Nådesløse kvinder // Boganmeldelse // Camilla Läckberg //

Julia & Jack // Boganmeldelse // Anna Lönnqvist

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Julia & Jack

Forfatter: Anna Lönnqvist

Forlag: Palatium Books

Genre: Kærlighed

Udgivet: Efterår 2020

Antal sider: 316

Læst som: Bog – modtaget af forlaget

Julia og Jack, Julia & Jack, Palatium, Palatium Books, Anna Lönqvist, roman, kærlighed, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Fra bagsideteksten:

Det hele starter den weekend i New York. Egentlig er Julia rejst til USA for at være sammen med sin store kærlighed, som hun ellers kun har mulighed for at træffe i stjålne øjeblikke i sin lejlighed hjemme i Stockholm. Men da de møder Julias ekskæreste, Jack, er der ingenting, der går som planlagt. I farten kommer Julia til at lade, som om at hun og Rickard lever et helt andet liv, end de faktisk gør. Nemlig det liv, som hun drømmer om, og Julia bliver konfronteret med, om hun egentlig stadig ønsker den fremtid, hun troede? Er der stadig følelser mellem hende og Jack? Og hvem var det egentlig, der svigtede hvem dengang? Samtidig får Julias søster et brev, hvis indhold hun ikke har tænkt sig at afsløre for nogen – slet ikke Julia. Men da Julia gør en besynderlig opdagelse, bliver det sværere og sværere for hendes søster at holde på den familiehemmelighed, der risikerer at ødelægge alt. 

Julia & Jack er en kærlighedshistorie om, når livet vendes på hovedet og kolliderer med drømmene. Om hvordan velbevarede hemmeligheder og løgne kan skabe misforståelser og dybe sår, som kan synes umulige at overvinde.

**********************************

Jeg var faktisk helt vild med den her bog, som hver eneste gang jeg kigger på den får mine tanker hen på Jack og Jill (Den der hylemorsomme tv-serie..) selvom der på ingen måder er nogle sammenligninger 😉 Det er kærlighed på godt og ondt. Mellem kærester, venner og familie.

“Jeg tænker på Jacks kys, hvordan han rørte ved mig, og om jeg nogensinde kommer til at møde nogen, der kysser som ham. I næste øjeblik bilder jeg mig selv ind, at jeg vil leve alene, og at det ikke kommer til at blive et problem. Jeg vælter mig i kærlighedsfilm med en lykkelig slutning og synes, jeg er patetisk, fordi jeg begynder at græde, når de får hinanden. Jeg ser film, der ikke slutter lige så godt, og græder endnu mere.” 

Julia er kæreste med Rickard, men måske er Rickard ikke helt kærester med Julia? Ja, se den var tricky, men du må selv læse hvad det betyder 😉 Alle følelser og tanker Julia ligger og roder med, har de fleste vidst prøvet. Man vil gerne en hel masse – og helst i går. Men det er bare ikke altid at ting kan lade sig gøre, eller alle parter er enige selvom man tror det.

Men ihvertfald så møder de Julia´s ekskæreste, og måske kommer Julia til at pynte lidt på sandheden om hvordan hendes liv er nu. Hun vil ikke stå tilbage, og han skal ihvertfald ikke tro at hun ikke har det perfekte liv.

“Da jeg har puttet Agnes i seng og gjort klar til mig selv på sovesofaen i stuen, opdager jeg, at jeg har fået en sms fra Rickard. Den er tidsstemplet for over en time siden, men for en gangs skyld har jeg ikke haft telefonen under nøje overvågning. Træt og næsten irriteret åbner jeg den, jeg ved næsten på forhånd, hvad der står: Undskyld, at jeg skriver så sent. Blå bla bla… Jeg er lige ved at beslutte mig for ikke at læse den, men nu er den lige foran øjnene på mig. Det er svært at lade være. Og den første sætning er præcis, som jeg vidste, men allerede da jeg læser næste sætning, griber jeg hårdt fat om armlænet på sofaen og bliver fuldstændig lysvågen.” 

Men hvorfor var det lige det gik skævt imellem dem, og er der nogle tråde der kan redes ud? Og endnu vigtigere, skal de?

“Rickard lægger sin halvspiste kiks med manchego og marmelade fra sig på fadet. “Hvorfor skulle han google dig?” spørger han forundret, som om han ikke fatter, at det er, hvad folk gør, når de har mødt gamle bekendte. Især deres eks. Som at finde dem på Facebook, Instagram og LinkedIn. Man anvender alle forhåndenværende midler for at forsøge at opspore, hvordan de lever deres nuværende liv.”Og det kunne faktisk godt være sådan, at vi har både en villa og en lejlighed. Ikke noget mærkeligt i det.” “Nej, ikke noget mærkeligt i det,” gentager jeg hurtigt, “for det er sådan, det bliver til efteråret, at du nok bliver boende i villaen og jeg i lejligheden.” “Ja, sådan er det jo nu.” Der er noget i Rickards tonefald, en blanding af ro og en hvorfor-skulle-det-ikke-være-sådan-attitude, som får mig til at stille næste spørgsmål…..” 

Julia har et lidt anstrengt forhold til sin søster, men det betyder ikke at hun ikke har et godt forhold til sin 13-årige niece. Og de kommer meget tættere på hinanden da Agnes betror sig til Julia. Men her ved Julia ikke helt hvordan hun skal agere, for hun kommer til at love Agnes ikke at sladre til hendes mor, så hvordan stiller hun sig nu. Som søster? Som moster?

“Jeg gør rent i lejligheden i uendeligt langsomt tempo og pløjer mig gennem afsnit efter afsnit af Orange Is The New Black og The Crown og gensér alle sæsoner af SKAM (Hvem har ikke gjort det ? Jeg vidste der var en helt særlig grund til at elske denne bog 💚 😉) . Jeg går en del ture og lægger mærke til, at jeg mere og mere undgår at gå forbi Torsgatan.”

Der er 5 krummehjerter ud af 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ til Julia & Jack. Jeg synes Anna Lönqvist skriver helt fantastisk og meget fængende. Den var letlæst og jeg havde ikke lyst til at lægge den væk, før jeg var færdig. Julia & Jack vandt i 2019 Årets feelgoodpris, der uddeles på Feelgoodfestivalen i Mariefred. Det er hendes femte roman, men den eneste der, indtil nu?, er oversat til dansk.Julia og Jack, Julia & Jack, Palatium, Palatium Books, Anna Lönqvist, roman, kærlighed, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg og har ingen økonomisk interesse i bloggen. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nådesløse kvinder // Boganmeldelse // Camilla Läckberg //