Bjørnen sover // Boganmeldelse // Emelie Schepp

Gøgeungen // Boganmeldelse // Camilla Läckberg

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Gøgeungen

Forfatter: Camilla Läckberg 

Forlag: Peoples 

Serie: 11. bind i Fjällbacka-serien

Genre: Krimi

Udgivet: 12. januar 2023

Antal sider: 437

Læst som: Bog, modtaget af forlaget. 

Camilla Läckberg, Gøgeungen, Fjällbacka, Fjällbackakrimi, Peoples, Peoples Press, krimi, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar,Fra bagsideteksten:

To frygtelige begivenheder, som der tilsyneladende ikke er sammenhæng mellem, ryster Fjällbacka. En kendt fotograf findes brutalt myrdet i sit showroom, og den prisvindende forfatter Henning Bauer bliver udsat for et voldeligt overfald på den lille ø, hvor han er i gang med at skrive den 10. bog i sin verdenskendte serie.
Mens Patrik Hedström og hans kollegaer på Tanumshede Politistation står midt i en resultatløs efterforskning, graver Erica Falck i mordet på en transkvinde i 1980’ernes Stockholm. Langsomt indser hun, at nutidens hændelser trækker tråde tilbage til fortiden, og at gamle synder kaster lange skygger. 

*****************************

I denne 11. bog om Patrik, Erica, deres familier, politistationen og alle derimellem, er jeg godt underholdt. Man kan i princippet godt læse denne, uden først at have læst de første 10 bøger. Men du vil mangle en grundviden om dem alle sammen. Nogle ting betyder måske ikke så meget, men jeg vil anbefale at man ihvertfald læser nogle stykker. Jeg har læst alle Läckbergs bøger, såsnart de er udkommet. Men jeg har ikke anmeldt nogle af dem på bloggen, da de er udkommet før jeg blev bogblogger. Men er du til Läckberg, er jeg sikker på du vil nyde Gøgeungen.

Stockholms kulturverden bliver vendt på hovedet da en fotograf findes myrdet der hvor han skal holde fernisering. Det sker på den andens side af gaden, mens en masse er samlet til en stor fest. Det gør det vanskeligt, da der er mange scenarier at tage stilling til.

“Patriks øjne blev smallere. Ericas tendens til at stikke næsen i ting der ikke vedkom hende, og særligt i Patriks efterforskninger, var et stående stridspunkt.”

En gammel historie om en myrdet transkvinde, ripper godt op i fordommene, men Erica er som sædvanligt på pletten for en god hisorie. Det er selvfølgelig samtidigt med sagen, som Patrik er indviklet i.

“Når Anna sagde det på den måde, måtte Erica modstræbende medgive, at det måske godt kunne fremstå en anelse upassende. Hendes største force som forfatter – hendes umættelige nysgerrighed og til tider påtrængenhed – var måske ikke altid hendes største force som menneske.”

Erica er et smut i Stockholm for at researche på sin nye bog, og imens er Patriks mor børnepasser. Hun har Byggemand Bob med, og de kan da sagtens lige klare et par ting på huset imens. Anna – Ericas søster kommer forbi, og synes det er en mægtig god idé…

“”Det var pragtfuldt,” snøvlede Ole. “Bøsser, lebber, transer og dragqueens minglede med finanshvalpe og bliktude fra Bagarmossen. Alle var velkomne.””

Vi skifter mellem at høre nutidens historie, og om Pytte og Lola tilbage i 80’erne. Vi hører meget om miljøet, som dengang ikke fandtes mange steder, og ikke alle så lige pænt på det. Så da der dengang blev efterforsket, var fordommene en stor del af det, og sagen blev betegnet som ligegyldig.

“Kærlighed er kærlighed. Uanset hvilken form den kom i.”

Bertil kæmper mere end vanligt, og det går ud over arbejdet. Nu er det jo ikke fordi han sådan plejer at være helt på tåspidserne, men denne gang er han ramt.

“Tavsheden hang tungt i rummet. Bertil kunne ikke få luft. Han havde løjet for kollegerne og sagt, at han og Rita var med Paulas børn på en eller andet tåbelig udflugt til svømmehallen i Strömstad. Nu ville han desperat ønske, at det var sandt. Bertil tog en bævende indånding og greb Ritas hånd. Den var varm i hans. Han ville aldrig slippe den igen.” 

Patrik er meget viklet ind i sagen, og han kommer slet ikke hjem imens. Derfor holder han ikke styr på hvad der sker derhjemme mens hans mor passer børnene. Han sover på stationen, og holder sporadisk kontakt med Erica. Erica har også en del at slås med ligenu, og hemmeligheder der skal frem i lyset.

Der er 5 hjerter ud af 5 til Gøgeungen ❤️❤️❤️❤️❤️ Jeg er vild med Läckbergs skrivestil. Der er gode beskrivelser af både steder og personer. Jeg synes dog der er lidt mange personer med her, og jeg kæmper lidt med at holde rede på dem alle. Især parrene fra hinanden. Men jeg synes der er en god historie, og plottet holder og den er spændende. Især den sidste del, hvor jeg synes en masse pludselig bliver vendt på hovedet. Jeg lagde nærmest ikke bogen fra mig, da jeg først var gået i gang. Camilla Läckberg, Gøgeungen, Fjällbacka, Fjällbackakrimi, Peoples, Peoples Press, krimi, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar,Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bjørnen sover // Boganmeldelse // Emelie Schepp