Claire Estelle 8 // November Challenge

Mærket for Livet // Emelie Schepp


Boganmeldelse


mærket for livet 765

En ni-årig pige vågner op på sygehuset, og kan ikke huske hvem hun er, hvor hun er, eller hvor hun hører til.

Vi møder andre børn, og voksne. Skrækslagne. Vi kender dem ikke. Ved ikke hvor de er. Hvad skal de ?

Jana Berzelius er anklager, og skal sammen med politiets Mia Bolander og Henrik Levin, lede forundersøgelsen i en sag om migrationsværkets myrdede chef. Der sker flere mord. Og i første omgang, ved man ikke om de har noget med hinanden at gøre, eller om det er tilfældigheder at de sker på samme tid.

Jana blandes ind i et spind af løgne, vanskeligheder, hemmeligheder og spekulationer. Hun forsøger at lede efterforskningen, samtidig med at hun har et ben inde i efterforskningen. Men hvordan ? Hun begynder at huske ting fra barndommen, og møder nogle af de mennesker hun har kendt engang. Og vi følger med i både hendes, og de andres privatliv.

Vi kommer indenom menneskesmugling, kidnapning, mord og løgne, i en thriller som er første del i en serie om Jana Berzelius.

Jeg synes det er en lidt forvirrende bog, fordi der er virkelig mange mennesker at forholde sig til. Jeg kan næsten ikke overskue at vi skal lære dem alle sammen at kende. Det er en god historie, et godt plot. Og faktisk super spændende. Jeg synes dog den var svær at komme igang med, og at den er lidt langtrukken, og nogle gange er beskrivelserne virkelig lange, og ikke af noget speciel grund – lidt for meget “fyldstof”. Det er som om den bare skal have en vis længde, og derfor skriver man lige lidt mere. Det meste er virkelighedstro, og noget der sagtens kunne ske. Men der er også nogle gange, hvor jeg lige tænkte: aaarrhh…, kan det nu også lade sig gøre.

Den lader helt sikkert op til at der kommer en bog mere. Og selvom jeg synes den var langtrukken, så tror jeg nok lige jeg skal se hvordan det videre går med Jana og hendes kollegaer..

Den får 3 hjerter fra mig. Fordi jeg synes plottet er godt, og hun skriver godt. Men jeg var ikke”fanget”, som jeg ofte er det med krimier.

Find bogen hos Plusbog.dk lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Claire Estelle 8 // November Challenge