De usynlige // Boganmeldelse // Lone Theils

Ni liv // Boganmeldelse // Emelie Schepp

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Ni liv

Forfatter: Emelie Schepp

Forlag: Hr. Ferdinand (Politiken)

Serie: Jana Berzelius, 6. del.

Genre: Krimi

Udgivet: 5. februar 2020

Antal sider: 348

Læst som: Papirbog. Modtaget af forlaget.

Emelie Schepp, Emelie Schepp Ni liv, Emelie Schepp Jana Berzelius, Jana Berzelius, Hr. Ferdinand, Politikens Forlag, Nio Liv, krimi, En Jana Berzelius Krimi, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, Fra bagsideteksten:

En tidlig aprilmorgen lægges en optagelse af en ung mand op på YouTube. Han er forslået, og har eksplosiver fæstnet til kroppen. Politiet forstår hurtigt at det uhyggelige syn er dødelig alvor, men når ikke at identificere mandens opholdssted, før det er for sent, og bomben detoneres. Han er fjerde medlem af det kriminelle netværk Komados som mister livet inden for kort tid. Men er det samme gerningsmand der står bag alle drabene? Mia Bolander får hjælp til opklaringen af den nye efterforsker Patrik Wiking. Men de har et stort problem: ingen vil tale med dem. Ingen har hørt noget, ingen har set noget. Da Jana Berzelius kobles på efterforskningen forstår hun, at sagen har direkte forbindelse til hende selv. Som fremtrædende anklager har det altid været hendes opgave at finde sandheden, men pludselig kommer der hjælp til at skjule den fra uventet hold.

*****************************

6. bog om Jana Berzelius. Nye læsere kan hoppe på her, da Emelie Schepp er eminent til lige at opsummere det vigtigste, uden at det for os der kender bøgerne, bliver trivielt eller kedeligt. MEN man mangler essensen, og en stor del af Jana’s historie, så mit råd er, som altid, at læse fra starten 😉

“Korte erindringsklip udspillede sig i hendes hoved. Af den trange, ildelugtende container, rejsen over Atlanten og de tre mænd der udvalgte hende og de andre børn. Efter at deres forældre var blevet skudt og dræbt, blev de ført til en ø langt uden for Norrköpings kyst. De blev uddannet som snigmordere med den opgave at beskytte et narkotikasyndikat. Og de fik nye navne. Navne, som blev ridset ind i deres hud, og som for altid skulle påminde dem om, hvem de var, og hvad de var i stand til.” 

Men noget der har undret mig lidt… Hvis Jana er så forhippet på at ingen må se hendes KER i nakken – hvorfor får hun så ikke en tatovering der dækker? Ja, det var bare lige en tanke jeg havde.

Har Jana dummet sig denne gang? Var der nogen der så hende?

“Henrik åbnede døren til Mias kontor og så hende sidde med fødderne mellem bunkerne af papirer og halvtomme kaffekopper på skrivebordet. Hun fingerede ved mobilen uden at tage sig af ham. “Har du snakket med Armands kæreste?” spurgte han. “Nej,” sagde hun og lagde telefonen i skødet. “Ella Malmberg tager den ikke.” Henrik kunne høre irritationen i hendes stemme og mærkede, at hun ikke havde lyst til, at han skulle være her. Han vidste, at han havde været grov over for Samira, men kunne hun stadig være vred over det?”

Henrik har taget orlov, for at være tæt på Emma efter han var tæt på at miste hende. Jana reddede hende, og han er dybt taknemmelig. Men han har svært ved at lade arbejdet ligge, og smugkigger lidt. Emma opdager det, og hun tager ikke let på det. Henrik mistænker Jana for at have begået drab, men han er ikke sikker, og han skal helt sikkert ikke have sagt noget højt, før han kan bevise det. Han ser godt, at hun kigger mistænksomt på ham, men de danser om den varme grød, og er begge bange for at sige noget forkert.

Vi møder både dem fra bandekriminalitet, dem der ikke har lyst til at være med i banden mere, dem der slet ikke vil ind i miljøet, men ikke har en chance for at undgå det. Og om dem der står dem kær.

“”Hold kæft og hør efter!” Ibrahim tav. Han havde ikke lyst til at sælge narko, men det havde ingen betydning, hvad han ville, det vidste han jo godt.” 

Om at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Om familie, venskab, kærlighed og om at tage de forkerte valg i livet.

“Mia så, hvor sammenbidt han var. Hun burde være glad for at Henrik var tilbage på jobbet, men hun kunne dårligt genkende ham. Hun havde håbet på at få sin rolige, trygge kollega tilbage, ikke den her rabiate udgave.”

Der er mange forskellige folk med i bogen, men jeg kunne godt følge med. Anderledes, sjove, spændende personkarakteristikker, lyssky mennesker, unge mennesker, og de helt vildt irriterrende slags 😉 Dem der holder på virkelig vigtige hemmeligheder, dem der lyver og dem der prøver på at opklare det hele. Med et lille twist af ny kærlighed mellem 2.

Der er 4 hjerter ud af 5 til Ni liv 💚💚💚💚. Jeg kan godt lide Emelie Schepps skrivestil, og måden hun opbygger historien på. Jeg synes det er “hårdt” at læse om bandekriminalitet, og det fanger mig ikke helt rigtigt, så derfor kommer Jana ikke helt op på 5 hjerter.Emelie Schepp, Emelie Schepp Ni liv, Emelie Schepp Jana Berzelius, Jana Berzelius, Hr. Ferdinand, Politikens Forlag, Nio Liv, krimi, En Jana Berzelius Krimi, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De usynlige // Boganmeldelse // Lone Theils