Oraklet // Boganmeldelse // Finn Halfdan

Vildfremmed / Boganmeldelse // Pernilla Ericson

Reklame

Boganmeldelse

Titel: Vildfremmed

Forfatter: Pernilla Ericson

Forlag: Harper Collins

Serie: Erlagruppen – dette er nr. 3. De 2 første er Sporene vi efterlader os.  Og Jeg finder dig.

Genre: Krimi og spænding. Krydret med kærlighed

Antal sider: 302 sider

Udgivet: 28. Marts 2019

Læst som: Hardback, modtaget af forlaget. Liv Kaspi, Aminah, Rickard, Vildfremmed, Pernilla Ericson, Harper Collins, Harper Collins Nordic, Harpercollinsnordic, Vildfremmed af Pernilla Ericson, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anmeldereksemplar, Signeret eksemplar, Krimi, Krimi og kærlighed, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Erlagruppen, Edith hidkalder de 3 vidunderbørn til Erlagruppen.

Vildfremmede mænd kommer ind i kvinders hjem og voldtager dem. Kvinderne har selv sagt ja til det, det står på skrift. Og mændene skal blive ved, også selvom kvinderne trygler og bér. Der er bare det ved det, at kvinderne har ingen! anelse om, hvem mændene er, eller hvorfor de kommer. Hvordan får mændene besked om at det er det her kvinderne vil? Hvem finder dem, og hvordan pokker kan det overhovedet lade sig gøre.

Aminah er et computergeni, og kan alle genveje rundt på det store internet. Både det lovlige, og det mindre lovlige. Det hun ikke kan selv, har hun venner der kan. Hun er en legesyg ballademager, en del af nettets gråzone. Hun er en betroet netsikkerhedskonsulent, men hun er alligevel også en frygtløs jæger, og laver gerne problemer for folk, der ikke kan opføre sig ordentligt på nettet.

“Aminah Kani hev headsettet af og blev dermed brat hevet ud af den kølige vinterverden, hun lige havde befundet sig i. Hun bandede, så ordene sved som svovl i munden. Hun stampede hårdt med foden på det let affjedrede gulv i virtual reality-simulatoren og bandede en gang til. Hun var så vred, at tårerne vældede op i øjenkrogene, pressede sig på og ville ud. Hun blinkede heftigt, rystede på hovedet. Det var startet så godt.”

Rickard kan fikse alt. Da han startede i Erlagruppen var han kriminel – han havde et kontaktnet der garanterede levering, men har kappet så mange bånd i det sidste år, og har renset de kriminelle kontakter væk og gjort op med fortiden. Han er en lovlydig borger, forelsket i Liv og igange med at opbygge en barbersalon i Stockholm.

Liv er selvsikker og rolig. Hun springer ud i alting med hovedet først. Medierne var efter hende efter sagen med politimorderen, hvor hun havde stoppet en mand der havde slået flere politimænd ihjel. Hun var blevet kendt, og havde været med i flere interviews, formiddagsaviserne og lokalaviserne. Interessen for hende bliver ved, og folk vil altid gerne have hende med i en aktuel sag. Hun var, efter episoden, blevet forfremmet. Hun stoler på Rickard, men bliver alligevel nervøs, da hun opdager ham et sted hvor han ikke burde være.

Edith er kvinden bag den hemmelige Erlagruppen og pensioneret professor i kriminologi. Hendes datter Eva, var den 3. kvinde som Grønne Linje-mændene havde overfaldet langs metrobanen i Stockholm. Mishandlet og voldtaget blev hun fundet nær sit hjem. Edith’s raseri og viljen til at opklare sagen, satte hende i gang med arbejdet.

“Alt tyder på, at det handler om forbrydelser. Om voldtægter. Men det er i så fald en forbrydelse, hvor også forbryderen rammes.” Hun skar ansigt. “Men ikke engang det kan jeg sige med nogen form for sikkerhed. Men anmelderen har tilsyneladende givet sit samtykke. Meget detaljeret. Og alligevel handler det om brutale overgreb i ofrets hjem.”

Det er den vildeste rutchebanetur, denne bog. At vide at det er sket rigtigt gør den bare endnu værre – men spændende, selvom den er gyselig og at det er forfærdeligt at det er sket. Jeg er splittet! Fordi jeg synes det er et vildt godt plot, godt skrevet og i et fedt sprog, (og gud hvor havde jeg dog savnet trekløveret Liv, Rickard og Aminah!) og den er vitterligt spændende hele vejen igennen, så er der bare lige det lille men… at det er en sand historie. ❤️ Puha – men jeg elsker bogen ❤️ Og jeg elsker som sædvanligt Pernillas måde at skrive på. Siderne vender sig selv, og det er så fedt at være tilbage hos trekløveret og Edith.

“Josefin var den puslespilsbrik, der altid manglede, en sorg, der aldrig rigtig blev lægt, men nu var Liv holdt op med at holde andre mennesker på afstand på grund af den. Hun elskede Rickard, og hun stolede på ham.”

Og måden Pernilla får fortalt historien om hele Erlagruppen og hvordan den er kommet til. Det får hun smurt godt ind i den “alm.” historie, så man føler ikke man genlæser noget, og man kan faktisk følge med herfra, uden at have læst de 2 første. (Det anbefaler jeg dog aldrig, man får altid mest ud af at læse hele serien – og tro mig – du vil gerne læse de 2 første også 😉 ) At vi f.eks. følger meget med i, hvad Aminah går og roder med, hvorfor Liv kan smide alt hvad hun har i hænderne og være med i gruppen igen, og hvad de har bedrevet siden sidst. Og at der er en extrahistorie inde midt i (jeg spoiler ikke…), som i princippet ikke har med det andet at gøre. Så fedt skrevet og beskrevet. Hun formår at fortælle om hovedpersonernes fortid, så den er let at fordøje (…), og det kommer derfor ikke til at virke opstillet, og er ikke en gengivelse af, hvad vi har læst før.Liv Kaspi, Aminah, Rickard, Vildfremmed, Pernilla Ericson, Harper Collins, Harper Collins Nordic, Harpercollinsnordic, Vildfremmed af Pernilla Ericson, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anmeldereksemplar, Signeret eksemplar, Krimi, Krimi og kærlighed, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Erlagruppen, Jeg mødte Pernilla til Krimimessen i 2018, og talte kort med hende her i år også. Jeg havde ikke de 2 første bøger med, men hun signerede denne til mig. Der er bare noget specielt ved en signeret bog <3Liv Kaspi, Aminah, Rickard, Vildfremmed, Pernilla Ericson, Harper Collins, Harper Collins Nordic, Harpercollinsnordic, Vildfremmed af Pernilla Ericson, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anmeldereksemplar, Signeret eksemplar, Krimi, Krimi og kærlighed, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Erlagruppen,

Der er ❤️❤️❤️❤️❤️ ud af 5 Krummehjerter til Vildfremmed.Liv Kaspi, Aminah, Rickard, Vildfremmed, Pernilla Ericson, Harper Collins, Harper Collins Nordic, Harpercollinsnordic, Vildfremmed af Pernilla Ericson, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anmeldereksemplar, Signeret eksemplar, Krimi, Krimi og kærlighed, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Erlagruppen,

Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg. Jeg har ingen økonomisk interesse i mine indlæg. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder passende og i tråd med bloggens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oraklet // Boganmeldelse // Finn Halfdan