Tour de chambre // Boganmeldelse // Tine Høeg

Hvis bare du var min // Boganmeldelse // Mhairi McFarlane

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Hvis bare du var min

Forfatter: Mhairi McFarlane

Forlag: Harper Collins

Genre: Kærlighed

Udgivet: 2. juni 2020

Antal sider: 399

Læst som: Hard back – modtaget af forlaget. 


 Mhairi McFarlane, Hvis bare du var min, Harper Collins, Harper Collins Nordic, anmelselse af Hvis bare du var min, anmeldelse, boganmeldelse, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, anmeldereksemplar,


Fra bagsideteksten:

Den om Laurie – selvstændig roman. Laurie og Jamie har den perfekte kontorromance (Som de aftalte reglerne for via mail) Alle kan se, at de er vildt forelskede ( men samtlige billeder er opstillede) Dette må være den helt store kærlighed (bortset fra at de faker det hele). 

Da hendes partner gennem mere end et årti pludselig forlader hende til fordel for en anden kvinde, er Laurie efterladt rystet – især fordi de arbejder i det samme advokatfirma, og hun skal se ham hver dag. Hendes engang så perfekte liv er i ruiner, og tanken om at date igen i Tinder-æraen er frygtindgydende. Da nyheden om hendes ekskærestes gravide kæreste når hendes ører, er det ikke en mulighed at tage ydmygelsen liggende ned. Et tilfældigt møde i en defekt elevator med kontorets playboy åbner dog op for nye muligheder. Jamie Carter tror ikke på kærlighed, men han har brug for en respektabel og stabil kæreste til at imponere cheferne. Laurie vil have en hot ny mand for at give sladdertaskerne noget andet at snakke om. Da planen er lagt, begynder Laurie og Jamie at fremvise deres nye status som par til deres venners og kollegers overraskelse – og misundelse. Men det viser sig hurtigt, at der er en hårfin grænse mellem at lade, som om man er forelsket, og så rent faktisk falde for sin charmerende, flotte og uægte kæreste…

***********************************************

Jeg vil egentlig ikke skrive så meget om handlingen denne gang, jeg synes bagsideteksten viser det udemærket. Mand slår op med kvinde. Kvinde føler sig forsmået. Finder hot mand, der kan spille ny kæreste. Kærlighed opstår ud af det blå – ish. Bare læn dig tilbage og nyd bogen, jeg anbefaler den på det kraftigste. Der kommer alligevel lige et par citater, hvor man får lidt en fornemmelse af det hele.

“Skulle de forsøge sig med en kejtet samtale? Hun håbede det ikke. Hun gemte munden bag frakkens høje krave og stirrede ned på sine artige laksko med rem og holdt godt fast med en hånd om skuldertaskens hank for at signalere, at hun bestemt ikke forventede det. Da hendes blik flakkede til siden, så hun, at Jamie var iført en noget iøjnefaldende, koksgrå trenchcoat, og at han var opslugt af sin telefon og spejlede hendes eget kropssprog. De bumpede en etage ned i stilhed, indtil en høj, mekanisk skrabende lyd overraskede Laurie. Jamie Carter trak brynene sammen. Der var en kort tavshed, og så skete det igen. Krrrrrrbmmmmpfff, en hylende lyd af metal mod metal, som fik dem til fysisk at bide tænderne sammen. Elevatoren rystede og gik i stå med samme slingrende fornemmelse, som når en fulderik vælter. Så kom der nogle få, meget lidt lovende, hakkende, klikkende, snurrende lyde, som om elevatoren diskuterede med sig selv, hvad der var sket. Dernæst: intet.”

Fedt persongalleri. Man kommer lynhurtigt til at hade Laurie’s x-kæreste, og falder med et brag for hendes nye hotte falske kæreste. Hvis der var en film jeg godt gad se filmatiseret – så var det denne. Det ville være luksus.

“Hendes chauffør, Jamal, så nysgerrigt på hende i bakspejlet og sagde: “Skal du til prisoverrækkelse?” Laurie gøs. Ja, årets mest tossede dulle. Hun ville gerne have undværet at blive gjort opmærksom på, at hun lignede Shirley Bassey, og mumlede “niks” i en så bestemt tone, at han ikke stillede flere spørgsmål. Jamal sagde ikke noget, men tænkte tydeligvis: Storsnudet diva på vej til prisfest. Lauries mave vendte og snoede sig, da hun gik ind på brasseriet i stueetagen og spejdede efter Jamie. Ansigter drejede i hendes regning, og Laurie følte, at hun burde gå med et skilt, hvor der stod: Jeg er ikke kendt fra tv eller sammen med en fodboldspiller, drik nu bare jeres manhattans. Hun kom i tanke om Emilys ord: “En stor del af at få opmærksomhed handler om, at man udstråler, at man vil have opmærksomhed,” og hun mærkede, at det var sandt. Hendes tøj og hendes makeup befalede: Se på mig. Indeni hylede hun. Lad være.”  (Det synes jeg ligesom lidt… jeg kender fra mig selv 🙈🙄)

Endnu en bog af Mhairi McFarlane som jeg har grinet mig igennem. Ja, indimellem var det faktisk så tårerne flød ned ad kinderne. Jeg elsker hendes humor, vi er så meget like this XX. Sjov, men samtidigt alvorlig. Emner kommer og går, hvor man både får lidt indsigt i en svær verden, men sekundet efter griner man alligevel igen, fordi der er så meget humor med i hendes bøger. Jeg tror jeg har fået mig en ny yndlingsforfatter udi kærlighedens vildveje.

“”Kan jeg godt kigge nu?” sagde Laurie med en dramatisk hvisken. “Nej, jeg dansker nøgendans, det gør jeg hver nat,” svarede Jamie. Laurie skælvede af latter. Det var tiltrængt og nødvendigt, og det lettede spændingen. “Dine forældre er fantastiske,” sagde Laurie. “Åh, tak. De kunne også godt lide dig. Du ligner åbenbart en ung Marsha Hunt. Jeg ved ikke, hvem hun er.” Mick Jagger gik i seng med hende.” ” Det indsnævrer ikke ligefrem feltet, vel?” “Og det siger du!” “Åh, for f….. Jeg er træt af, at alle opfatter mig som Nordvestenglands store trussetyv.” “Så skal du stjæle færre trusser. Vær den ikketrussestjælende mand, du gerne vil se i verden.” “Pfft. Jeg er selektiv.” “Så må du selektere færre.” “Det her land … det bliver snart uovligt at være menneske af hankøn.”

Jeg behøver vidst ikke at skrive, at jeg er vild med hendes skrivestil, og at der naturligvis er 5 hjerter ud af 5 ♥♥♥♥♥ til Hvis bare du var min. Jeg håber snart der kommer mere af samme slags. Just – go read peeps ❤ Mhairi McFarlane, Hvis bare du var min, Harper Collins, Harper Collins Nordic, anmelselse af Hvis bare du var min, anmeldelse, boganmeldelse, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, anmeldereksemplar, Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tour de chambre // Boganmeldelse // Tine Høeg