Ægtepagten // Boganmeldelse // Simona Ahrnstedt

SKAM Teater – sæson 3 // Aveny-T

Det er vidst ingen hemmelighed her på siden, at jeg er vild med SKAM. SKAM i det hele taget – men i særdeleshed sæson 3 – som handler om ISAK og EVEN. 💚

ISAK der kommer ud af skabet som homoseksuel, om hvordan han tror vennerne og hans forældre vil tage det. Om det svære i at give efter for det man virkelig føler.Om da han møder EVEN – som han falder pladask for, og som roterer hele hans verden. Og især, da EVEN så bliver manisk og ISAK finder ud af at han har bipolar lidelse. Hvad gør de nu?

Nå – det var en meget kort version 😉 du kan finde mange anmeldelser af SKAM ved at søge øverst oppe ❤

Jeg var simpelthen så heldig i sidste uge, at jeg vandt 2 billetter til forestillingen på Aveny-T. Teater versionen af SKAM sæson 3. Forestillingen havde premiere torsdag d. 19. september, og jeg skulle se den med en veninde lørdag d. 21. september (21 💚💚💚 )Jeg var skeptisk! For allerede da teatret viste sæson 1, for et par år siden, blev den bagefter sendt i tv. Og jeg var målløs… Jeg syntes de havde ødelagt SKAM. Det var SÅ dårligt, og all over the place. Syntes JEG! Men de der havde set det på teatret var begejstrede, og var helt klar på at se næste sæson også, og jeg fattede det ikke! Men de sagde alle sammen, at det var totalt anderledes når man sad i salen…

Så jeg havde længe overvejet, at hvis jeg skulle se noget, så skulle det være sæson 3. Men på den anden side… ville det så ødelægge min SKAM boble?? Men jeg kom frem til, at der ikke er noget der kan ødelægge min SKAM følelse / oplevelse. Dét at have set den så mange gange, er jo én ting. Og at se den på teatret noget helt andet. For det er det man skal huske – man skal se det med andre øjne, det kan aldrig blive på samme måde som serien du ser på tv.

Så jeg tog min veninde Mia med ind at se den. Salen så spøjs ud, syntes jeg – scenen var nærmest et stort T – og der sad folk på begge sider af Stregen i T’et – så det vil sige, at når der skete noget i toppen af T’et – på “hovedscenen”, skulle de dreje hovedet. Men til gengæld sad de på første række. Og de sad tæt på.   Vi havde selv valgt hvor vi ville sidde, og sad på række 18 – og havde det hele foran os. Det var perfekt! Vi sad lidt tilbage ja – og nej, vi kunne ikke se alle deres ansigtsudtryk. Men fordi de bruger hele salen til at “arbejde” i, blev det aldrig træls at sidde der. De kom ud af døre rundt omkring, og gik om bagved, og løb på trapper og sådan noget. Det var fedt. Og vi kunne saftens mærke det på række 18,  også når de kyssede.

Vi blev inddraget – ISAK starter med at tale til os, og inddrage os i det hele. På scenen er der sådan nogle kasser de kan køre op og ned, de symboliserer både sengen, som – når de ligger i den og taler, bliver vist på skærmen bagved – sådan oppefra, så man kan se dem. Men de symboliserer også bænke og borde og endda swimmingpool.

Flere af skuespillerne spiller flere roller. F.eks. spiller hende der spiller Emma, også Magnus og receptionist. Det bliver aldrig mærkeligt – eller forvirrende. For de fortæller os hvad de gør. Deres sms og meddelelser bliver vist på storskærm bagved dem, samtidigt med at skuespilleren der sender den, siger det højt til os. Måske lyder det skørt? Det er det ikke!

I SKAM serien, bruger de indimellem slowmotion billeder og det er så skønt. Men det kan de også på teatret. Og de mestrer det til perfekthed!

Når scenen ændrer sig, eller de skal lave noget andet, råber de SKIFT – og vi er aldrig i tvivl om, hvad der sker, eller hvor de er.

Selvom det er sæson 3 de viser, er der få ændringer undervejs, det bliver heller ikke mærkeligt eller underligt – de får det bare til at passe ind. Så retningen er den samme, men med små finurligheder.

Jeg vil fremhæve EVEN, da han bliver manisk, hvor han bare spiller super godt, og man bliver næsten ligeså skræmt som ISAK, der kryber bange væk. Det hele sker så hurtigt, så man ikke er i tvivl om, at ISAK er bange, og at EVEN er manisk.

Men også ISAK spiller helt fantastisk. Han er med i samtlige scener (seff.. 😉 ) og han formår både at spille sin rolle – og inddrage os – samtidigt fortælle os hvad han tænker, og stiller endda spørgsmål til os. Han er på!

2 ting… Jeg mangler musikken. Især i 2 scener! Det er super ærgerligt at de ikke har 5 fine frøkner med, og ligesådan Call your girlfriend med Robyn. Men Andreas der spiller ESKILD, og Nikolaj der er EVEN, siger det samme. Det er ærgerligt, men især 5 fine frøkner, blev brugt så meget i sæson 2, at de ikke ville tage den med igen. Dét synes jeg er ærgerligt, for det er så ikonisk i SKAM, det med musikken – der passer ind i det hele.

(Og så ved jeg godt 😉 at ISAK jo skal forestille at være 17 år – men man kan da ikke pludselig lave det om så han er født i 2002 😉 – men det er nok ikke alle der tænker på det.🤷🏻‍♀️🙈)

Når man tænker på, at der kun var 6 skuespillere på scenen, er det helt vildt fantastisk hvad de har fået klaret. Ingen kunne undværes, flere spillede flere roller, de var dygtige. Knalddygtige. Jeg var vild med det!

Bagefter havde jeg fået den store ære at få lov at stille lidt spørgsmål til 2 af skuespillerne. Nemlig EVEN og ESKILD. Hhv. Nikolai Groth, som du måske kender  som RITA’s søn, i TV-serien RITA, og Andreas Dittmer, som har medvirket i nogle kortfilm (- jeg håber snart at se ham i mere, for han er knalddygtig!) Og jeg er super glad for at Nikolai var den ene af dem jeg kunne tale med – for som I ved, så betyder EVEN- karakteren rigtig meget for mig.SKAM, Skam sæson 3, Aveny-T, ISAK og EVEN, Eskild, Andreas Dittmer, Nikolai Groth, For Nikolai er det den første sæson han medvirker i, men Andreas var med i sidste sæson også.

Allerede da SKAM blev vist på DR, så Andreas med og var vild med den, så han syntes det var fedt da han blev castet. Nikolai derimod, har først set serien da han fik rollen, men blev bidt af den, og har set alle 4 sæsoner. De har ikke set remakes, men har hørt om nogle af dem.

Selvom jeg stillede spørgsmål, var de begge super gode til at spørge ind, og også at fortælle selv. Og de var utroligt glade for den feedback de fik. Det er første gang jeg interviewer nogle på den måde, men jeg synes faktisk at det gik helt ok. Jeg havde ihvertfald en rigtig god oplevelse.

Andreas fortalte, at han har mødt Carl Martin, som spiller ESKILD i den norske SKAM, da han var i Oslo, og de fik sig nogle sjove snakke, og han har hentet en del inspiration fra ham. Og han gør det fantastisk kan jeg godt sige Jer. Fra hans første ord i skuespillet blev jeg fan.

Jeg spurgte dem om de havde følt et pres over, at SKAM – og især sæson 3 – jo var så stor. Men de synes egenltlig bare at de har taget det lidt henad vejen. De udviser på ingen måde stjernenykker 😉 og var bare 2 hyggelige fyre, der fortalte om deres oplevelser.

Og så er det jo ikke helt det samme at gå ind og se et teaterstykke som er baseret på en serie. Man bliver nødt til at tage nogle andre “briller på”, og se det som det det er. Et teater.

De har heller ikke haft en hel masse fans rendende efter sig, som nogle skuespillere jo har … (her tænker jeg især på Tarjei og Henrik i Oslo, der nærmest blev blæst bagover af fans fra hele verden…), men som de sagde, så kan de nogle gange gå rundt i gaderne, uden næsten at blive genkendt – fordi man jo ikke ser dem så tæt på, som man gør i tv.

Og jeg må bare sige, at hold. nu. op. Jeg blev blæst bagover af alle skuespillerne.

Kæmpe tak til dem alle, og især stor tak til Nikolaj og Andreas der tog sig tid til at tage en snak,  jeg har allerede sagt til dem at vi ses i Århus 😉 Tak til Aveny-T for de vundne billetter <3 Hvis du har bare en lille bitte interesse i at gå ind og se det, men er lidt i tvivl! DO IT. Jeg er ret sikker på at du vil kunne lide det. Den spiller på Aveny-T indtil d. 9. november.

Jeg kan da godt indrømme, at jeg allerede helt i starten, måtte jeg knibe en lille tåre. Åh hvor var det godt <3 Og det gjorde “ondt” på den helt rigtige måde. Følelserne kom med det samme. Og bagefter var jeg nærmest euforisk. Total lykkefølelse. Jeg er fan 💚

Nu er det jo ikke en bog. Men der er 5 hjerter ud af 5 herfra ❤❤❤❤❤

Aveny-T er et hyggeligt sted, der ligger midt på Frederiksberg ❤ SKAM, Skam sæson 3, Aveny-T, ISAK og EVEN, Størst af alt er kærligheden. Alt er love – man må elske hvem man vil 💚

Jeg har vundet billetterne på facebook. Jeg er på ingen måde blevet bedt om at skrive dette indlæg – det er ren interesse <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægtepagten // Boganmeldelse // Simona Ahrnstedt