selvom han egentlig var taget til fange.

I Offer uden ansigt, flytter Fabian Risk med sin familie til en ny by. Med håbet om at få mere tid sammen, og arbejde mindre. Men hvad sker der med familielivet. Kærligheden og livet generelt. Han når akkurat at ankomme til Helsingborg før han bliver inddraget i arbejdet. Det er nemlig en klassekammerat der er blevt brutalt myrdet. Da endnu en tidligere klassekammerat dukker op, bliver det pludseligt en kamp mod tiden, og han kommer til at spille en stor rolle i opklaringen.

I den niende grav forsvinder justitsministeren. Og selvom det officielt er Säpos ansvar, og det skal hemmeligholdes, prøver Fabian og hans højgravide kollega Malin at arbejde på sagen. Dunja fra Københavns Politis Drabsafdeling arbejder på en sag, hvor en kendt dansk tv-journaists hustru bliver brutalt myrdet i sit hjem. Sagen leder Dunja over sundet, og kæder det sammen med Risk’s sag. Og sagen trækkes dybt ind i en konspiration, der er værre end nogen nogensinde havde forestillet sig.

Atten grader minus er bog nr. 3. Faktisk så foregår handlingen i bog nr. 2 – Den niende grav – FØR Offer uden ansigt. Men jeg synes man får mest ud af at læse Offer uden ansigt først. Derudover får man helt klart også mest ud af at læse de 2 første, før du går igang med Atten grader minus. Men har du ikke tid/lyst/lejlighed til det, KAN man godt springe direkte til Motiv X, som er 4. bog af Stefan Ahnhem om Fabian Risk, for Stefan formår at fortælle lidt om hvad der sker i de forrige bøger, uden at det på noget tidspunkt bliver trivielt, kedeligt eller et resumé.

I Atten grader minus, kører en bil i Helsingborg havn efter en biljagt igennem byen, som Astrid Tuvesson er en del af. Bilen synker til bunds, men da føreren obduceres, finder de ud af, at han allerede har været død i 2 måneder. Dunja blev fyret af Sleizner i sidste bind, og er nu degraderet til ordensbetjent hos Helsingør Politi. Da en en hjemløs bliver udsat for en voldsom mishandling og dør, og Dunja samtidigt stjålet sin pistol af en anden hjemløs, leder sporene dem pludselig til Helsingborg, hvor deres veje igen krydses.

Bøgerne foregår både i Danmark og Sverige, da Fabian bor i Sverige med sin familie. Men han arbejder rigtig meget sammen med den danske politibetjent Dunja. Derfor er der lidt fra begges synspunkter.

Jeg har læst de 3 første bøger fra Ahnhem lige efter hinanden – den første mens jeg var på sommerferie. Det er faktisk ret fedt at have det hele nyt og friskt, og at vide hvem alle er, istedet for at der går flere år mellem hver bog. Men jeg må sige, at Atten grader minus, har taget mig lang tid at læse. Ikke fordi den ikke er god! Men fordi ofrene bliver lukket og låst inde i en fryser.. Hver gang det sker, må jeg lægge bogen (eller her – e-bogen) fra mig, og trække vejret dybt ned i maven. Det er noget af det værste jeg ved, og min største frygt – at blive begravet levende. Puha altså.

Bortset fra det, så er Ahnhem’s bøger fantastiske. Og jeg kan kun give 5 hjerter til de 3 jeg har læst indtil videre.

Jeg er netop gået iang med den sidste nye der udkommer her d. 28. september. Og selvom jeg ikke er ret langt inde, kan jeg allerede nu sige, at den bliver mindst lige så god. Der er spænding fra side 1 – og det har der været i dem alle 3, og fortsætter altså ind i 4’eren. Der kommer naturligvis anmeldelse såsnart jeg er færdig. Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelderMandag d. 24. september mødte jeg Stefan Ahnhem i Århus sammen med Lindhardt og Ringhof og andre skønne bloggere. Der er altid noget fedt ved at møde forfatterne, man får et indblik ind bag bogen, og det er fedt at høre en masse tanker som forfatteren har gjort sig. Det er anden gang jeg har fornøjelsen af at møde Stefan, da jeg også var inviteret til arrangement med ham til Krimimessen tilbage i marts.

Vi mødtes på Café Stiften i Århus, som ligger lige ved siden af banegården. Meget praktisk, hvis man kommer med toget. Det er så dejligt, at forlagene (og forfatterne) indimellem tager turen til Århus, istedet for at de alle sammen skal foregå i København. Det er en dyr tur med toget, og tager rigtig meget af mine “skeer” hvis jeg skal rykke ud og tage turen og møde alle de forfattere gerne vil. Jeg kan jo bare lade være, tænker du nok.. Ja, det kunne jeg, men det er så skønt at møde dem. Så tak til Lindhardt  og Ringhof, der denne gang også holdt møde i Århus. Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelder, Motiv X Mens vi sad og talte, og Stefan fortæller om både den nye bog og også om de tidligere, får vi en super lækker burger, efterfulgt af lækker kaffe.

Afslappende atmosfære, hvor det er tilladt at stille alle de spørgsmål vi lurer på, og ellers er Stefan Ahnhem også god til at fortælle selv. Desværre var vi en del, der ikke havde nået at læse bogen færdig, fordi den kom senere end ventet – normalt har de fleste læst bogen, og så er det helt ok at lave spoilere, det kan være ret svært at lade være ihvertfald. Men det ville Stefan ikke denne gang – og det kan jeg selvfølgelig kun være glad for 😉 Så har jeg stadig til gode at læse slutningen selv. Men generelt, synes jeg at man må tale om bogen – alt i bogen, når der afholdes disse møder.

Vi kommer ind på hvordan det er at skrive en bog, hvor nogle af tingene måske netop sker i virkeligheden – og det gør det jo lige p.t. i Sverige, hvor der er nogle der dræber de hjemløse og lægger film på nettet. Stefan vil ikke gå og frygte, at han laver en historie som andre kan tage til sig og udøve i virkeligheden – historien skal fortælles som den historie han har – og han kan ikke gå og frygte at at føle sig stødt, eller at nogen ikke bryder sig om det han skriver. I mange bøger, bruger krimiforfattere ikke børn – men det er Stefan ikke bange for – ting sker også mod børn! Så han vil ikke censurere.

Allerede da han sad og skrev offer uden ansigt, fik han ideén til bog nr. 4, hvor jeg kan afsløre at der er en “terningemand”. Og der er før lavet en historie om en terningemand. Stefan er ikke bleg for at indrømme at han også – når tiden tillader det – læser andre krimier. De forfattere der siger de ikke læser andre forfatteres bøger – lyver 😉 Men han synes det er svært at læse mens han selv skriver – man kan let blive forvirret.

Stefan er heldigvis allerede igang med bog nr. 5 med Fabian Risk – og han forventer at den udkommer næste år. Mens han skriver alle bøgerne på svensk, er det hans danske hustru der oversætter dem til dansk. Og selvom han er flyttet fra Sverige til Danmark for et års tid siden, er han stadig knyttet til det svenske forlag.

Stefan håber meget at hans bøger bliver filmatiseret, og der arbejdes allerede på sagen. Og for ham ville det være fedt, hvis ikke det var kendte skuespillere i hovedrollerne, gerne nogle nye upcoming. Og så kan jeg afsløre, at Fabian RISK – ikke hedder Risk uden grund. På svensk – betyder risk nemlig risiko (som det også gør på engelsk)

Funfact! Vidste du, at Stefan Ahnhem i mere end 20 år har skrevet manuskripter til en lang række film og tv-serier? Han har f.eks. skrevet manuskripterne til serierne om Wallander og Irene Huss.. Hvilket er nogle som jeg har elsket at se. Jeg vidste det ikke 😉

NÅ MEN – jeg giver ihvertfald 5 hjerter til hver af de 3 første Fabian Risk bøger 😀 Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelderOffer uden ansigt fik jeg gratis på den første krimimesse jeg var med til. Den niende grav har jeg lånt som e-bog. Atten grader minus har jeg fået som e-bog af forlaget, og også som papirbog (kom jeg i tanke om da jeg var færdig…). OG Motiv X har jeg modtaget af forlaget. Ligesom dette event er betalt af forlaget. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg føler passer ind i bloggens temaer. Jeg har ingen økonomisk interesse i mine blogindlæg. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Depend Cosmetic // o2 Autumn '18 // Like an artist