India Place // Boganmeldelse // Samantha Young

Kastanjemanden // Boganmeldelse // Søren Sveistrup


Reklame


Boganmeldelse


Titel: Kastanjemanden

Forfatter: Søren Sveistrup

Forlag: Politikens Forlag

Genre: Krimi

Udgivet: 6. Juni 2018

Antal sider: 522

Læst som: Hårdt indbundet bog, modtaget fra Forlaget. 


Kastanjemanden, Anmeldelse af Kastanjemanden, Søren Sveistrup Kasanjemanden, Politikens Forlag, Bøger, Bog, Naia Thulin, Mark HessHuiii.. Så må man da godt nok sige der kom gang i hele følelsesregisteret. Søren Sveistrup – det er ham der har skrevet Forbrydelsen – du ved, den krimiserie der gik i tv for nogle år siden med Sofie Gråbøl? Yes yes – det er ham. Før han gik igang med Kastanjemanden var han nemlig manuskriptforfatter, og gav os bl.a. 3 sæsoner af Forbrydelsen (Og han skrev også Nikolaj og Julie, hvis du husker den). Og den her bog, den er helt på højde med den spænding, og de uforudsete hændelser som vi oplevede i Forbrydelsen. Her er det bare i en bog. Du får det sort på hvidt. Også de voldsomme detaljer. Og du hører alle de medvirkendes tanker.  Altså – det er på den gode måde! Og det er fra første side.

På de første sider er vi nemlig “tilbage i tiden” – en tid, vi først kommer tilbage til igen, langt senere i bogen, hvor det hele “smeltes sammen”. Og man har ingen anelse om, hvor bogen fører hen – det er et plot der ikke er set før, og der er mange overraskelser undervejs.

En ung kvinde findes dræbt og efterladt på en legeplads. Med den ene hånd skåret af, og med en kastanjemand hængende over hovedet på hende.

Kort efter findes endnu en kvinde myrdet. Og endnu en kastanjemand.Kastanjerne viser sig at have spor af socialminister Rosa Hartungs datter, der på mystisk vis forsvandt for et år siden og formodes dræbt. En mand er dømt og i fængsel. Sagen er opklaret.

Naia Thulin, ung efterforsker sættes på sagen, og hurtigt bliver Mark Hess koblet på. Mark er netop blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter. Mark og Naia, leder efter sammenhængen mellem kastanjerne, de myrdede kvinder og Hartungs datter. En morder er løs, og de tror ikke han er færdig.

“Det går hurtigt. Thulin kender ethvert operativsystem, og det tager hende mindre end to minutters tasten med plastikhandskerne at nulstille adgangskoden. Computeren åbner, og på skrivebordet ser de et stort billede af forskellige Disney-figurer. Fedtmule, Anders And og Mickey Mouse. I venstre side af skærmen ligger 12-13 mapper, alle navngivet efter en måned. “Tag det seneste.” Thulin har allerede selv dobbeltklikket på den seneste mappe, ‘September’. En ny fane kommer frem, og der kan nu vælges mellem fem ikoner, der hver især består af et playsymbol. Thulin dobeltklikker på et vilkårligt og ser på billedet, der toner frem. Efter 30 sekunder forstår hun, at hun skulle have gjort, som Genz foreslog. Kvalmen kommer væltende.”

På side 119, sagde jeg – jeg ved hvem morderen er 😉 lol. Det gjorde jeg så ikke. Vi er fanget, og der sker hele tiden nye ting. Man tror måske lige man er ved at være der – men man kan godt se man har ½ bog tilbage, så det kan jo ikke passe – og så sker der nyt i sagen, som man ikke lige havde set komme.

Helt igennem fantastisk krimi. Plottet holder hele vejen, og man skal bare lige læse en enkelt side mere. Nervepirrende. Neglebidende. Spændende. Hårrejsende. Krimi. Og én side mere – den holder jo ikke i længden. Den er ret svær at få lagt fra sig når man er igang. Men det er jo godt man kan læse, imens man rører i pastaskruerne, eller venter på maden i ovnen..

Når det er sagt, så synes jeg den er lang. Jeg tabte lige tråden da jeg var halvvejs, men jeg kom igen. Og det er ikke fordi den ikke er spændende, for det er den – hele vejen. Hvis man er helt igennem krimielsker så skal man læse kastanjemanden. Jeg tror bare lige jeg skulle ha læst en YA roman da jeg var halvvejs – bare for at læse noget andet. For det er normalt sådan jeg gør – en krimi og så noget kærlighedshalløj bagefter. Så kører det for mig 😉

Jeg venter egentlig bare på at Søren Sveistrup skriver næste bog 😀 For det kan han sådan set godt finde ud af.

Og Politiken.. I skuffer altså bare aldrig, med hensyn til tilpasset pressemateriale – at man lige får en kastanje i en tændstikæske. At man lige får mail fra kastanjemanden. Yes – det virker – keep it up. 😉

5 ud af 5 hjerter fra mig. (Okay – jeg har prøvet noget nyt.. 5 x splatterblod – Virker det??)Kastanjemanden, Anmeldelse af Kastanjemanden, Søren Sveistrup Kasanjemanden, Politikens Forlag, Bøger, Bog, Naia Thulin, Mark Hess


Bogen er modtaget til anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg har ingen økonomisk interesse i mine blogindlæg. Jeg skriver om det jeg har lyst til, og som jeg finder passer ind i bloggens tema. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

India Place // Boganmeldelse // Samantha Young