PILOT - Angst, kærlighed og rockmusik // Boganmeldelse // Nikolaj Christensen

Skytsenglen // Boganmeldelse // Michael Katz Krefeld

Reklame

Boganmeldelse

Titel: Skytsengel

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Genre: Krimi

Serie: Ravn – nr. 6.

Udgivet: 1. November 2019

Antal sider: 428

Læst som: Bog – modtaget af forlaget.Michael Katz Krefeld, Skytsengel, Boganmeldelse, Anmeldelse, Bog, Bøger, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Thomas Ranvsholdt, Møffe, Ravn, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk,Fra bagsideteksten:

Da Ravn vender tilbage efter et langvarigt sejltogt, er alt forandret på Christianshavn. Fra Frelserkirkens tårn har en skytte sendt byger af kugler ned over den fredelige bydel, og en af Ravns nære venner er blandt ofrene. Ravn indleder jagten på skytten og får undervejs følgeskab af den unge advokat Miriam Østergaard. Sammen forsøger de to at stoppe den ukendte gerningsmand, for hans planer om endnu et attentat bliver til virkelighed. 

Skytsengel er 6. selvstændige bind i serien om privatopdageren Thomas Ravnsholdt, der bor på sin motoråd i Christianshavns Kanal sammen med sin engelsek bulldog Møffe. Michael Katz Krefeld debuterede i 2007 og har for sine bøger modtaget bandt andet Det Danske Kriminalakademis debutantpris, Prisen for Bedste danske krimi og Marthaprisen. Serien om Ravn er solgt til udgivelse i 20 lande. 

**********************************************************

Nye følgere kan komme med ombord nu, men hvis du ikke har læst de forrige i serien, synes jeg du skal nyde det, og starte fra begyndelsen. Jeg ville egentlig ønske jeg stadig havde dem til gode. 😉 Der bliver dog fortalt lidt fra Ravn’s fortid, smukt blandet ind i historien. Vi føler ikke at vi har læst det før, det er bare en god beskrivelse til nye følgere.

Vi føler vi er med, når han malende fortæller om Frelserkirkens tårn, og det man kan se derfra. Men også hans tur rundt i København. Hans båd – jeg er sikker på at jeg ved hvordan den ser ud, og også hvordan Eduardo og Belinda’s båd ser ud.

Gensyn med mange af de skønne personer vi kender i forvejen.

“Victoria stirrede på ham, mens asken faldt af cigaretten i mundvigen. “Du må være blevet vanvittig. Ligner jeg en kattedame?” Ravn smilte. I virkeligheden kunne Victoria med sit maniske blik og viltre hår godt ligne karikaturen på en kattedame. “Nej da, selvfølgelig ikke. Jeg tænkte bare…” Han trak vejret tungt. “Det er synd, at den er alene i lejligheden, og jeg kan ikke have den ombord på Bianca sammen med Møffe. Belinda og Eduardo kan heller ikke have den, og så er der ligesom kun…” “..Mig tilbage? Men nej tak. Jeg har aldrig haft kat og skal heller ikke have det. Jeg kan til nød tolerere folk med hund, mest af alt, fordi der er noget forsonende over begge parters imbecile kærlighed til hinanden. Men folk med kat er jo direkte utilregnelige, som i værende ikke raske.””

Men også mange nye og spændende personkarakteristikker, som vi ikke har mødt før. Og nogle af dem, håber jeg da at Michael tager med til bind 7 😉 De er beskrevet super godt, så man ikke har problemer med at se dem for sig.

Virkelig godt flow hele bogen igennem, som skifter pov, næsten efter hvert kapitel. Og det gør den super spændende og nærværende. Michaels sprog skifter, alt efter hvem der fortæller nu.

Jeg er vild med når Ravn står på et sted for en forbrydelse. Han dykker helt ned. Fortæller sig selv – og os, hvordan den mistænkte mon har tænkt – han forsøger at forklare hvad, hvor, hvordan og hvorfor.

“Var du forklædt? Havde du maskeret dig? Som turist, måske? Med fornuftige sko, solbriller og et kamera svingende om halsen? Du vidste, hvordan du skulle blende ind, gjorde du.”

Jeg var fanget fra start til slut, og lagde kun bogen ned, hvis der var nogen der kaldte på mig, eller jeg absolut skulle lave noget 😉 Spændingen stiger hele vejen igennem bogen, og man tænker nogle gange at den ikke kan blive mere spændende. Men det kunne den 😉 Historien bliver stykket sammen og fortalt bid for bid. Jeg synes egentlig bare at du – Katz Krefeld, sætter dig til tasterne hurtigst muligt, så vi kan få en fortsættelse. Sæt i gang ❤️ Jeg er vild med at der ikke er en helt masse “udenomssnak” – ingen PET eller alt for meget politisnak. Lige ud af landevejen. Og Møffe – hvem elsker ikke Møffe? (Synes stadig han skulle have en redningsvest ❤️ 😉 )

Spændingen stiger og stiger og stiger. Fra start til slut. Man er fanget.

Der er 5 ud af 5 hjerter til Skytsenglen.

❤️❤️❤️❤️❤️Michael Katz Krefeld, Skytsengel, Boganmeldelse, Anmeldelse, Bog, Bøger, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Thomas Ranvsholdt, Møffe, Ravn, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk,

KAN VÆRE SPOILERE HER…. Tirsdag eftermiddag, var jeg med som assistent for Maria 😉 (Book-a-rest), da hun skulle interviewes i P4 østjylland sammen med Michael Katz Krefeld. (assistentjobbet denne dag var meget let! ) En hyggelig oplevelse, som vi senere delte med de andre bloggere, der var mødt op denne aften på Café Stiften i Århus. Stedet hvor vi tit mødes sammen med forlaget og den forfatter der netop er udkommet med en ny bog, og hører mere om forfatteren. Bogen. Skriveprocesser og kan stille alle de spørgsmål vi har lyst til. Hyggelige timer havde vi, og vi blev alle lidt klogere på det hele. F.eks. stillede jeg ( for en gangs skyld!!!) et spørgsmål (eller faktisk 2..)

F.eks. så skifter stemningen i bogen, da vi hører “skurken” fortælle. Han starter med at kalde Eduardo en journaliststodder, som senere bliver til journalistsvin. Det er en måde at forklare på, at han ændrer sig henad vejen. Journaliststodder er mere generelt for journalister. Svin – er målrettet mod Eduardo.

Når Michael skriver, ser han det hele i billeder, og i starten af bogen, er det næsten filmisk, mens Ravn sejler ind mod Christianshavn.

Det var lidt at “vende tilbage” at skrive Ravn igen, efter han lige havde en afstikker med Cecilie Mars og Mørket kalder, sidste år (læs anmeldelse her.) Så det passede perfekt med denne setting – og det giver jeg ham helt ret i. Selvom han vender frisk tilbage, lander han selvfølgelig direkte som privatdetektiv igen.

Michael har ikke lagt sig fast på, hvor mange bøger der kommer i Ravn serien. Kan der komme 10 ? Ja, det kan der. Hvis folk bliver ved at være underholdt af Ravn. Hvis folk vil læse, har Michael masser af ideér i skufferne.

Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PILOT - Angst, kærlighed og rockmusik // Boganmeldelse // Nikolaj Christensen