Blodspor // Boganmeldelse // Julie Hastrup

Motiv X // Boganmeldelse // Stefan Ahnhem

Reklame

Titel: Motiv X

Forfatter: Stefan Ahnhem

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Serie: Fabian Risk

Genre: Krimi

Antal sider: 448

Udgivet: 28. september 2018

Læst som: Hårdt indbundet bog, modtaget af forlaget.Stefan Ahnhem, Lindhardt og Ringhof, Anmeldereksemplar, Atten grader minus, Anmeldelse, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Offer uden ansigt, Den niende grav, Bloggermøde, Blogger, Forfattermøde, Café Stiften, Århus, Krumme anmelderEn ung syrisk dreng findes brutalt myrdet. Er det racisme? Er det tilfældigt? Familiedrama? En dreng på 11 år, med et smukt navn og en jakke med spiderman-knapper. Han skulle tage tomme glas og flasker med ned i skralderummet på vej til skole, men så langt var han aldrig kommet.

Tuvesson har endelig erkendt at hun har brug for hjælp til at komme videre i sit liv. .

Fabian har egentlig nok at gøre med at holde sammen på familien. Matilda kommer hjem fra sygehuset, og han vil gerne bruge tid sammen med hende, Sonja og Theodor. Matilda har forandret sig, og det har Fabian det rigtig svært ved.

“”Hvis du er interesseret i løse antagelser og teorier, burde du kontakte min kollega Arne Gruvesson i stedet,” fortsatten Flätan. “Han er noget af en specialist, når det drejer sig om forhastede konklusioner og sjusk””

Samtidigt er Theodor stadig mest på sit værelse, med musikken dundrende ud af højttalerne. Selvom Fabian og Sonja ved hvad der skete /var sket da han kom hjem med pistolen, vil Theodor ikke tale om det. Han lukker sig inde, og alle andre ude. Fabian forsøger så godt han kan, men Sonja vil ikke engageres. Til sidst går han dog med til at angive sig selv, så de alle kan få ro.

Men selvom Fabian har taget orlov for at være der for familien, bliver han naturligvis ! (dét er jo Fabian.. 😉 ) kaldt på arbejde da Tuvesson ringer. Et nyt drab har fundet sted, og da de har nok i forvejen bliver Fabian nødt til at hjælpe.

“”Du har rare øjne. Det er nok for mig. Min mand syntes altid, jeg var for godtroende. Men hvad er pointen med det hele, hvis vi ikke kan stole på hinanden?””

Matilda fik at vide af Quijabrættet, at én i hendes familie skulle dø. Det sagde Greta! Og når det nu ikke blev hende selv, vil hun gerne vide hvem det så er! Så hun lokker Esmaralda til at forsøge igen.

“Hvorfor svarer hun ikke?” Sagde Matilda, som endelig lød præcis som hun plejede igen. “Måske vil hun ikke?” “Vil ikke? Hun kan da ikke først sige A og så bare skide på B”. “Det er lige præcis det, hu kan. Det er det, som er hele pointen. De kan gøre nøjagtig, hvad de vil. Det er derfor, man ikke skal genere dem unødigt.” 

En kvinde vågner op i sin lejlighed, og tjekker sin telefon. Meget fortumlet opdager hun at der er et nyt baggrundsbillede. Det er af hende selv. Mens hun sover. Der har været nogen i hendes lejlighed mens hun sov!. Taget et billede af hende, og brugt som baggrund. Men hvordan kan nogen overhovedet komme ind i hendes telefon? Det har Mollander et svar på!

Og hvordan er det lige med Mollander? Havde Elvin fat i noget da han gik igang med at undersøge ham. Og kan Fabian tage over –  selvom han mangler en masse oplysninger. Han ender med at besøge Mollanders kone, for at stille hende en masse spørgsmål.

“”Hvor irriterende det end er, må jeg indrømme, at det lige præcis er det, jeg godt kan lide ved dig. Nu skal du ikke drage nogen forhastede konklusioner. Jeg mener stadig, at du er nøjagtig lige så inkompetent som de fleste efterforskere i det her land. Men i det mindste er du dedekeret. Det er mere, end hvad man kan sige om visse af dine sløve padder til kolleger. Vil du have te forresten?””

Lilja har i flere år forsøgt at forlade sin mand. Nu har hun endelig en virkelig god grund til at gøre alvor af det. De andre gange har det været tomme trusler – hvilket han har vidst. Men han har manipuleret hende, og forsøgt at fortælle hende at hun ikke kan klare sig uden ham. Og efter et voldsomt møgfald, bliver han altid blid som et lam. Nu er det alvor – men derfor er det alligevel en svær beslutning for hende. Samtidigt får hun rodet op i noget som hun ikke skulle blande sig i. Hun deltager nemlig i et hemmeligt møde med Sverigedemokraterna, hvor Landertz holder tale.

“Lilja spurtede over parkeringspladsen og så døren i førersiden blive åbnet af en ældre mand, som steg ud, tog et par skridt og derefter bøjede sig ned mod kroppen, som formodentlig lå lige ved siden af bilen. Hun kunne kun håbe på, at han havde overlevet. Der var næsten intet værre end gerningsmnd, som kujonagtigt gik hen og døde, inden de havde nået at forklare deres motiv.”

Sleizner leder fortsat efter Dunja. Han besøger hendes gamle lejlighed – men der bor en anden. Han tjekker steder ud hun plejer at komme. Han bestikker tidligere arbejdskollegaer, så han kan tjekke bankoplysninger og alle ting hun gør. Men hun er som sunket i jorden.

“Men denne gang havde hans knyttede hånd fuldført hele sin bane gennem luften uden afbrydelser, og på en næsten sygelig måde følte hun en lettelse, en form for taknemmelighed, over, at han endelige var gået over grænsen, og ingen verdens ting kunne gøre det ugjort.”

Der går et gys igennem mig allerede på bogens første sider, da vi hører om hvordan det er gået Matilda, som i forrige  bog blev skudt. Og da de finder drengen den unge dreng. Ahnhem har aldrig været bleg for at bruge børn i sine bøger – som han siger – ting sker også for børn, og jeg vil ikke diskriminere – historien skal fortælles som den er.

Bogens forside, afslører også så meget at man ser en hånd på indersiden af en vaskemaskine. Og så er stilen ligesom lagt.

Stefan formår at have læseren i sin hule hånd fra start til slut. Man har aldrig en fornemmelse af hvordan næste side ser ud. Pludselig kan det, som man har læst på forrige side, vise sig at være helt ude i skoven, og det hele vender 180 grader. Dét er en spændende bog, hvis du spørger mig. Men sådan har alle de 4 Fabian Risk bøger været. Respekt! For at kunne holde spændingen igennem så mange sider.. Og bogen ligger op til nr. 5. som jeg heldigvis ved, at Stefan Ahnhem er i gang med allerede. Det kan faktisk kun gå for langsomt 😉 For der er en del løse ender, som jeg mangler svar på. Men det tænker jeg kommer i næste omgang 😉

Mandag d. 24. september mødte jeg Stefan Ahnhem sammen med Lindhardt og Ringhof på Café Stiften i Århus. En rigtig hyggelig eftermiddag hvor vi fik et indblik ind i Stefans verden.Der er naturligvis også 5 hjerter ud af 5, til Motiv X, ligesom jeg har givet de 3 første bøger.Stefan Ahnhem, Motiv X, Lindhardt og Ringhof, Krummes Krummelurer, Krumme læser, Krumme anbefaler, Boganmeldelse, Anmeldelse, Fabian Risk,

Bogen er modtaget med henblik på anmeldelse. Jeg bliver ikke betalt for at skrive dette indlæg. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Jeg har ingen økonomisk interesse i mine indlæg. 

2 kommentarer

 • Den lyder virkelig spændende! Jeg mangler snart en ny bog at dykke ned i, så den kunne helt sikkert være et godt bud 🙂
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krummes Krummelurer

   De kan i hvertfald alle anbefales. Jeg synes du skulle læse dem fra starten 😉 Hvis du altså har tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blodspor // Boganmeldelse // Julie Hastrup