Sår // Boganmeldelse // Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

City // Boganmeldelse // Jesper Stein

Boganmeldelse

Reklame

Titel: City

Forfatter: Jesper Stein

Forlag: Politikens Forlag

Serie: Axel Steen – bind 7

Genre: Krimi

Antal sider: 375

Læst som: Softcover modtaget af forlaget. 

Jesper Stein, Axel Steen, City, Politikens Forlag, Krimi, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar, Mofibo,Fra bagsideteksten:
Axel Steen er tibage i Københavns politi som ekspert i efterforskningsmetoder efter et ophold på Cambridge University. Da den unge kriminalpsykolog Maj Lund henvender sig med et ønske om at tale med nogle af landets mest forråede forvaringsdømte om skam og samvittighed, er han skeptisk, men det ændrer sig, da han ser hende i aktion. Hvad er det, hun kan?  Og hvorfor er hun særligt optaget af serievoldtægtsforbryderen Stilladsmanden, som Axel Steen fældede for otte år siden.

Samtidig, på Amager Strand, har PET arrangeret et møde med en mand, der har trukket et blodigt spor gennem Axel Steens tilværelse. Alt går galt, og et opgør er uundgåeligt.
Mens begivenhederne tager fart, vandrer Axels tanker mod en solbeskinnet sommer i 80’ernes Risskov, tæt på hans barndomshjem. Viktoria blev Axels vindue til en nærhed han ikke har kendt før men hun har et skrøbeligt sind, og deres møde får skæbnesvangre konsekvenser for dem begge. 

************************************

Det er bog nr 7 om Axel Steen (der mangler et par stykker på billedet ovenfor..). Jeg vil anbefale at man læser fra starten, ellers har man ikke baggrundsviden nok. Synes jeg. Jeg har læst de første 6, helt fra de udkom, og har altid ventet i spænding på nyt om den kære politimand.
Du kan læse nogle af mine anmeldelser af tidligere Axel Steen bøger lige her.

Der er to år siden, Axel Steen så Paven styrte ned i et frådende klippehav efter et blodigt opgør på øen Karpathos. Steen er endelig tilbage hos politiet efter lang tid, og arbejder nu som ekspert i nye efterforskningsmetoder på Station City.
Han er meget efterspurgt efter han har taget en mastergrad i kriminologi, men Axel er i tvivl, da en psykolog fra politiet vil arbejde tæt sammen med ham om nogle af landets aller farligste fanger i topsikrede fængsler. De skal tale om skyld og samvittighed, og hun mener hun kan få det ud af dem, som politiet ikke har kunnet.

Samtidig er der en intens jagt på en person som Axel ikke er fan af, og som er kommet til Danmark. Men hvordan lykkes han altid med at være et skridt foran politiet? Og selvom Axel ikke længere arbejder med det samme, bliver han selvfølgelig viklet ind i sagen om at finde frem til personen.

“Axel Steen var, hvor han skulle være. Angsten i kroppen var glemt, tvivlen var borte, og han stod på tærsklen til det rum, hvor han opererede bedst, hvor han fik fred fra sig selv og kunne handle, hvor de almindelige spilleregler var sat ud af kraft. Han var klar.”

Mens psykologen Mai taler med de indsatte om bl.a. barndommen, tænker Axel selv på sin egen barndom, som vi også hører om i nogle kapitler. Bl.a. om hans møde med Viktoria, og hvordan han klarede sig op igennem skoletiden.

“Bagved Kødbyen kunne han skimte skinnerne fra hovedbanen, landskab af spor og signaler, der mindede ham om hans gamle job som drabsefterforsker, og bag banelegemet de grimme, nye huse ved Kalvebod Brygge, som mindede ham om, at København aldrig hvilede, at byen voksede og voksede, og at den, hver gang han vendte tilbage til en bydel, var forandret. Byen var en uendelig fortælling, der stak af i alle retninger uden nogen form for kontrol måske var der en plan med det hele, men den var usynlig for ham, der skete så meget nyt, både smukt og grimt hele tiden, og også det mindede ham om, hvordan hans liv havde været. Nu var der ro. For første gang så længe han kunne huske. Han havde fået en akademisk titel og sad nu på andet år i et skrivebordsjob, der var blevet strikket sammen af den afgående politidirektør. Han holdt møder, han underviste, holdt efteruddannelseskurser, deltog i forskningsseminarer og besøgte kolleger i USA, Ungarn, Tyskland og Canada for at holde sig ajour med de nyeste efterforskningsmetoder.

Der er 4 ud af 5 hjerter ♥️♥️♥️♥️ til City. Som altid, elsker jeg Steins måde at skrive på, hans betragtninger, områder der bliver godt beskrevet, flashbacks og gamle “venner” og alt derimellem. Jeg var dog ikke helt fanget af historien denne gang, hvilket irriterede mig helt vildt, da jeg normalt sluger bøgerne så snart det er muligt. Måske er det fordi jeg synes der var mange personer med denne gang – både i PET og hos politiet, og jeg kludrede lidt rundt i dem? En psykoligisk krimi med helt nye sider af Axel Steen, og dét var alligevel fedt. Og så slutter den selvfølgelig af med en cliffhanger – og det kan vi virkelig godt lide 🙂 Jesper Stein, Axel Steen, City, Politikens Forlag, Krimi, krummeskrummelurer, Krummes Krummelurer, krummeskrummelurer.dk, boganmeldelse, boganmeldelser på nettet, bøger på Instagram, bøger jeg læser, bøger jeg anbefaler, Christina Rand, anbefaling, Boganbefaling, Reklame, anmeldereksemplar, Mofibo,Bogen er modtaget mhp anmeldelse. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. Jeg bliver ikke betalt for, eller bedt om at skrive denne anmeldelse. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sår // Boganmeldelse // Sara Blædel og Mads Peder Nordbo