Sommermørke // Boganmeldelse // Stina Jackson

Ægtepagten // Boganmeldelse // Simona Ahrnstedt

Reklame

Boganmeldelse

Titel: Ægtepagten

Forfatter: Simona Ahrnstedt

Forlag: Flamingo Books

Genre: Kærlighed / historisk romance

Antal sider: 400

Udgivet: 20. september 2018

Læst som: Papirbog. Modtaget af forlagetÆgtepagten, Flamingo Books, Anmeldelse af Ægtepagten af Simona Ahrnstedt, Simona Ahrnstedt, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldereksemplar, Bagsidetekst:

Stockholm, december 1880. Beatrice Lövenström, en ung kvinde fra det bedre borgerskab, er i operaen med sin onkel og hans familie. Her møder hun Seth Hammerstaal, der er lige så karismatisk, som han er berygtet. Han er en af de rigeste mænd i Sverige og en notorisk forfører, der ikke har meget til overs for samfundets regler. Deres tilfældige møde sætter gang i noget ustoppeligt. Seth bliver fascineret af Beatrices intelligens, skønhed og ligefremhed, og det varer ikke længe, før de har fået viklet sig ind i en lidenskabelig, men kompliceret kærlighedsaffære. For på trods af deres kærlighed er der allerede blevet sat planer i værk for at holde dem fra hinanden. Mennesker tæt på Beatrice har indgået aftaler og lagt planer for hende, der ikke inkluderer hendes lykke eller Seth. 

****************************************************************************************************

“Da Edvard forlod arbejdsværelset for at informere Sofia og Beatrice om, at de havde fået tilladelse til at besøge familien Stjerneskanz på Gröndal, spekulerede han på, om det ville komplicere tingene, at  han pludselig syntes, at den førhen så grimme og magre kusine var vældig interessant. Jeg har ikke opdaget det før, tænkte han og lagde hånden på dørhåndtaget. Men Beatrice er blevet kvinde. Edvard åbnede døren til morens salon, hvor kvinderne afventede besked.”

Indimellem bliver man lidt træt af det hele, og tænker at de må tage sig sammen 😉 Men vilkårene var bare anderledes i 1800-tallet. Der var det ikke så let lige at sige præcis hvad man følte. Det er der også mange der har svært ved i dag, bevares. Men det er mere lovligt 😉 Kvinderne dengang skulle ikke ytre sig, eller bestemme noget…

“Seth gjorde alt, hvad han kunne for at blæse på Beatrice, men det var umuligt, når hun sad i hans balsal og flirtede åbenlyst med enhver mand, der passerede hende. Hun sad omgivet af en gruppe mænd, der efter alt at dømme konkurrerede om hendes opmærksomhed, og da endnu en af hendes perlende grin lød ud over balsalen, måtte han stille sig glas fra sig, før han knuste det i hånden. Hvorfor var der ingen, der greb ind overfor denne upassende opførsel? Var de blinde? Han fnøs. Hvis ingen anden tog det op med hende, var han tvunget til det. Det var hans forbandede pligt. Han trak en hånd gennem håret. Man skulle tro, han var den eneste ansvarsbevidste mand til stede. Det her var helt bestemt den første og sidste gang, han tilbød at holde forlovelsesfest.”

Bogen minder på mange måder om dem jeg læste i mine teenageår. Fra gammel tid. Forbudt kærlighed, forbudte længsler og følelser, kvinder der alligevel forsøger at få det bedste ud af livet og tingenes tilstand. Om det nære venskab man kan have med sine kusiner, eller tætte veninder. Og også om, at tiden alligevel ikke ændrer sig på alle måder. Kærlighed er kærlighed. Og det er det stadigvæk. Bøger jeg læste i en tid, hvor jeg ikke kendte alt til verden. Hvor alt kærlighed blev slugt råt.

Simona skriver fantastisk, og det gør hun også i denne. Leger med ordene, og formår at få det “gamle” frem, så det virker naturligt og fint.

“Uden appetit flyttede hun rundt på maden på tallerknen. “Er De en af de kvinder, der sulter sig fo rat blive tynde?” spurgte hendes bordherre. “Jeg blev advaret imod, at indholdet i retterne kunne stamme fra de der,” hviskede hun tilbage og så på de udstoppede hoveder. Manden så så forskrækket ud, at hun brast i latter. “Nej, tilgiv mig, det var bare for sjov,” sagde hun, blinkede og tog en demonstrativ bid. “Hvorfor gør kvinder det?” spurgte han undrende. “Sulter sig, mener jeg.” “Det er vel som med alt andet; vi gør det for jeres skyld.” ” En kvindes opgave er at være en pryd for sin mand,” sagde Rosenschiöld højt fra hendes anden side. “Alle ved, at der er stor forskel på mænd og kvinder, især i vores samfundsklasse,” fortsatte greven, og manden ved Beatrices anden side nikkede høfligt. “Kvinder skal spare på deres energi. De er ikke som vi mænd, de bliver udmattet af intellektuelt arbejde, og det er det, der gør dem svage, ikke manglen på mad.” 

Der er 4 ud af 5 hjerter  ❤❤❤❤  til Ægtepagten. Den var sød, hyggelig og virkelig godt skrevet. Jeg mangler bare lige den sidste gnist, til at jeg kan holdes fanget hele vejen igennem bogen. Men god dét er den ❤️ Og jeg anbefaler den til alle der er vild med Simona’s bøger. Eller med bøger der er skrevet om 1800-tallets kærlighed og vilkår.Ægtepagten, Flamingo Books, Anmeldelse af Ægtepagten af Simona Ahrnstedt, Simona Ahrnstedt, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Anmeldereksemplar, Bogen er modtaget i gave. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Bloggen er mit frirum. Mit helle. Min yoga, og jeg bliver ved så længe jeg synes det er sjovt. <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommermørke // Boganmeldelse // Stina Jackson