Hvepsestik // Boganmeldelse // Line Vester Larsen

Mere at holde af // Boganmeldelse // Faith Andrews

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Mere at holde af

Originaltitel: Moore to love

Forfatter: Faith Andrews

Forlag: Palatium Books

Genre: NA

Udgivet: 2020

Antal sider: 316

Læst som: Bog. Modtaget af forlagetFaith Andrews, Palatium Books, Mere at holde af, Moore to Love, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, Roman, anmeldelse, boganmeldelse, anmeldelse Faith Andrews, anmeldereksemplar,

Fra bagsideteksten:

Engang troede jeg, at livet ville være lettere og rarere, hvis jeg var høj, blond og tynd som en supermodel. Men i virkeligheden er livet – ligesom de fleste almindelige kvinder – fuld af former og fejl. Men livet rummer også uendelige muligheder for at lære, at det ikke er tallet på vægten, der viser, hvad hjertet er i stand til. Efter i årevis at have kæmpet med dårligt selvværd og været på utallige kure, har jeg endelig besluttet at få mig en personlig træner. Min brors forlovede har entusiastisk hjulpet mig med alt for meget motivation, og nu er jeg, Madeline “Leni” Moore, klar til at smide bekymringerne over bord. Det er så lige indtil, jeg løber frontalt ind i et træ og kolliderer med ham. Lane Sheffield, ham som man kun kan savle over. På afstand. Første gang, jeg så ham på løbestien, blev jeg underligt varm helt nye steder. Han er klart over mit niveau. Han er slank, elegant og atletisk i modsætning til mig, der er stor, kedelig og i dårlig form. Der er ingen grund til, at Lane kan lide mig, men… det kan han, og denne uvante opmærksomhed gør mig forvirret. Komplet forvirret. Det, der begyndte som en sund rejse for at smide nogle kilo, ender som en mission for at finde mit sande jeg. Vil behovet for at passe ind og endelig have én at kalde min, føre mig mod mit mål om at tabe mig eller mit mål om at blive lykkelig? Jeg har fokuseret så længe på at blive tynd, at jeg ikke ved, at ikke al skønhed kan ses med det blotte øje. 

******************************************************************

“Hans olivenfarvede T-shirt får hans øjne til at se endnu mere grønne ud end normalt, selv i det dæmpede skær fra stearinlyset. Og de arme. Pistoler, siger jeg dig. Dødbringende, sexede våben til masseødelæggelse af ovarier. Tænk, at en mand med så perfekt en fysik lige har haft sin hånd i min – en kvinde fra det komplet modsatte kropsspektrum.”

En bog om at elske sig selv. På godt og ondt. At føle sig tilpas i egen krop. Også selvom man måske synes man godt kunne ha tabt et par kg. mere. Men at føle sig god nok. At møde nye mennesker. Kærlighed. Venskab. En bog man kan spejle sig i. For helt ærligt – har vi ikke alle prøvet at skulle tabe sig lidt? for hvis jeg gør det, så har jeg det bedre/kan han bedre lide mig/vil hun hellere være veninde med mig/så kan jeg endelig købe det tøj jeg har lyst til/ så bliver jeg lykkelig – ja, fortsæt selv.. Men! Hvis man har et problem med mad, eller sin vægt, kan bogen godt være en trigger til at få det skidt. Det synes jeg bare man skal være opmærksom på.

“Mit vrøvl afføder endnu et grin fra halsen. “Mr. Fancy Pants og Karaoke Pigen. Kan du se det for dig?” Og se det for mig, dét kan jeg. Faktisk stirrer jeg lidt for intenst på det perfekte billede af mit indre. Der er intet, jeg hellere vil, end at udforske den her skønne, næsten behagelige flirt, som vi har kørende, men jeg holder igen for ikke at virke, som om jeg er for meget eller for hurtig. Før dagen i går var Lane bare en fremmed. I dag er vi venner. Jeg tager den lille sejr og nyder den lidt, før jeg prøver at sælge hele bjørnen til en, der måske ikke engang vil have skindet.” 

 Faith skriver fantastisk. Hun er morsom. Ærlig. Alvorlig. Man føler man har mærket det hele på egen krop. Usikkerheden over at møde et nyt menneske. Hvad tænker de om én? Der er humor med hele vejen, og jeg elsker den måde hun skriver på. Jeg håber helt klart, at vi hører mere til hende i DK.

“Jeg overgiver mig søvningt til den virkelighed, at jeg ikke kan lade en mands følelser eller afvisninger afgøre, hvem jeg er. Før jeg løb ind i det træ, var jeg på rette spor – jeg var på vej til at elske mig selv. Uanset om han er bøsse, til piger eller noget tredje, så kan jeg ikke lade ham, eller nogen anden mand for den sags skyld, få mig til at tvivle på mig selv. Enhver, der har den slags indflydelse, er bare for langt ude.”

Måske er ting ikke altid som de ser ud til. Selvsikre folk, har også tit noget de slås med, som du ikke kan se. Den perfekte krop du ser på andre – mænd eller kvinder – er ikke sikkert den er så perfekt som det ses. Og det er slet ikke sikkert at personen selv, ser den som perfekt.

“Den eneste logiske forklaring er, at han ikke finder mig fysisk tiltrækkende. Det er nemt nok at love noget over telefonen eller på sms, men det kan sagtens være, at når først han ser mig – hvert eneste kurvede gram af mig – så pumper blodet ikke derhen, hvor det skal. Ved den rystende erkendelse tager jeg hænderne op til øjnene, som om det kan beskytte mig mod sandheden. “Åh, nej,” afbryder han mit selvhad, før jeg har mulighed for at sætte ord på mine tanker. “Det her har ikke noget med dig at gøre, Leni. Jeg ved, hvad du tænker, men du har ikke gjort noget forkert. Det her handler alt sammen om mig.” “Hvordan skal jeg kunne tro på det? Hver gang vi er tæt på at være sammen, bakker du ud. Det er okay, hvis du ikke er seksuelt tiltrukket af mig, jeg forstår det godt.” Jeg vil ikke forstå. Jeg mener det bliver jeg nødt til, men jeg vil virkelig ikke have det godt med at blive slået op med på den her måde. Rocky Road, jeg er på vej” 

Lige præcis dét scenarie tror jeg mange har prøvet. At det selvfølgelig er MIN skyld. Det er fordi han ikke er tiltrukket af mig. Jeg er for tyk. Jeg ved det. Jeg tænder ham ikke. Selvfølgelig gør jeg ikke det. Jeg mener – se på mig! Men langt de fleste gange ER det ikke din skyld. Der er meget der spiller ind. Og det er svært at være i – om du er 19, 29 eller 49.

“Min vidunderlige, dejlige, smukke veninde, der har været lidt omkring. Hun er ikke ligefrem billig, men… okay, det er måske et definitionsspørgsmål… men det jeg mener er, at Tatum ved, hvad det vil sige at date, og jeg er skidebange for at høre hendes hudlæst ærlige mening omkring fadæsen.”

Skønt persongalleri vi møder. De er der alle sammen. De selvsikre, de usikre, dem med den perfekte krop, den uperfekte, dem der elsker sig selv og dem der ikke gør. Sportsfanatikeren, og dem der helst ikke går 10 skridt der kan være overflødige. Faith Andrews skriver i sin tak til sidst, at hun også selv lod usikkerheden få overtaget. Og giver kudos, til dig, hvis du ikke har tænkt at der var noget der godt kunne være bedre. Alle kan sikkert sætte sig i Leni’s sted pga. en skønhedsfejl, eller mangel på selvtillid. Så på en måde er denne bog også en stor DU ER IKKE ALENE hilsen. Til os alle. (Tak SKAM, for endnu en reference 😉 )

Faith Andrews er kendt for at skrive bøger man kan spejle sig i, og får alle følelser frem. Hendes første udgivne bog kom i 2013, og hun har altid skrevet. Hun bor i New York med sin mand og 3 døtre. Hun er altid igang med en bog, eller igang med at skrive den næste. OG så tror hun på kærlighed ved første blik ❤️

Der er 5 hjerter ud af 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ til Mere at holde af. Jeg var underholdt fra start til slut. Og ja, her var også mange citater 😉 Bogen flyder nærmest over af gode citater – så der er masser af dem endnu 😉 Sæt i gang.Faith Andrews, Palatium Books, Mere at holde af, Moore to Love, Krummes Krummelurer, Krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, Roman, anmeldelse, boganmeldelse, anmeldelse Faith Andrews, anmeldereksemplar, Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg, og har ingen økonomisk interesse i bloggen. Jeg skriver om det jeg finder interessant, og i tråd med bloggens temaer. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvepsestik // Boganmeldelse // Line Vester Larsen