Goodiebox // Drømmeland // Oktober 2019

Pigen under træet // Boganmeldelse // Sara Blædel

Reklame

Boganmeldelse

Jeg vil faktisk lige starte med at ønske Sara Blædel stort tillykke med titlen som Årets Forfatter ❤Sara Blædel, Sara Blædel Årets forfatter 2019, Sara Blædels Pigen under træet, Pigen undertræet, Louise Rick, Camilla Lind, Boganmeldelse, Anmeldelse, Bog, Bøger, Boganmeldelse af Pigen under træet, Krummeskrummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Krummes Krummelurer, Politikens Forlag,

Titel: Pigen under træet

Forfatter: Sara Blædel

Forlag: Politikens Forlag

Serie: Louise Rick – nr. 10. 

Genre: Krimi

Udgivet: 15. november 2019

Antal sider: 319

Læst som: Hard back, modtaget af Forlaget. https://www.politikensforlag.dk/Fra bagsideteksten:

På Bornholm finder man liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen i over tyve år. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat Pia for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig. Louise Rick har orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, fordi hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt…

*********************************************************************************************************
Nu er det jo nogle år siden vi sidst hørte til Rick, da Sara lige har været en tur ude i “bedemandsland” med de 3 Ilka bøger. Men med det samme jeg startede på bogen, vendte alt tilbage. Både Louise, Camilla, Flemming, Jonas og Markus. Det var SÅ dejligt. Jeg havde egentlig tænkt jeg gerne lige ville have læst op på dem, da jeg har læst bøgerne når de er udkommet, så det ligger jo lidt tid tilbage… Men det behøvede jeg ikke. Jeg var klar.

“Det er faktisk sjældent, at jeg har stået med et så velbevaret mumificeret lig, fortalte han. – Huden var selvfølgelig blevet hård og læderagtig, men der var stadig en del tilbage af hendes tøj. Vi vidste faktisk med det samme, at det var hende, vi havde fundet. Louise havde set det før. Huden blev brun og hård som den bordplade, der skilte hende og Flemming. Neglene synede lange og krogede, fordi fingrene tørrede ind og skrumpede. Hun så dem for sig, billederne af den unge pige, som aldrig måtte komme frem i pressen.”

Vi møder mange nye personer i bogen. Spændende mennesker med forskellige historier. Både de unge mennesker vi læser om, da de er på Bornholm, men også mere om Louise’s familie. Og vi er nysgerrige på, hvordan det hele hænger sammen for Camilla.

“Du ved vel, at Rønholt holder afskedsreception på fredag, fortsatte han. – kommer du? Nej, svarede Louise uden tøven. Hun havde fået invitationen. Hendes gamle chef i Eftersøgningsafdelingen havde også lagt en besked, som Louise ikke havde svaret på. Hun blev overvældet af modvilje, når hun tænkte på faste arbejdstider og post i dueslag. Hun havde gangske enkelt ikke lyst. Og slet ikke til den chefstilling, der ventede på ende med et uendeligt antal timer bag et skrivebord. Hun havde følt sig smigret, da hun fik tilbudt jobbet. Opfattede forfremmelsen som et enormt skulderklap.”

Sara skriver godt og i et legende og letlæseligt sprog. Hun fanger os ind i sit net og man har svært ved at lægge bogen fra sig igen. Det tog da heller ikke mere end et par dage at læse hele bogen færdig. Når man først er i gang, er den ret fængende.

“Hun følte sig varm i kinderne, men hendes fingre var iskolde. Hendes lille søn. Ham, der lige havde gået til breakdance og skulle følges til alt. Det vibrerede uroligt under hendes hud, og uroen forplantede sig til en flimren bag brystet. Kontroltab og kærlighedstab. Der var ikke noget menneske, hun følte sig mere forbundet til eller elskede højere end sin søn, og lige nu var det, som om han sivede væk mellem hendes fingre. Som om han vendte sig i en en anden retning og ikke længere havde brug for hende som sin nærmeste.”

https://www.politikensforlag.dk/ Vi var en busfuld bloggere der var så heldige at være med på Tour de Sara B. Og hun fortalte forrige torsdag, at hendes “personer” nogle gange gør nogle ting der gør hende glad 😉 Så da Flemming kom ud med et “kit” (smøger og calvados 🚬🥂) til Louise, tænkte Sara “SÅDAN Flemming!” Og sådan er det når man, som Sara, har et helt bagkatalog på alle de medvirkende i bøgerne. Måske kommer ikke alt frem, men så kan hun vende tilbage og se hvem de er. Bygge mere til, og lade det vokse. De har deres eget liv, og kan finde på ting som nogle gange kommer bag på hende.

Jeg har været på Bornholm én gang, da jeg gik i 7. klasse, så jeg har en smule kendskab til nogle af de områder de besøger (Næhh – faktisk har jeg været der 2 gange. Da jeg gik i 10. var jeg der for at klatre i træer og på klipper..) . Selvfølgelig kan jeg ikke huske det hele 😉 Men Sara’s beskrivelser af området, gør at man føler man kan følge med i det hele – og ligesådan i hendes beskrivelser af det der foregår i Danmark.

Vi hører en del til Markus denne gang, og han har noget der fylder ret meget i hans liv lige p.t. og det berører Camilla rigtig meget. Lige præcis her, synes jeg der mangler lidt en afslutning. Det går lidt hurtigt til sidst.

Man kan sagtens føle at man igen går i 7. klasse. De tanker pigerne har, og måden de reagerer på. Men samtidigt synes jeg også indimellem at de virker ældre end 7. klasses piger. Synes ikke det hele er noget jeg kan genkende i den årgang. Ihvertfald ikke lige i forhold til mine egne unger.

Jeg er, som altid, vild med at der ikke kun er krimidelen, men at vi hører mere om de nære relationer. Om kærlighed, familie og venskaber.

❤❤❤❤ Der er 4 ud af 5 hjerter til Pigen under træet. Jeg var underholdt hele vejen igennem bogen, og havde svært ved at lægge den fra mig. Jeg mangler dog nogle afklaringer undervejs. Noget jeg ikke synes bliver helt afsluttet, og noget jeg mangler forklaringer på. Noget jeg gætter mig til, og noget som virker lidt sjovt. Måske noget af det bliver forklaret i den næste Louise Rick bog? 😉 Men selvom jeg synes at der er lidt mangler, får den alligevel 4 hjerter ud af 5 – fordi jeg synes historien er god, og at jeg var fanget hele vejen. Og synes jeg den har nogle temaer, der er vigtige, og som berørte mig.https://www.politikensforlag.dk/Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for, at skrive dette indlæg. Jeg har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox // Drømmeland // Oktober 2019