Syv m2 med lås //Boganmeldelse //Jussi Adler-Olsen

Skyggerosen og Asketræet // Boganmeldelse// Anne Thorogod

Boganmeldelse

Reklame

Titel: Asketræet / Skyggerosen

Forfatter: Anne Thorogood

Forlag: Mofibo Original

Udgivet: 14.10.21 /19.4.24

Antal sider/timer: 15,25 / 12,42 

Lyttet på Mofibo:

*****************************

Jeg har lyttet til Asketræet og Skyggerosen af Anne Thorogod.

Jeg kunne faktisk ikke huske at jeg havde lyttet Asketræet før, men det var dejligt med et genlyt, og skønt at have det hele frisket op. Skyggerosen udkommer i dag som en Mofibo original, og den kan både lyttes og læses fra i dag.

Kort om Asketræet:

Asketræet er første del af 3, hvor hver søster har deres egen bog.
Maya mister sin mor, og kæmper samtidigt med sit nyopstartede firma. Hendes ekskæreste spøger i kulissen, og hun indser at hun nok må tage et ekstra job, for at få det hele til at løbe rundt.
Mayas bedste veninde skal giftes, og første gang hun møder Nicholas er til hendes polterabend, og her tror hun straks han er stripper, for det er præcis sådan noget venindens søster – som hun på ingen måde er bedste venner med – ville bestille. Det er han så ikke. Han er fotograf.

Mayas far har fundet hendes mors dagbog, og det vender op og ned på alt Maya har kendt til, troet på, og vidst hele sit liv.

Nicholas møder Maya igen da hun er til jobsamtale, og herefter mødes de lidt oftere. Nicholas har en kæreste i New Zealand, og Maya har heller ikke tid til en kæreste med sit nyopstartede firma. Men der er kemi… Det er der.

Der er flere stemmer i bogen, der gør at de fleste af karaktererne har en stemme, og de er derfor lette at kende fra hinanden.

Der er dog én ting der skurrer i mine ører, da Maya møder Lennart, og oplæseren, der er Mayas stemme, laver en underlig udtale i det der skulle ligne Lennarts stemme. Lige de dele kunne jeg godt have ønsket var anderledes.

Men udover det, så synes jeg det er en fantastisk historie vi får. Det er første del af de 3 søstre, og her hører vi så fra Maya.

Det er en romantisk historie og at turde tro på sig selv, på kærligheden og familien.

“Hvordan slipper man et menneske, der føles som en del af en selv?”

I Skyggerosen møder vi Sarah der længe har kæmpet med både kærligheden og sin plads i familien og familiefirmaet. Hun er den yngste datter, at den meget rige, jyske, rejsemogul Axel Kildesøe, og Sarah forsøger at gøre alt for at leve op til alles forventninger. Men er hun glad? Er hun landet på den rigtige hylde? Har hun et valg?

Hendes morfar dør, og hun går helt ned, da han var hendes sikre helle. Han boede i København, og hun flygter over til hans lejlighed.

Her møder hun Magnus, der netop har set sin store musikdrøm gå til. Han har brækket hånden, og kan derfor ikke spille guitar længere. Han har arbejdet i Norge, og er nu hjemme igen, men har ikke et sted at bo.

Sarahs ekskæreste spøger også, deres forhold endte på den mærkeligste måde, og hun aner ikke hvor han er i verden.

Fordybet i tanker rakte hun ud efter glaskuglen og rystede den, så snefnuggene igen hvirvlede rundt.
“Hvad er det du prøver at ryste ud af den tingest?” Med et smørret grin dumpede hendes kollega Cecilie ned på sin plads overfor Sarah. “Prinsen på den hvide hest? Så han kan redde dig fra krisemødet med Frank?”
Et lille fnys undslap Sarah. “Ellers tak. Prinsen må gerne blive hvor han er. For jeg tror, at jeg har fundet en løsning på Lundbergs grupperejse. Jeg skal bare have Frank til at sige ja til mit forslag, så er krisen afværget.”

Det er en historie om at finde modet til at bryde fri af fortidens skygger. Tør de kærligheden?

Det er en selvstændig historie, men det vil være synd ikke at lytte/læse begge bøgerne, da man får en masse at vide om familien igennem historierne. Dog vil jeg sige, at man kan godt læse Skyggerosen uden at have læst Asketræet, da forfatteren har forstået at få mange gode ting fra bog 1 med, uden at det på nogen måde bliver gentagelser.

Også i Skyggerosen har hver karakter deres egen stemme, og det gør den levende for mig, at det ikke er den samme stemme til det hele. Og her er der ikke nogen der laver om i deres stemmer 😉 så her er alt godt, og jeg synes oplæserne gør et godt stykke arbejde.

Anne Thorogood forstår at fortælle en god historie, med cliffhangers undervejs, der gør at man lige må lytte lidt mere, inden man er færdig. Jeg har lyttet bogen af 2 omgange, for den er svær at slippe når man først går i gang. Jeg glæder mig allerede til 3. bog som er om den 3. søster, Louisa, der er et lidt lukket gemyt. Vi har mest hørt om hende, at hun er meget bestemmende, og føler sig vigtig. Det er hun selvfølgelig også, efter hun har overtaget tronen efter sin far. Men det bliver spændende at dykke ned i hendes tanker.

Der er 5 hjerter ud af 5 ♥️♥️♥️♥️♥️ til de to første bøger. Det eneste jeg har været en smule utilfreds med (og det gik hurtigt over), var om Lennart og hans stemme 😉

Mofibo er modtaget mhp. anmeldelse. Jeg bliver ikke betalt for at skrive denne anmelselse, og tjener ingen penge på bloggen. Jeg skriver om det jeg har lyst til og som jeg finder interessant og i tråd med bloggens temaer. Det er altid min helt uforbeholdne mening du får. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syv m2 med lås //Boganmeldelse //Jussi Adler-Olsen