Parasitten // Sofie Sarenbrant // Boganmeldelse

Syv m2 med lås //Boganmeldelse //Jussi Adler-Olsen

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Syv m2 med lås

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Forlag: Politikens Forlag

Serie: Afdeling Q. Bind 10.

Genre: Krimithriller

Udgivet: 2. november 2023

Antal sider: 541

Læst som: Bog, modtaget af forlaget.

Jussi, Adler-Olsen, Carl Mørck, Afdeling Q, Rose, Assad, Gordon, Hardy, Boganmeldelse, Anmeldelse, Politikens Forlag, Syv m2 med lås, Anmeldelse på nettet, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, Fra bagsideteksten:
Carl Mørck er en eminent efterforsker, men han er også forhadt, indsat i celle 417, og anklagerne imod ham er både omfattende og hårde.
Allerede på tredjedagen er Carl erklæret for frit bytte i Vestre Fængsel, og hans liv bliver bragt i overhængende fare blandt indsatte voldsforbrydere, svindlere og korrupte fængtselsbetjente.
Da en milliondusør udloves for hans hoved, bliver systematiske planer om at slå Carl ihjel sat i værk. Han er som et dyr i bur og fuldstændig isoloeret i sin kamp på liv og død. Vennerne i Afdeling Q holdes væk fra ham, og hans kolleger vender ham ryggen, og Assad, Gordon og Rose må trodse drabschefens ordre og i blinde kæmpe for at udrede sømpistol-sagens lange og indviklede tråde.
Imens glider nådesløse kræfter i en hollandsk narkoorganisation nærmere og nærmere Carl, og den enevældige bagmand viser sig at være yderst brutal. Alle, der kommer ham på tværs, går grusomt i døden, og Carl står for tur.
I Afdeling Q-finalen er verden vendt på hovedet. De gode viser sig som onde, de onde som gode, og ofrene som de stærkeste.

****************************

Jeg har læst med fra begyndelsen på Afdeling Q. Det var kort efter jeg havde læst Alfabethuset, Washington dekretet og Og hun takkede guderne. Det var her omkring Selfies, at man nok egentlig kan sige, at min boganmelder-karriere rigtigt tog fart. For det allerførste bloggermøde jeg var med til var da Jussi Adler-Olsen lige var udkommet med Selfies. Så hvis du vil læse anmeldelserne af bøgerne, er det herfra du kan følge med. Men de første blev læst så snart de udkom. Her får Jussi Adler-Olsen og jeg lige en lille snak om, hvad alle de der post-it’s laver i bogen 🙂Jussi, Adler-Olsen, Carl Mørck, Afdeling Q, Rose, Assad, Gordon, Hardy, Boganmeldelse, Anmeldelse, Politikens Forlag, Syv m2 med lås, Anmeldelse på nettet, Krummeskrummelurer.dk, Krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer,

Carl er røget i fængsel. Lige præcis der bag en lukket celledør, mens mange af dem han førhen har fået sat herind, står og råber bag deres egne døre. Og hvis ikke de kendte Carl i forvejen, skal de øvrige nok sørge for at fortælle det. Der er frit slag på hans hoved, for at sige det pænt, og han føler sig ikke sikker nogen steder. Men der er ingen mercy, Marcus viser ingen nåde, han skal bare have lov at sidde der!

“Marcus ringede mig op i går og dikterede, at vi derfor under ingen omstændigheder kunne blande os. Og hvis vi havde tænkt os at obstruere den ordre, kunne vi godt tænke om igen, for der er lige nu lagt 20 rapporter på vores kontor, som i drabschefens øjne har højere prioritet. Hvis vi går ind i Carls sag, vil han lige på stedet gøre os tjenestefri.”
“Det kan Marcus da ikke!” Assad var rystet. I den sidste tid havde han for alvor overvejet, om han skulle finde noget andet at bygge sin tilværelse på, og det her gjorde det ikke bedre. Nu handlede det imidlertid om Carl, og han kom først til hver en tid.

“Nu spørger jeg jer ligeud,” sagde Rose. “Tror i på nogen måde, at Carl kan være skyldig i anklagerne? For så må vi holde os væk fra sagen.” 
“Han er lige så skyldig som den kat, min kone fodrer på trappen hver eneste dag, det siger jeg,” sagde Assad og slog en flad hånd i bordet.”

Assad, Rose og Gordon må ikke besøge ham, og de er ved at gå ud af deres gode skind, for at gøre alt hvad de kan. De tror nemlig ikke på at han har gjort det de siger han har.

“Hej! Det er mandag morgen, så I må forstå, at mange kameler er endnu ikke trukket til vandtruget, tænk lige på det.”

Mona går derhjemme med lille Lucia og ved ikke hvad hun skal gribe og gøre i. Alle er klar til at gøre hvad der skal til.

“Ser du! For det første kan jeg fortælle, hvad Carl uretmæssigt er blevet sigtet for. Jeg kan ogdså give dig indikationer på, hvem der kan have interesse i at hænge ham op på de falske anklager. Herudover kan jeg give dig en detaljeret gennemgang af den store sag, som drabschefen lige har løftet sløret for ved pressekonferencen, og som han helt bevidst undlod at fortælle blev løst af Carl og hans team, og det på trods af at hele politistyrken jagtede Carl det meste af december og julen med. For Carl er en efterforsker, der sætter sit arbejde højere end sig selv. Og den historie er måske den saftigste drabshistorie, som et smudsblad som dit nogensinde i en menneskealder kan regne med at falde over. Forstår du, hvad jeg siger, hr. chefredaktør Torben Victor, eller skal jeg sige det hele en gang til?”
Han skød underlæben frem og virrede lidt på hovedet. “Lyder spændende,” sagde han. “Og hvad koster det mig?”

“Det koster dig, at du vender hele din redaktion på hovedet og tager Carls parti. Ham Pelle Hyttested får du lige sat en snor i, og hvis han fortsætter sit korstog, så sender du ham til Grønland for at rapportere om overfald af slædehunde og indlandsisens langsomme nedsmeltning, okay?!”

Pludselig kommer der uanede kræfter fra et sted de ikke havde forestillet sig. Men det skal ikke være let, for samtidig florerer der folk som de ikke kender, der har travlt med at rydde op efter den gamle sag med sømpistolen.

Hardy har været i udlandet og har det bedre end han har haft det siden ulykken, og formår også at være med til at afklare en masse forviklinger.

The end.
Cirklen er lukket ⚪

Der er 5 hjerter ud af 5 til Syv m2 med lås, som de fleste af bøgerne har fået. Der har været et par enkelte imellem der ikke har fået fuld plade herfra, men ikke fordi bøgerne er dårlige. Kun udfra mit eget synspunkt, og at jeg har haft svært ved at læse dem. Men med Syv m2 med lås, får Jussi Adler-Olsen lukker hele cirklen. Vi er færdige. Det er slut. Og det er med et bankende hjerte og en lille tåre i øjenkrogen. For altså! Jeg har elsket det her univers med Carl, Rose, Assad, Hardy og Gordon. OG alle de andre der er kommet til. Måske er jeg især vild med Assad. Kamelvitser og hurlumhej – dét kommer jeg sørme til at savne. Men den er færdig på smukkeste vis! Så kære Jussi Adler-Olsen: Hvad skal der ske nu?

Jussi Adler-Olsen, Afseling Q, Rose, Assad, Gordon, Hardy, Carl Mørck, syv m2 med lås, Politikens Forlag, Krimi, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar,

Bogen er modtaget mhp. anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke bedt om, ej heller betalt for at skrive denne anmeldelse. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Parasitten // Sofie Sarenbrant // Boganmeldelse