Hvorfor ikke // boganmeldelse // Carey Heywood

Hvor den sidste lygte lyser // Boganmeldelse // Mari Jungstedt

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Hvor den sidste lygte lyser

Forfatter: Mari Jungstedt

Forlag: People’s

Genre: Krimi

Serie: 16. uafhængige bind i Gotland-serien.

Udgivet: 2. juni 22.

Antal sider: 303

Læst som: Lyttet på Mofibo. Anmeldereksemplar modtaget af forlaget.

Mari Jungstedt, Hvor den sidste lygte lyser, Knutas, Anders Knutas, Gotlandserien, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar,Fra bagsideteksten:

To drenge fra Stockholm, der er på efterårsferie på det disede og tyste Gotland, forsvinder sporløst på en cykeltur, og kriminalkommisær Anders Knutas indleder en eftersøgning efter drengene i en intensiv kamp mod uret.
Kort tid efter skyller liget af en museumsinspektør fra Gotlands kulturhistoriske museum op på en strand nord for Visby, og det står klart for politiet, at der kan være en forbindelse imellem de to hændelser.
Det bliver den hidtil sværeste sag for Anders Knutas og hans kollega og kæreste, Karin Jacobsson, som samtidig står over for store udfordringer i deres privatliv. 

En fortælling om det skæbnesvangre skridt fra lidenskab til besættelse.

******************************

Selvom det er en krimi, er der alligevel lidt kærlighed med, da Knutas og Karin jo er kærester samtidig med at de er kolleger. De har store ting i ærmet, og skal lige finde sig til rette med det hele. Det er svært at navigere i, især fordi  der er Karin’s datter at tænke på. En datter hun først lige har fået god kontakt med, efter hun måtte give hende bort, da hun lige var blevet født. En datter der kæmper for at blive gravid. Der er lige tilpas med privatliv, uden at det fylder det hele.

“Taletidskort? Hvem har det nu om dage? Det lyder jo som nogen, der ikke har rent mel i posen.”

Hvem er ude efter 2 børn og en kvinde? 2 helt forskellige forbrydelser, men kan de alligevel hænge sammen? Der skal graves dybt, men selvfølgelig finder Knutas og Karin ud af sagens sammenhæng.

“”Selvfølgelig trives jeg med at bo sammen med Anders,” sagde hun, “men det er virkelig en omstilling, det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg har aldrig behøvet at tage hensyn til andre før. Nu skal man planlægge alt sammen: hvad man skal spise til aftensmad, foretage sig i weekenden, se i tv…” Hvordan går det så?” Spurgte Hanna Nysgerrigt. “Jeg synes, at det fungerer ganske godt, man lærer at gå på kompromis. Men jeg ved ikke, om Anders ville sige det samme,” sagde Karin og smilede.” 

Det er bog nr. 16 i Jungstedts Gotland serie, og jeg sluger dem stadig råt. Bøgerne er bedst hvis de læses fra starten og i rækkefølge, men de kan læses selvstændigt. Jeg har ikke anmeldt hele serien – den er dog læst – men du kan se en anmeldelse af  Jeg kan se dig, og Det fjerde offer lige her.
Og så har Mari Jungstedt jo flere andre serier også, som jeg også varmt anbefaler.

“Når børn forsvandt, drejede det sig som regel enten om eventyrlyst, eller at de havde haft konflikt med forældre eller søskende. Drengene kunne selvfølgelig også have været oppe at skændes, cyklet hver sin vej og være faret vild. Men det mest normale var da, at man fulgte en sti eller en vej og blev fundet inden for nogle timer. Børn i tolvårsalderen plejede at have en nogenlunde orienteringsevne, men hvis de fór vild efter mørkets frembrud, var det naturligvis sværere.” 

Kan vi lige tale lidt om at katten hedder Krumme? Jeg er vild med det.

5 hjerter ud af 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ til Hvor den sidste lygte lyser. Der er altid god underholdning når man læser en af Jungstedts bøger. Hun skriver fantastisk, medrivende, og hun spytter bare pageturnere ud 😉Mari Jungstedt, Hvor den sidste lygte lyser, Knutas, Anders Knutas, Gotlandserien, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg har lyttet bogen på Mofibo, som jeg selv betaler. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor ikke // boganmeldelse // Carey Heywood