Held i Uheld // Boganmeldelse / Kate Clayborn / Lyttet på Mofibo

Pitbull // Boganmeldelse // Anne Mette Hancock

Reklame

Boganmeldelse

Titel: Pitbull

Forfatter: Anne Mette Hancock

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Serie: Kaldan og Schæfer – nr. 3. (Nr. 1 og 2 er Ligblomsten og Mercedessnittet)

Genre: Krimi

Antal sider: 341

Udkommer: 2. januar 2020

Læst som: Manuscript? Klar til udgivelse – modtaget af forlaget.Bogen samler tankerne, Lindhardt og Ringhof, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anne Mette Hancock, Pitbull, Anmeldereksemplar, Pitbull af Anne Mette Hancock, Heloise Kaldan, Erik Schäfer, Kaldan og Schäfer, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Fra bagsideteksten:

Det er den varmeste sommer i hundrede år, og dommedagsprofeterne varsler Jordens undergang. Midt i hedebølgen er journalist Heloise Kaldan ved at lave en reportage om Røde Kors’ vågetjeneste, og hun har på kort tid knyttet et bånd til Jan Fischhof, en ældre, kræftsyg sønderjyde. I en tilstand af delirium betror han hende, at han i sin ungdom var skyld i et dødsfald, og nu gruer han for, at Gud vil afkræve ham et øje for et øje. 

 Da Heloise opdager, at dødsfaldet er registreret som en drukneulykke, rejser hun til Sønderjylland for at opklare, hvad der i sin tid skete den mand, de lokale kalder Pitbull. Da sagen viser sig at have forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i midten af 90’erne, får Heloise brug for hjælp fra sin ven, den bramfri drabsefterforsker Erik Schäfer.

 I et kapløb med tiden skal hun nå at afdække de gamle sager, inden Jan Fischhof udånder. For hvem var Pitbull? Hvilken rolle spillede Fischhof i hans død? Og hvem kan Heloise stole på, når det lokale politi lyver?

************************************************************************************

Anne Mette Hancock, Pitbull, Pitbull af Anne Mette Hancock, Lindhardt & Ringhof, Boganmeldelse, Anmeldelse, Anmeldereksemplar, Krummeskrummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Krummes Krummelurer, Krumme anbefaler, Schäfer og Kaldan, “”Schäfer, jeg er nødt til at smutte nu, men den dér straffeattest – er det én jeg må se?” “Nej, du må ej, din lille awekat, og det ved du også godt. Men du kan finde dødsattesten inde på Rigsarkivets hjemmeside, hvis du tger din lille journalisthat på og gør dig umage. Du skal søge på 1. august 1998.””

Så følte man lige at man kom lidt hjem igen, hva’? Kaldan og Schäfer – de har været savnet! Jeg elsker det spil de 2 har kørende. At de er så tætte, og alligevel med en vis distance.

Sidst vi forlod Heloise, havde hun lige haft en abort, og var gået fra sin kæreste Martin, efter han havde friet til hende. I Pitbull støder vi på en gammel bekendt, som er tilbage i landet, og det får Kaldan’s følelser helt ud udenpå tøjet.

“”Jeg er med på, at du foretrækker full disclosure, og det kan jeg såmænd godt forstå,” sagde han. “Men jeg kan ikke bare gå ind i systemet og slå en person op, når jeg ikke har efterforskningsmæssigt belæg for at interessere mig for vedkommende. Eller jo, det kan jeg godt, men det må jeg ikke.” “Hvorfor ikke?” “Fordi sådan er reglerne. Ellers ville folk jo hele tiden gå ind og søge på deres naboer og deres ekskones nye kæreste og den slags. Det er krænkelse af privatlivets fred, og det er verboten.” “

Heloise er igennem sit arbejde igang med en artikel om Røde Kors’ vågetjeneste.  Her møder hun Jan Fischof, som ikke har noget familie, og som uden vågetjenesten måske ville dø alene, uden nogen at holde i hånden. De har mange snakke, og hun ender med at komme ret tæt på ham. Han fortæller hende noget hun ikke helt kan lade ligge, og hun beslutter sig for at ordne det – så han kan dø i fred. Hvis bare lige hun hitter ud af hvad der er sket, kan han få ro i sjælen.

“”Sig mig, hvad er det du er bange for, at jeg finder ud af, Roebel? Hvad er det, du skjuler?” “Jeg skjuler ingenting,” sagde han med et fnys. “Jeg har bare ikke noget tilovers for smart-i-en-fart-typer, der kommer herned og blærer sig med deres pressekort og deres københavneri og forventer, at vi falder på halen over den slags.””

Bonusinfo: Vidste du i øvrigt, at serien er ved at blive filmatiseret (YAY), og solgt til udgivelse i 10 lande?“Heloise så sig om i stuen, hvor alle gardiner var trukket for. Der var mørkt i det store parcelhus og så tomt og stille, at hun ikke ville blive overrasket, hvis der rullede en vindheks hen over stuegulvet som i en spøgelsesby i et post-guldfeber-Klondike. Væggene var malet i en brændt, rød farve, og de store, mørkebrune klinker på gulvene nedkølede huset.”

Vi lærer efterhånden hvorfor bogen hedder Pitbull. Vi kommer tæt på familierne som har mistet et barn eller ungt menneske. Det er hård kost at læse, hvis man indimellem glemmer at det “bare” er en krimi man læser. Når man selv har børn i den alder, tænker jeg at det rammer lidt hårdt. Vi hører også om, hvorfor Frk. Kaldan gerne vil gøre denne her forskel for et andet menneske.

“Du skal ikke tale mere med ham Fischof, før vi ved, hvad vi har med at gøre.” “Hvad? Jo, Jan er ikke… du forstår ikke, Schäfer! Han er ikke__” “Du aner ikke, hvad det er, du render rundt og roder op i derovre. Du har sat dig for at binde sløjfe på fortiden for en mand, du ikke aner en skid om. Han kan være seriemorder, for helvede – vi aner det ikke!” “Jo, jeg kender ham! Det gør du ikke.”

Sagen graver sig hele tiden lige lidt længere ned, og Heloise aner simpelthen ikke helt hvem hun efterhånden kan stole på. Men Schäfer – han er der altid.

Den kære frk. Kaldan stikker naturligvis sin næse i alt det hun kan, og ender selvfølgelig også i vanskeligheder indimellem. Men sådan skal det vidst være.

Denne gang befinder Heloise sig i Sønderjylland, hvor Anne Mette Hancock oprindeligt er fra. Jeg glæder mig til, i januar, at være inviteret ned til Anne Mette’s hjemstavn sammen med et “kuld bloggere” og Lindhardt og Ringhof. Ned at se hvor tingene i bogen udspiller sig. Og se hvor en ung Anne Mette måske har slået sine folder 😉 (Mon vi kan nå over grænsen efter bajer og bom?? 😉 )Bogen samler tankerne, Lindhardt og Ringhof, Anmeldelse, Boganmeldelse, Anne Mette Hancock, Pitbull, Anmeldereksemplar, Pitbull af Anne Mette Hancock, Heloise Kaldan, Erik Schäfer, Kaldan og Schäfer, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Og så kan jeg kun fremhæve Anne Mette Hancock’s persongalleri igen. Jeg er vild med dem alle! Og det der med at komme hjem? Jeg ved, at der er mange der har det på den måde, når man læser en god serie – og jeg må i den grad sige, at det føltes fantastisk at læse endnu en pageturner fra hende. Well Done!

Der er 5 kæmpe store hjerter ud af 5 til Anne Mette for Pitbull. Køb den. Start når du har tid, for du lægger den ikke fra dig igen før du er færdig. Og du sidder med hjertet i halsen op til flere gange. Jeg var underholdt fra side 1 og til jeg vendte sidste blad. Anne Mette kan noget med ord. Hun leger med dem, og får det hele til at flyde frit, og næsten som poesi nogle gange. Jeg er mega fan ❤️❤️❤️❤️❤️Bogen er spændende og fængende, med et plot-twist. Anne Mette Hancock hører til blandt de allerbedste krimidronninger i verden ❤️Anne Mette Hancock, Pitbull, Pitbull af Anne Mette Hancock, Lindhardt & Ringhof, Boganmeldelse, Anmeldelse, Anmeldereksemplar, Krummeskrummelurer, Krummeskrummelurer.dk, Krummes Krummelurer, Krumme anbefaler, Schäfer og Kaldan,Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg blogger om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Held i Uheld // Boganmeldelse / Kate Clayborn / Lyttet på Mofibo