Kniv // Boganmeldelse // Jo Nesbø

Offer 2117 // Boganmeldelse // Jussi Adler-olsen

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Offer 2117

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Forlag: Politikens Forlag

Serie: Afdeling Q  nr. 8 – Assad.

Genre: Krimithriller

Udgivet: 14. Juni 2019

Antal sider: 496

Læst som: Bog – modtaget af forlaget.Jussi Adler-Olsen, Offer 2117, Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen, Afdeling Q, Assad, Bogen om Assad, Afdeling Q 8, Krummeskrummelurer.dk, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldelse Offer 2117, Anmeldelse, Boganmeldelse, Boganmeldelse Offer 2117, Boganmeldelse Jussi Adler-Olsen, Anmeldereksemplar, 8. bind (ud af 10 – og jeg har lige opdaget at jeg mangler nr. 6!!! 😱Den Grænseløse – den er kommet inden jeg blev “rigtig blogger” så den har jeg nok haft lånt på biblioteket..🤣) i Afdeling Q – denne gang er det Assad’s historie vi dykker ned i. Vi kommer bl.a. med tilbage til før han mødte Carl Mørk.  Og jeg har virkelig glædet mig til at lære ham lidt bedre at kende. Jeg har været vild med ham fra starten, og har elsket hans finurligheder, stærke te, hans venskab med Carl og Rose, og hans skægge ordsprog.❤

Jeg har fulgt Jussi Adler-Olsen i rigtig mange år, og startede med at læse Alfabethuset – og så fortsatte jeg bare.  ❤Jussi Adler-Olsen, Offer 2117, Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen, Afdeling Q, Assad, Bogen om Assad, Afdeling Q 8, Krummeskrummelurer.dk, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldelse Offer 2117, Anmeldelse, Boganmeldelse, Boganmeldelse Offer 2117, Boganmeldelse Jussi Adler-Olsen, Anmeldereksemplar, “Så vibrerede hans ur. Det var mobilen, der ringede. “Er du vågen?” spurgte Carl ret så typisk for ham. Hvad pokker skulle han ellers være, når han nu besvarede opkaldet? “Nej, jeg sov min dejligste Askepotsøvn, Carl, hvad regnede du med?” ” Det hedder Tornerosesøvn, Assad, det andet giver overhovedet ingen mening.”

Endnu et lig skyller op på stranden i Ayia Napa på Cypern. Og en stor tavle på stranden viser at det er offer nr. 2117 – og det bliver endda transmitteret på live-tv. En journalist der er pænt træt af livet, ser det helt tilfældigt, og nu er det eneste han kan tænke på, hvem det var. Og det sætter han sig for at finde ud af.

“Alene indgangspartiet, flankeret af to guldbronzeforgyldte statuer af atletiske mænd uden tøj på, ville kunne slå enhver hjemmehjælper af pinden, for slet ikke at tale om stuen, der nu var transformeret fra praktisk halvfjerdserstil med mange umalede møbler til et sandt farveorgie i safrangult og skriggrønt. Faktisk var helhedsindtrykket nærmest som en muggen emmentaler, hvis han skulle prøve at beskrive det. Så manglede der bare, at Morten flyttede resterne af sin kostbare samling Duplo-legetøj op fra kælderen og plastrede stuen til med det.” 

Et lille hurtigt kig ind til Hardy og den farvestrålende hjælper Morten og dennes kæreste. Jeg mangler lidt mere af dem i denne bog, da jeg synes de er super herlige. Men da Carl jo nærmest er flyttet ind hos Mona, er han der selvfølgelig ikke så tit.

En ukendt person ringer til Afd. Q, og fortæller at han slår sin familie og andre der kommer i vejen ihjel, når han er kommet til tallet 2117. Han har lukket sig inde – bogstavelig talt, og taler ikke med nogen. Det er Gordon og Rose der får til opgave at lokalisere ham og tale med ham når han ringer fra et nyt taletidskort hver gang.

Rose er endelig tilbage på pinden efter lang tid. Og det er hende der får Assad til at åbne op, og fortælle. For det er da Assad besøger hende, at han opdager billedet hun har af Offer 2117, og han nærmest går i panik.

“Var der ellers noget? For jeg er lige nu ret ophængt,” sagde Carl, og det var heller ikke helt løgn. For der var nikotintyggegummi, der skulle tygges, fødder, der skulle løftes helt op på bordkanten, øjne der skulle lukkes i et passende tidsrum, før nyhederne dukkede op på fladskærmen.”😂

Ja, klassisk Carl Mørk, præcis som vi kender ham. Og det er da også Adler-Olsens måde at beskrive dem alle på, der gør at man nogle gange lige fniser lidt ned i bogen. Selvom den er barsk, er der humor indover alligevel. Og vi vidste vel egentlig godt at den er barsk, nu når det er Assad’s historie vi får fortalt?

Jeg ser så levende både Rose, Carl og Assad for mig som en film. Måske er det fordi jeg har set filmene i biografen? Men jeg synes Jussi Adler-Olsen formår at fortælle og beskrive dem så levende. Og det er med til at man føler man er med i selve historien. At man næsten kan række ud og nå? Og hans evne til at skrive fra hver deres synspunkt, så man kan mærke det helt ind i sjælen.

Det eneste … Jeg bliver hurtigt forvirret over de dage der står ved hvert afsnit. De virker underlige, og jeg tænker om de er nødvendige? Først lægger jeg egentlig ikke mærke til dem – jeg ved det er en dårlig vane, at jeg ikke altid læser overskrifterne på nye afsnit…, men de virker omvendte? Og til sidst giver så det alligevel fuldstændigt mening. Men jeg tænker stadig – er det nødvendigt?Jussi Adler-Olsen, Offer 2117, Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen, Afdeling Q, Assad, Bogen om Assad, Afdeling Q 8, Krummeskrummelurer.dk, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldelse Offer 2117, Anmeldelse, Boganmeldelse, Boganmeldelse Offer 2117, Boganmeldelse Jussi Adler-Olsen, Anmeldereksemplar, Den sidste tanke jeg havde… “Fuck en lækker slutning!”

Jeg anbefaler bogen til alle Jussi-fans. Assad’s historie er vigtig.

Alligevel giver jeg “kun” 4 ud af 5 hjerter.❤❤❤❤  Der er lidt for meget “krig” for min smag. Bogen er god, og det er SÅ fedt at høre om Assad, men jeg kunne godt have undværet noget af det.Jussi Adler-Olsen, Offer 2117, Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen, Afdeling Q, Assad, Bogen om Assad, Afdeling Q 8, Krummeskrummelurer.dk, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldelse Offer 2117, Anmeldelse, Boganmeldelse, Boganmeldelse Offer 2117, Boganmeldelse Jussi Adler-Olsen, Anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens emner. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kniv // Boganmeldelse // Jo Nesbø