Hold om mig // Boganmeldelse // Jennifer L. Armentrout

SKAM Bøker // Julie Andem’s manus //

Dette bliver på tullenorsk. Bare fordi <3

Nogle af dere vet at jeg var med til å byte på et manus for et års tid siden. Julie Andem hadde donert manus fra et klipp i sesong 3, og overskuddet ville gå til Unicef. Man kunne byde på det. Og det gjorde vi… I stor stil. Vi var ei lita gruppa der endte med at give 109901 kr…. Nogle gav store beløp (virkelig store..) Andre gav litt. Man gav det man kunne. Ingen vet hvor mye hvem gav.

Det syntes Julie Andem virkelig godt om, og derfor ville hun give manusgruppa 2 extra manus. Med hendes egne kommentarer. Det er en lang historie … Men det fik vi, og vi holdte fest og var topp girra.

Det var kun os i manusgruppa der fik disse manus’er. Og vi koste os lenge over at vi visste noe som andre ikke hadde noen som helst aning om. F.eks. Allt er sokk. Det var deritt fønny.

NÅ!. Men manus ville manusgruppa så donere til Skeivt arkiv, og jeg havde nogle af mine beste buss-venner i Oslo i Juni, så de var med den dagen det blev gitt. Det var Julie Andem og noen af skuespillerne også. ! OG ja, du veit.. Der var især én enkelt av dem som jeg mye gjerne hatte møtt… Men sån skulle det ikke være. Det var tross alt viktigere at eldste-guttungen min fik en fin avslutning på efterskolen <3 Men var jeg ked af det? Det tror jeg nok!!Norge, Norway, SKAM, Skam bøker, SKAM uredigeret manus, Skeivt arkiv, SKAM, Julie Andem, Så for en måneds tid siden, gik alle i chok en mandags morgen. Julie hadde på egen insta lagt opp at man kunne køpe bok med hele manus fra sesong 1 – Eva sin sesong. Uredigeret manus. Min chat gik helt i rundsvingninger – og der blev skrevet på kryds og tværs om de skulle bestilles samlet, om man køpte enkeltvis og det var jo faen meg deriiit dyrt at bestille hjem med porto fra Norge.

Jeg og Louise skulle jo til Norge et par uger efter, så vi fik en søt og deilig veninne til å kjøpe den til oss, så vi selv kunne tage den med hjem når vi var der. Vi turde ikke vente til vi selv kom derop, for vi var bange for at de ville være utsolgt!!

I mellemtiden var vi i Danmark så heldige at den kunne køpes på CDON.DK. Og der køpte jeg bok nr. 2. da den utkom et par uker seinere. Sesong 2 – Noora sin sesong.Norge, Norway, SKAM, Skam bøker, SKAM uredigeret manus, Skeivt arkiv, SKAM, Julie Andem, Den er jeg nesten ferdig med óg. Men jeg venter jo virkelig på sesong 3. Isak sin sesong – som dere veit har en helt speciel plass i hjertet mitt.

I bøkerne er der selvfølgelig hele manus (uredigeret) – og også det der er skrevet men måske ikke blev filmet – eller måske blev filmet, men ikke kom med likevel. Der er alle Julie sine kommentarer, og det er dritfønny og lese hvad hun skriver innimellem. Jeg koser meg veldig, og griner (på dansk) høylytt flere gange unnervejs. Og jeg kan allerede nu sige, at det ikke er sidste gangen jeg leser dem. Og de bliver aldri udlånt til andre…

Til Januar utkommer bøkerne i Danmark på Dansk. Det veit jeg ikke helt hvad jeg skal tenke om. Jeg synes egentlig det er veldig synd. For det kan ikke oversettes til dansk. Det halve af det gode går av, hvis det oversettes.Norge, Norway, SKAM, Skam bøker, SKAM uredigeret manus, Skeivt arkiv, SKAM, Julie Andem, Det jeg egentlig ville sige med denne post var, at der er noe jeg har tenkt veldig mye over. Jeg kunne godt tenke mig å høre hvad betydning SKAM har hatt for andre. Jeg veit hvad den har betydet for meg og nogle veninner – men veit hele verden det? (Heile verden er nok likeglad.. Men..)  Veit folk rundt omkring hvad den har betydet for os? For os som virkelig er fans? Og hvilken sesong der har haft størst betydning for dem. Og jeg hører stadigvæk folk sige – nei, det er ikke noe for meg – det er jo tenåringer, og hvad skulle vi se den serie for. Og nu må du da snart være ovre det der SKAM – den er jo slutt!! Eh.. nei, SKAM slutter aldri..

Nu har jeg tenkt at spørge nogle folk om, hvad serien har betydet for dem.

Vil I læse med?

Jeg har andre posts ang. SKAM på bloggen – søg i øverste høyre hjørne, om du er interesseret.

Håper ikke du blev trøtt unnerveis med mit tullenorsk. Var det til å forstå?

Billeder af de 2 fine bøkerne, der er utkommet. Norge, Norway, SKAM, Skam bøker, SKAM uredigeret manus, Skeivt arkiv, SKAM, Julie Andem,

Jeg har selv købt bøkerne, og er ikke blevet bedt om at skrive dette indlæg. Jeg har ingen økonomisk interesse i at blogge. Jeg blogger om det jeg har lyst til, og som jeg synes passer ind i bloggens temaer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold om mig // Boganmeldelse // Jennifer L. Armentrout