Nivea

Pagten // Boganmeldelse // Michael Katz Krefeld


Reklame


Boganmeldelse


Titel: Pagten

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Serie: Ravn (og Møffe)

Genre: Krimi

Udgives: 2. November 2017

Antal sider: 414 sider

Læst som: Papirbog – anmeldereksemplar – modtaget fra Lindhardt og Ringhof


Michael Katz Krefeld, Pagten, Lindhardt og Ringhof, Pagten Michael Katz Krefeld, Ravn og Møffe, Michael Katz Krefeld Pagten, Anmeldelse, Så er der nyt fra Ravn og Møffe. Den 5. selvstændige krimi i serien om privatopdageren Thomas Ravnsholdt.

Ravn arbejdede på Station 1 i København, men efter drabet på sin kæreste Eva, siger han både job og lejlighed op, og flytter på en gammel båd med sin hund Møffe.

Ravn får nye oplysninger angående mordet på Eva. Selvom det nu er 5 år siden hun blev fundet død i deres fælles lejlighed, er Ravn stadig meget påvirket af sagen, og han har aldrig helt kunnet finde ro i, at det skulle være en ulykke. Kaminsky, der er dømt for at have slået en politibetjent ihjel, er fortsat i fængsel, men har fået advokaten Christopher Bruhn til at kontakte Ravn, da han har nye  og afgørende oplysninger i sagen. Det viser sig nemlig, at den dag Eva blev dræbt, skulle hun have mødtes med en Kim Gilford. Ingen vidste hvad mødet gik ud på, men også Kim kom ud for en forfærdelig ulykke den dag…. hemmeligheden tog de sig derfor begge med i graven.

De nye oplysninger fører tilbage til dagene før Eva’s død. Oplysninger der peger i retningen af at flere betjente, og Ravn’s tidligere kollegaer er dybt korrupte. Spor der fører helt op i anklagemyndigheden.

Det er en farlig jagt Ravn begynder. Han får hjælp af sin gode ven og journalist Eduardo.  Ravn kommer tæt på, og nogle gange måske lidt for tæt. Han er et par gange meget tæt på at miste livet, og man bliver faktisk lidt bekymret for ham undervejs.

Samtidigt med at de prøver at løse det hele, skal Eduardo giftes, og Ravn er selvfølgelig den han taler med om det. Men Eduardo indvier også Ravn i nogle af de søgemaskiner han kan bruge i sit arbejde, og som Ravn slet ikke har forstand på.“Det vil være som at begive sig ud på en tidsrejse og gennemsøge et uendeligt antal terabytes med bind for øjnene.

“Du taler sort igen. Men kan man så det?”

“Nej.” Ravn så skuffet på ham. “MAN kan ikke, men Sofus kan.” Smilte Eduardo.

“Sofus? Er det endnu et program?”

“Nej, nej, Sofus er en af landets bedste hackere. Kalder sig også for “Master-Blaster.”

Det er en eksplosiv historie (.. helt bogstaveligt 😉 ) der tager os med hele vejen rundt. Rundt om kærlighed, dybe venskaber, og mord. Ravn kommer måske lige tæt nok på Ivona, ifølge Kaminsky, og han vil gøre alt for at få en ende på Ravn. Det eneste Ravn vil, er at hjælpe Ivona og pigerne, da de står til udvisning af Danmark.

Den trækker, helt naturligt, tråde tilbage i de 4 forrige bøger, men man kan faktisk godt læse med herfra hvis man vil. Jeg var allerede hooked på side 13. Så ved man det bliver en god bog. “Han vidste, at Ravns gamle motorbåd lå her et sted, og han spejdede efter den blandt bådene, som lå fortøjet langs kajen. Da han nåede ned i den anden ende af gaden, fik han øje på bulldoggen, der stod på fordækket af en gammel skude. I det samme spottede han Ravn, der gik rundt nede i kahytten. Han standsede vognen og holdt ind til siden. Det skulle gå hurtigt, det her. Allerhelst nede i kahytten. Han knappede spændet på skeden op og tog sin jagtkniv frem. Et leverstik var alt, hvad der skulle til. Svinet ville langsomt forbløde, uden at nogen kunne redde ham.”

Spændende og virkelig velskrevet – præcis som det plejer når Katz Krefeld skriver. Den er spændende og uforudsigelig til sidste side, og man ved ikke helt hvad der venter. Jeg ved bare, at jeg allererede glæder mig til næste bog i samlingen. Der er forøvrigt planlagt 10 stk. Ravn krimier i alt.

Møffe og Ravn styrer stadig. Så hvis du ikke allerede er på team Ravn&Møffe – er det bare på tide at få startet 😀 Vidste du I øvrigt at det var Michael Katz Krefeld, der vandt Martha-prisen i 2016, som Danskernes Yndlingsforfatter?

Der er 5 ud af 5 hjerter til Pagten. Den er nervepirrende spændende, og super godt skrevet. Udkommer d. 2. november. 


Bogen er modtaget til anmeldelse. Jeg tjener ingen penge på at skrive denne anmeldelse, og det er altid min helt ærlige mening du får. Jeg skriver om det jeg finder passende og i bloggens tema. 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nivea