En landsby affære //Boganmeldelse // Julie Houston

En sidste vilje // Boganmeldelse // Beth Corby

Boganmeldelse

Reklame

Titel: En sidste Vilje

Oversat fra: Where There´s a Will

Forfatter: Beth Corby

Forlag: Palatium Books

Genre: Roman -Kærlighed

Udgivet: 2020

Antal sider: 339

Læst som: Papirbog, modtaget af forlaget. En sidste vilje, Beth Corby, Palatium Books, Palatium, Roman, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Fra bagsideteksten;

Ville du tage chancen, hvis det kunne ændre alt?

Hannahs liv er fuldstændig planløst. Hun er 25 år gammel og har på sine forældres regning skiftet studieretning flere gange. Nu er hun godt nok endelig blevet færdig med universitetet, men hun har ikke den fjerneste idé om, hvad hun vil med sit liv. Altså lige bortset fra, at hun nok bliver nødt til at få sig et rigtigt arbejde, for hun kan ikke blive ved med at være tilkaldevikar. Da Hannahs hovedrige grandonkel Donald dør, er det til resten af familiens ærgrelse Hannah, der arver. Men arven er ikke helt ligetil. For at finde ud af, hvad hun har arvet, skal hun nemlig løse en række hemmelige opgaver, sammen med Alec, der var onkel Donalds personlige assistent. Efterhånden som de løser opgaverne, knyttes Hannah og Alec tættere til hinanden, og langsomt går det op for Hannah, at Donalds arv i virkeligheden handler om noget helt andet og langt mere interessant end penge. 

***************************

Hannah og hendes familie bliver kaldt ud til deres Onkel Donald, for at han kan møde dem alle. Han har ikke set sin familie i rigtig mange år, men han er syg, og vil gerne se sine arvinger an, før han beslutter sig for hvad han gør med det hele. For onkel Donald er rig. Virkelig rig. Og Hannah får kvalme af at se familien fedte og leftle for grandonklen. Så hun holder sig i baggrunden for at se deres skuespil.

Grandonkel Donald gennemskuer dem alle lige med det samme, og beder om at få Hannah til bords. Han spørger ind til hende, og Hannah fortæller det hun kan, og allerede her, bliver Hannah begejstret for ham, og tænker at hendes bedstemor (som er søster til Donald), må have misforstået noget for mange år siden. Han får også Hannah til at lukke op for et kapitel, som hun slet ikke selv ved hun indeholder – eller ihvertfald har turdet tale om før.

“Jeg ser ned ad vejen. Han har ret… det ser ikke godt ud. Jeg placerer forfjamsket foden i hans hænder og bliver slynget op ad muren med mere hast end forsigtighed. Jeg klatrer over muren og lander tungt på græsset på den anden side. Jeg afviser sørgmodigt de fuglehakkede frugter på jorden med det samme – det ville Alec aldrig lade mig slippe afsted med – og løber hen til det nærmeste træ. Da jeg når hen til det, begynder en flok gæs og høns, jeg ikke havde bemærket, at kagle højlydt. Gæssene er rasende over forstyrrelsen og styrter imod mig med spredte vinger. Fuck, jeg er sikker på, at jeg engang har hørt, at de kan brække en arm. Jeg ved ikke hvordan … med vægtstangsprincippet? I fællesskab? Eller forveksler jeg dem med svaner?”

Hannah arver – på en betingelse. Hun skal løse nogle opgaver sammen med Alec, først når hun har løst alle opgaver, får hun at vide præcis hvad hun har arvet. Og så starter alt det sjove. For igennem Donald’s breve et for et, får hun et bredt kendskab til både ham og hans søster. Her handler det både om æblerov, sæbekassebiler og badning i søen. Læs selv, og bliv godt underholdt.

“Vær modig, Hannah, og det er temaet for den sidste opgave. Tag tyren ved hornene og indse, at det er deres ansvar at acceptere din arv, og at det ikke er dit ansvar at undskylde for den. Husk det og tro på dig selv. For at fejlcitere den fantastiske J.K. Rowling: “Det kræver en del mod at stille op mod vore fjender, men mindst lige så meget mod kræves der,” nok endda endnu mere, “når vi må stå fast over for vore venner” Jeg ønsker dig held og lykke med den sidste opgave. Din modige onkel Donald.”

Bogen handler om kærlighed. Godt pakket ind faktisk. For Donald faldt pladask for Hannah da han mødte hende. Simpelthen fordi hun ikke kom for at arve noget. Hun var ikke ude efter hans penge. Men de klikkede fra første sekund, og Donald så noget ægte i Hannah, som han prøver at få hende til at åbne hendes egne øjne for, så hun selv ser det han så.Der er 5 hjerter ud af 5 ❤❤❤❤❤ til En sidste vilje. Beth Corby skriver fantastisk. Hele bogen er fra Hannah’s synsvinkel, og der er både latter og tårer includeret i bogen. Jeg var fanget fra start til slut, og kunne ikke lægge bogen fra mig igen. Man skal hele tiden lige læse lidt videre i, hvad Onkel Donald nu sætter Hannah til af opgaver. Jeg har grinet undervejs, og jeg er blevet helt vild med Beth Corby’s skrivestil. Men … Jeg synes slutningen bliver lidt for meget – for rosenrød? Det hele går lidt for nemt til sidst, i forhold til hvordan den starter. Men det er jo blot min mening – og jeg er stadig vild med bogen på trods af det 😉  Det er hendes debut, men jeg hepper på at der kommer flere ❤En sidste vilje, Beth Corby, Palatium Books, Palatium, Roman, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder interessant og i tråd med blogens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En landsby affære //Boganmeldelse // Julie Houston