HEVI Sugaring

Blå, blå efterårsbølger // Boganmeldelse // Christoffer Holst

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Blå, blå efterårsbølger

Forfatter: Christoffer Holst

Forlag: Flamingo

Serie: Cilla Storm – 2. del.

Genre: Krimi og kærlighed

Udgivet: September 2020

Antal sider: 232

Læst som: Bog, modtaget af forlaget

 Christoffer Holst, Flamingo, Flamingo books, kærlighed, krimi, En Cilla Storm-krimi, Cilla Storm, Blå blå efterårsbølger, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar, Fra bagsideteksten:

Det er blevet efterår, og Cilla Storm arbejder som kriminalreporter. Hun bor hos sin bedste ven og drikker ofte vin sammen med Rosie, den ældre dame, som hun mødte på Bullholmen. Men hendes forhold til den charmerende politimand Adam er stadig ikke helt afklaret. Hvorfor har han så svært ved at bestemme sig? På det nye job får Cilla til opgave at grave i, hvad der skete med societystjernen Laila Damm, som forsvandt sporløst i 1988. Sporene leder Cilla til Stockholms skærgård. Sideløbende rejser skuespilleren Ellen Svensson til Nordirland for at tage sig af sine forældres dødsbo. Der finder hun noget, der får hende til at vende tilbage til Sverige i al hast. På et koldt og vindomblæst Bullholmen krydser Cillas og Ellas veje, og sammen begynder de at afdække øens mørke fortid. 

*********************************************

Jeg havde glædet mig til at læse mere om Cilla og Rosie – jeg synes deres forhold er super fedt, og givende for begge parter. Og selvfølgelig også om at læse mere om Adam og Cilla. Adam er nok lidt typisk mand… kan ikke rigtigt bestemme sig for hvad han stiller op med Cilla. Eller måske tænker han bare ikke over det, på helt samme måde som Cilla? Cilla vil gerne have en afklaring! Hvad er de? Er de noget? Eller spiser de bare sammen en gang imellem. Hun vil gerne at deres “forhold” tager skridtet videre, hun vil gerne have at de er kærester.. Hvorfor kan han ikke indse det… 😉 (Ohhh the joy of single-ness 😉 been there, done that 😉 )

“”Men det er jo lige det. Det er jo ikke noget forhold, vi dater jo knap nok. Vi gør… ingenting.” Jeg tager en slurk vin og sukker. Føler mig pludselig lidt latterlig. Det er ikke spor sjovt at være desperat. Og ikke særlig tiltrækkende. Det handler i øvrigt ikke om at være sammen med en bare for at være sammen med nogen. Jeg kan overleve uden at have en kæreste, det blev tydeligt i løbet af det sidste år, da min ekskæreste forsvandt ud af mit liv. Jeg kan lave mad, jeg kan sove godt om natten, jeg kan have det sjovt med Zacke og Jonathan. Så det handler ikke om en fyr. Det handler om Adam. I løbet af efteråret har han gjort mit liv bedre de korte stunder, det er lykkedes os at se hinanden. I løbet af få sekunder. Det er tilstrækkeligt med hans underfundige smil eller måden, han bevæger sig, eller bare at se på ham, når han drikker af et glas (han møder ligsom drikken med blikket). Han får sommerfugle til at danse i min mave, han giver mig lyst til at grine. “Du skal ikke stresse over det, Cilla,” siger Zacke. “En ting ad gangen.” “Vi har set hinanden i tre måneder. Hvis det havde været i 1800-tallet, havde jeg været gravid med mit femte barn på nuværende tidspunkt.”

Cilla og Rosie tager på spatur, og havner midt i et bryllup. Det er hyggeligt, og de er jo tilpas nygsgerrige til, at de lytter en “lille smule” med 😉 Slapper af, drikker vin og glæder sig til at være sammen om denne skønne oplevelse. Men så sker der et mord.

Adam kommer selvfølgelig forbi, fordi han skal efterforske sagen, og hverken Cilla eller Adam ved hvor de står, i forhold til hinanden.

“Hvor er jeg glad for, at du kunne komme i aften,” siger Adam. “Jeg er glad for, at du inviterede.” “Vi skal have frisk pasta og bolognese. Håber, du kan lide det?” Om jeg kan lide det? Han havde kunnet servere fiskepinde, opvarmet i brødristeren, sprøjetelakeret med sennep, og jeg havde været helt tilfreds. “Det lyder dejligt. Det passer sikkert også perfekt til vinen!” Smilehullerne, de hemmelige smilehuller, der burde komme med advarselsskilte, dukker frem i hans kinder, da han smiler, og jeg må tage en dyb indånding for ikke at kaste mig over ham. Selvfølgelig er det dejligt med bolognese, men hvordan skal jeg tænke på mad, når han sidder lige overfor mig og ser ud, som han gør? Den tætsiddende poloskjorte, de slidte jeans, det bølgende, mørke hår, og hans øjne. Og den let solbrændte hud. Selvom det er oktober, og alle andre i byen ligner pizzadej, der er sat til hævning, ser Adam Ångström ud, som om han netop er vendt hjem efter en uge i troperne.”

Ella Svensson rejser tilbage til Irland, for at rydde op i sine forældres dødsbo. Her finder hun noget der får hele livet til at spejlvende sig. Noget giver pludselig mening. Hun haster tilbage til Stockholm igen.

Cilla er den sidste person der har talt med den afdøde, så hun er selvfølgelig viklet helt ind i sagen. Igen.

Jeg er helt vild med Zacke og Jonathan. Det er de perfekte venner. De elsker Cilla ubetinget, og vil gøre alt for hende. Og derfor er det heller intet problem for dem, at hun camper på deres sofa en tid.

“”Hvordan går det med maden, er der noget jeg skal hjælpe med?” “Ja, skat, lad være med at gå i vejen. Det er den bedste hjælp, du kan give med hensyn til madlavning.” Jeg himler med øjnene, og Jonathan griner.”

Og med et plottwist til sidst. Jeg havde ikke… set det komme.

Ganske god bog. Jeg vil nok ikke kalde den krimi, men mere en spændingsroman. Den første Cilla Storm-krimi fik 5 hjerter, og jeg synes den var lidt bedre end denne. Der var mere spænding på en måde, her var det som om, det hele var lidt for tilfældigt. Jeg får en smule tics 😂 af at Cilla og Rosie blander sig i alting, og at Adam “lader” være med at irettesætte dem, når de simpelthen blander sig for meget i efterforskningen (igen). Men den er samtidig, til tider, hysterisk morsom, og jeg har leet højt mens jeg har læst. Og jeg synes Christoffer Holst skriver helt fantastisk. Alvorligt, blandet med en smule satire. Dét er jeg vild med.

Der er 4 hjerter ud af 5 💙💙💙💙 til Blå, blå efterårsbølger. Christoffer Holst, Flamingo, Flamingo books, kærlighed, krimi, En Cilla Storm-krimi, Cilla Storm, Blå blå efterårsbølger, krummeskrummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, anbefaling, anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive dette indlæg. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får, og jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Jeg har ingen økonomisk interesse i bloggen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HEVI Sugaring